תופעות לוואי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי?
    ליא
    11/04/2011

שלום, אבחנו אצלי קריש דם ובמשך שלושה חודשים הזריקו לי קלקסן 80 מל' ונטלתי קומדין 45 מל' לשבוע ובסיום 3 החודשים ההבחנה היתה שגוייה וסתם הכנסתי חומרים לגוף. סיימתי עם הקומדין לפני שבועיים ועדיין כשאני מצחצחת שיניים יש לי דימום מהחניכיים.אני בת 32 בריאה בד''כ.שאלתי :האם כל המדללי דם שלקחתי יזיקו לי? מה התופעות לוואי לתווך הקרוב/רחוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי? - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

ליא שלום רב,

תופעת הלוואי השכיחה ביותר של הקומדין היא דימום. יש לדווח לרופא מייד על סימנים כחולים, צואה כהה, שתן כהה או דימום לא תקין.

הייתי ממליץ לךלהיוועץ עם הרופא המטפל ולבדוק אם נטלת תרופות אחרות בשילוב עם הקומדין, כאלו שעשויות להשפיע על פעילותו ולהגביר את תופעות הלוואי שלו.

לגבי שילוב עם תרופות אחרות:

מיגוון רחב של תרופות מגיבות עם וארפארין וגורמות להגברת או להפחתת ההשפעה הנוגדת-קרישה. תרופות אלה כוללות בארביטוראטים, סימטידין, אמיודארון, תרופות לטיפול בסוכרת הנלקחות דרך הפה, משלשלים אחדים, סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, מזון עשיר בויטמין K המצוי בירקות ירוקים כגון: תרד, כרוב, כרובית, דגים ושמני דגים. קורטיקוסטרואידים כגון קורטיזון ופרדניזון, תכשירי תירואיד, נוגדי חומצה, תרופות נוגדות חרדה, דיכאון ופסיכוזה, תרופות נוגדות פירכוסים, תרופות משתנות, תרופות נוגדות סרטן, תרופות נוגדות פטריות במתן סיסטמי, תרופות לטיפול בכיב, תרופות לשינה, סוגים מסוימים של ויטמינים, גלולות למניעת הריון ואסטרוגנים, תרופות להורדת שומנים, פניטואין, חיסון נגד שפעת. יש להיוועץ ברוקח לפני שקונים תרופה ללא מירשם רופא. [אספירין] עלול להאריך באופן משמעותי את משך הפעולה של וארפארין או להגביר את עוצמת השפעתו.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו