איקאפרס ללחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איקאפרס ללחץ דם
    אילנית
    16/06/2011

שלום רב, אני בת 58 מטופלת מזה כ- 20 שנה בנורמיטן ללחץ דם + אטאקנד 16 לפני כ- 6 שנים התפתחה אצלי מחלת ארטריטיס פסוריאטיק, כשביקרתי אצל רופאת עור היא אמרה לי שנורמיטן יכול לגרום לפסוריאזיס. אני המשכתי לקחת את הנורמיטן אך לפני שבועיים רופא המשפחה החליט להחליף לי אותו לאיקאפרס. עלי לציין שעם הנורמיטן היה לי תמיד דופק נמוך בסביבות 55-60 לפעמים גם 49. ולחץ דם 115/60. עם האיקאפרס הדופק עלה ל- 66-80 אין לי כבר ערכים הנמוכים מ- 60. הבעיה עכשיו שבשבוע שעבר הייתי בחו"ל השתזפתי נורא ממש כוויות שמש ברגליים והופיעה לי בצקת בקרסוליים, רופא המשפחה טוען שלדעתו הבצקת היא מטראומה של הגוף כתוצאה מהכוויה, אך יש לי כאן צירוף מקרים שהתחלתי בדיוק לקחת לפני שלושה שבועות את האיקאפרס שגם יכול לגרום לבצקת. בימים האחרונים האדמומיות של הכוויה נרגעת, אך נותרה לי בצקת בקרסול רגל שמאל - בבוקר הרגל רזה ובערב היא נפוחה מן טבעת שעוטפת את הקרסול. השאלה שלי אם יש לי תופעת לוואי מהכדור, האם יתכן שהיא תופיעה אחרי 13 יום מלקיחת הכדור ? האם יתכן שברגל אחת תהיה יותר נפיחות מאשר ברגל השניה ? יש רופאים שאומרים שבמקום הנורמיטן שאקח קרדילוק 5 ימ"ג אך גם הוא מקבוצת חוסמי בטא, וחוסמי בטא גורמים לפסוריאזיס. אשמח לקבל את תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איקאפרס ללחץ דם

הוספת תגובה

• איקאפרס ללחץ דם - תגובה

אילן ללבניקוב
    20/06/2011

אילנית שלום רב,

ישנן שלוש קבוצות של תרופות המוכרות כמחמירות פסוריאזיס, והן חוסמי בטא, תרופות נגד מלריה, וליתיום. חוסמי בטא ( נורמיטן, נאובלוק וכו') אמנם מורידים את לחץ הדם, אך לא ניתנים בדרך כלל כקו טיפולי ראשון לטיפול ביתר לחץ דם, למעט במקרים ספציפיים, כמו חולים עם מחלת לב איסכמית. יש מגוון תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, וחשוב לבדוק כל מקרה לגופו ולהתאים לך את הטיפול התרופתי לפי מצבך.

לגבי הבצקות יש להיוועץ ברופא המטפל כדי לבדוק המשך טיפול.

ניתן כמובן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא מצוינים לאיזון לחץ הדם ולטיפול בבצקות בצורה טבעית,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו