מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיבה ריקה או מלאה?נאוה17/06/2011
אני לוקחת תרופה בתוך קפסולות.
אני רוצה שהציפוי של התרופה לא יתפרק בקיבה, אלא ככל האפשר יתפרק בהמשך מע' העיכול. והאידיאלי, שקליפת הקפסולה תיפתח רק במעי הגס.
האם
1. ככל שחומציות הקיבה יותר גבוהה (PH יותר נמוך), כך קליפת הקספולה נפתחת יותר בקיבה?
2. אם כן, באיזה מצב חומציות הקיבה במקסימום - על קיבה ריקה או מלאה?
3. האם יש מזון שיפחית את החומציות בקיבה, שאיתו אפשר לבלוע את הקפסולה, וכך להגן עליה עוד יותר מפני פירוק בקיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבה ריקה או מלאה? - תגובה
מיה טל18/06/2011צר לי אך לא הבנתי מה הבעיה
מדוע מרכיבי הכדור או מרכיבי החומרים המצויים בקפסולה כן ואילו הקפסולה עצמה לא?
הרי בכדי שהתכשיר יעבוד יש צורך שהקפסולה תיפתח. כל תכשיר לגופו אם צריך לקחת לפני האוכל או לאחריו, אבל זה תלוי בחומר הפעיל ולא בקפסולה.
(ישנו ציפוי מסוים שמצפים תרופות שמראש לא רוצים שיתפרקו כלל בקיבה אלא במעי ששמו "entero coated" אבל זהו חלק מתהליך היצור.)
עד כמה שזכור לי חלק מהקפסולות אינן מתעכלות כלל, אבל אני בקיאה במרכיבהן בימים אלו.
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נאוה19/06/2011מדובר בונקומיצין בכמוסות לנטילה פומית.
הכמוסות הן רגילות (כלומר לא enteric coated).
אם אני רוצה שכמה שיותר מהונקומיצין יגיע למעי הגס (כי שם החיידק),
ולא ייספג בקיבה,
אז האם לקחת על קיבה מלאה או ריקה?
(יש לציין שהתכשיר עצמו הוא HCL)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבה ריקה או מלאה? - תגובה - תגובה
טלי אנגור19/06/2011כאמור, הדבר תלוי בסוג הציפוי
אם הוא enteri coated אז הכמוסה לא תתפרק בקיבה אלא במעיים (כמו בקרטייה)
בברכה,
מגר' טלי אנגור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כתבתי שהוא לא enteri coated
נאוה19/06/2011שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל כתבתי שהוא לא enteri coated - תגובה
מיה טל19/06/2011שלום נורית
הונקומיצין אינו נספג בגוף הוא נשאר במעיים ושם גם כן אינו נספג, אך פועל על הפלורה של המעיים.
שימי לב שתרופה זו יש לקחת רק לפי מרשם רופא ורק עבור האינדיקציה הספציפית שעבורה הוכח כי תרופה זו עובדת.
לא מצאתי הוראות המזהירות כי יש לקחת עם או בלי אוכל.
חשוב לקחת את התרופה במועדים קבועים על מנת שריכוזה במעי ישמר.
הרבה בריאות
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?