אירופה מצטרפת למלחמה בהשמנה

על אף ששתי מלחמות עולם כבר החלו ב'יבשת העתיקה' במאה הקודמת, דומה שבאירופה לא נרתעים מהצורך לצאת למלחמה כוללת חדשה. הצעת החלטה שתובא לאישור בעוד שבועיים, תקרא להטלת שורה של מגבלות על פרסום חטיפים משמינים לילדים ובני נוער. אירופה יוצאת למלחמה - בהשמנה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 06/11/2006 |
צפיות: 2,284
מדינות אירופה עומדות להכריז בקרוב מלחמה על מגפת ההשמנה שפוקדת את היבשת, ולאמץ הצעת החלטה שתפחית משמעותית את הפרסומות שמעודדות ילדים ובני נוער לצרוך מזון לא בריא.

על פי הדיווח ברשת ה-BBC, בוועידת השמנה שיערוך ארגון הבריאות העולמי (ה-WHO) באמצע החודש בטורקיה, תובא להצבעה החלטה, שבה נאמר כי "יש להפחית באופן דרמטי את הלחץ השיווקי שמפעילים יצרני המזון על קבוצות פגיעות, כמו ילדים ובני נוער".

לעת עתה מדיניות השיווק והפרסום של חטיפים משמינים ברחבי היבשת שונה ממדינה למדינה. כך, למשל, במדינות סקנדינביה, מדיניות הפרסום ומידת האגרסיביות שלה נקבעת בידי המפרסמים עצמם.

גורמים בממשלת צרפת אמרו באחרונה כי ישקלו להוסיף אזהרות בריאותיות לכל פרסומת המעודדת צריכת מזון מעובד, המכיל כמות נכבדת של ממתיקים, מלח או שומן - בדומה לאזהרה שמלווה פרסומות לצריכת סיגריות.

ד"ר פרצ'נסקו ברנקה מארגון הבריאות העולמית, ציין את בעיית השיווק הישיר של חטיפים משמינים לבני נוער. "תעשיית המזון מעדיפה כמובן לקבוע בעצמה את המדיניות שלה בעניין", אמר, "אבל סימנים ראשונים מראים שזה ממש לא מספיק".

עוד על הרזיית ילדים:
דיאטה, זה לא בריא לנוער
בתי הספר שלנו נגד השמנה
נערות שמנות סובלות מכאב ראש
ממלכתי תמורת דיאטה?
10 עובדות על דגנים מלאים

על פי הערכות קודרות שהתפרסמו באחרונה, בתוך לא יותר מ-4 שנים, צפויה שליש מאוכלוסיית בריטניה לסבול מהשמנת יתר.

מומחים מציינים כי מדובר ב"פצצת זמן", שיש להתחיל לנקוט נגדה שורה של אמצעי מניעה דחופים, בהן העלאת המודעות הציבורית לסכנות הבריאותיות שבהשמנת יתר.

לאתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר אסנת רזיאל
    ד"ר אסנת רזיאל
    טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד