מידע רפואי
פורומים
- הפרעות שינה ועייפות
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- תרופות ייעוץ תרופתי
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- כירופרקטיקה
- התמכרות, התמכרויות
- רפואת ספורט
- כושר קרבי
- חרדה חברתית
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הפרעות קשב וריכוז
- דיקור סיני
- פרידות, גירושין, בגידות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- יתרון של מלח הימלאיהאנה01/02/2018
למה כולם ממליצים על מלח הימלאיה? האם הוא באמת טוב יותר ממלח רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנה שלום
ד״ר חדוה בן משה02/02/2018מלח הימלאיה מופק באופן טבעי לעומת המלח הרגיל המעובד בשיטות תעשייתיות ומוסיפים לו חומרים מונעי התגיישות ומלבינים.
אפשר לראות את הE על האריזה שלו.
כמו כן המלח הורוד עשיר יותר במינרלים במיוחד ברזל ומכאן צבעו הורוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך קלורי של מונסודיום גלוטמטאירנה30/01/2018
חוץ מזה שאומרים שזה לא בריא, מה הערך התזונתי של מונסודיום גלוטמט? זה משמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
ד״ר חדוה בן משה31/01/2018אבקת מונוסודים גלוטמט מכילה כ300 קלוריות ל100 גרם. הקלוריות מגיעות מהחלבון. כמובן כמות אדירה של מלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה בריאה לתאווה למתוקמורן28/01/2018
אני חובבת מתוקים וסולדת ופירות. אני מנסה להוריד במשקל כשמה שהכי קשה לי זה להימנע ממתוקים. חלופה של פירות לא עובדת אצלי כי אני לא אוהבת ואפילו סולדת מהם. אשמח לשמוע על פתרון טוב לבעיה שלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוק
אסנת בירנבאום28/01/2018הי
הדרך הכי טובה להיגמל ממתוקים היא להימנע מהם...כי חבר מביא חבר. ..וזה ממכר.
ואם בכל זאת ממש בא לך מתוק קחי קוביה או שתיים של שוקולד מריר 80% מוצקי קקאו..ותיהני ממנו לאט ..
בהצלחה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפסיקה לאכול בשעה 8ליאור25/01/2018
אני משתדלת להפסיק לאכול בשעה 8, אני לא סופר קפדנית בעניין ואם הלו"ז לא מסתדר כמו שצריך אני לא לא אוכל אחרי 8. אבל לפעמים, לא תמיד, תוקף אותי רעב בשעה מאוחרת יותר ואז אני לא יכולה להירדם כי אני חושבת רק על זה, אז יוצא שאני אוכלת משהו ממש לפני השינה, אני משתדלת שזה יהיה ירק או פרי אבל לפעמים זה גם יהיה עוגה או עוגיה. אני לא כועסת על עצמי אבל כן הייתי רוצה לדעת מה לעשות במצבים כאלה ובעיקר איך לא להיות רעבה אחרי השעה 8, בעיקר כזה לא קורה בכל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפסיקה לאכול ב8..
אסנת בירנבאום25/01/2018הי
תבדקי אם מדובר ברעב או בתאווה..
נסי לשתות תה צמחים או מרק ירקות אולי זה מרגיע.
הכי חשוב שאינך כועסת על עצמך..בחרת לאכול..אז בכייף...
תיהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה במבה זה גרוע?אלה21/01/2018
הבת שלי בת 17 מכורה לבמבה, אוכלת לפחות שקית אחת ביום. אני כבר מזמן לא מכניסה הביתה אבל זה ממש לא מונע ממנה לקנות ולאכול. רציתי לדעת עד כמה זה באמת גרוע, בעיקר כשרוב התזונה שלה מסודרת ונראה שהמשקל שלה תקין ויציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במבה
אסנת בירנבאום25/01/2018הי
אם הכל תקין..
אין מניעה להזין את הנפש...בשקית במבה אחת ליום..
בברכה והנאה
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לא מבוקרת של מתוקים - גיל 6מלאני17/01/2018
שלום רב,
בני בן ה 6 חובב מאד דברי מתיקה וחטיפים. מדי יום הוא התרגל להגיע הביתה אחה"צ ולקבל פינוק קטן מתוק (חתיכת עוגה קטנה/ 2 קוביות שוקולד וכד') ולא ראיתי בזה בעיה עד כה . משקלו תקין והוא ילד רזה לכל הדעות. הוא פעיל גופנית יחסית - שוחה פעם בשבוע ובחוג כדורסל פעם בשבוע. (כבית אנו בית פעיל גופנית, כולם עוסקים בספורט , אוכלים ארוחות משותפות בערב , לא אוכלים מול מחשב/טלוויזיה- לציין כי הוא ממעט בפירות ואוכל רק מלפפון באגף הירקות) אבל הדחוף למתוק רק גובר בשנה האחרונה ואף נהיה אובססיבי (" אני רוצה קינוח", מתי קינוח ? אפשר עוד עוגה ?" ואנו מנסים לשלוט בזה בבית בנימוקים של בריאות וגיוון מזון. לעיתים הוא מסתובב סביב המזווה כמו דבורה וכל הזמן תר אחרי משהו מתוק - לעיתים אנו מסרבים ולעיתים מאפשרים ומסבירים שוב ושוב : מותר במידה- משהו אחד ליום וזהו. בימי הולדת המצב גרוע בהרבה היות ואז הוא מאבד כל רסן; כשאנחנו נוכחים, אנו מנסים למתן את האכילה חסרת הרסן:"די", לא בריא להגזים" תהנה מהכיבוד, תטעם קצת מכל דבר , צריך לאכול במידה ". טיעונים שאנו מקווים שעשויים להיקלט אצל ילדבגילו. לאחר חגיגת יום הולדת אחת הוא הקיא (הלקח לא נלמד כמובן) ובחגיגה שניה בה לא נכחנו מסתבר שהוא פשוט אכל ללא הפסקה. מאד כעסנו עליו מה שגרם לו לבכות כמובן (הוא גם נבהל מעוצמת הכעס ) וכעסנו גם על עצמנו כהורים על כך שאחד מאיתנו לא היה שם כדי להשגיח. חשוב לי לציין כי בבית אני אופה לעיתים עם הילדים, במזווה לרוב יש עוגיות, קצת שוקולד וכו. אני מאמינה כי איסור אכילה או אי החזקה של מזון מסוג זה יעשה את הפעולה ההפוכה ויחמיר את האכילה הלא מבוקרת כאשר הוא יפגוש את הדברים האלה במקום אחר: חברים, ימי הולדת , משפחה או גרוע מזה כאשר הוא ללא השגחה.
פעמיים כבר שמתי לב שהוא חיסל חבילת עוגיות קטנה שישנתי, שוקולד ממגירת האפיה שחוסל במשך שבועיים וכיוצ"ב. העובדה שזה נעשה בהיחבא מפריעה לי מאד שכן היא מעידה שהוא יודע היטב שזה אסור.
חשוב לי לקבל סיוע בכדי לדעת אילו מסרים יש לחדד? האם להוציא מתוקים מהבית לחלוטין? או שלא יהיו נגישים ? אילו מסרים להעביר שייקלטו בצורה טובה יותר, ואיך להתמודד עם האובססיה הזו ? חשוב לי מאד שלא יגדל להיות ילד שמן ויסבול מתחלואים הקשורים באכילה מופרזת של דברי מתיקה ומצד שני שלא ייפתח הפרעת אכילה לכיוון השני וידאג מכל דבר שהוא מכניס לפה.. אני חוששת גם כאמור שגם אם לא יהיו דברים מפתים עבורו בבית הוא יאכל בהיחבא או יאכל בצורה מופרזת כאשר אנו לא נוכחים אני לא דוגלת בהסתרת מזון מתוק בבית או בהוצאתו הגורפת אחרת כיצד ילמד הילד שליטה? . חשוב לי להעביר מסר של מידתיות אבל בזה ככל הנראה אנו כהורים לא מצליחים כך הנושא של ממתקים עוגות וכו נהיה כבר issue . אודה לעזרתך שכן אני שבה וחוזרת על כך שיש הכל בבית ושאנו לא מחסירים ממנו דבר והכל מותר אך במידה) ובעיקר כיצד להתמודד עם זה בצורה טובה יותר כהורה ולסייע בהפחתת האובססיה שהוא פיתח סביב הנושא.
בתודה
מלאני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלאני
ד״ר חדוה בן משה20/01/2018נשמע מדברייך שהמתוקים הפכו לנושא טעון בבית והילד אוכל בהחבא. מבינה את כל דאגותייך וקשה להשגיח כל הזמן ולשלוט על אכילה של ילד בן 6. יתכן והבעייה היא בתזונה לא מאוזנת היוצרת חשק למתוק או באכילה רגשית או באיזה שהוא מאבק אתכם. ועלייך לקבל הדרכה מדיאטנית ילדים או מדריכת הורים כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכינה אוכל לכל השבוענעם16/01/2018
קצת משקל עודף, לא בקטע של דיאטה אבל לא בא לי לעלות במשקל. מכינה לעצמי אוכל לכל השבוע לעבודה, ככה שיוצא שבמשך ארבעה או חמישה ימים אני אוכלת את אותו הדבר לארוחת צהריים. האם יש בכך נזק? גם אם מדובר בפסטה, אורז, תפוחי אדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעם
ד״ר חדוה בן משה20/01/2018כל הכבוד על הכנת האוכל לעבודה. ההמלצה היא על אוכל מגוון ותמיד עדיף לגוון אבל יש גם שיקולים של נוחות ויכולות. מציעה לך בכל אופן לגוון עם קינואה כוסמת ובטטה שהם בריאים יותר. חשוב גם איזה סוג בשר את אוכלת יום יום. הכי חשוב לקחת גם ירקות מבושלים או טריים עם הארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להשמין בצבאיולי14/01/2018
אני אוטוטו מתגייסת ואני ממש מפחדת להשמין בצבא, עוד לא יודעת אם אהיה בבסיס סגור או פתוח. אשמח לקבל עצות מבעוד מועד איך להימנע מהבלתי נמנע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יולי שלום
ד״ר חדוה בן משה17/01/2018לא תשמיני בצבא אם תהיי במודעות ולא תגזימי בחטיפים ומתוקים.
אפשר לתת יעוץ כשתדעי היכן את משרתת ומהם סוגי המזון המוצעים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על כוח הרצוןעמליה11/01/2018
כשאני יודעת שיש לי משהו מתוק או איזה חטיף בבית אני לא רגועה עד שאני אוכלת אותו. הפתרון של לא להכניס לבית לא עבוד כי צריך להחזיק דברים בבית בשביל שאר בני המשפחה. מה עושים אם כוח הרצון לא מספיק חזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמליה
ד״ר חדוה בן משה12/01/2018ראשית שמרי את החטיפים הרחק משדה הראייה. זה לא כוח רצון. זוהי עצירה ותרגול של דיבור פנימי לגבי אכילת החטיף שניתן ללמוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירות על בטן ריקהרקפת09/01/2018
האם זה נכון שאסור לאכול פירות על בטן ריקה? למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות על בטן ריקה
אסנת בירנבאום09/01/2018איני רואה סיבה לאיסור...נהפוך הוא- מומלץ לאכול על בטן ריקה..הם מתעכלים טוב יותר ומספקים אנרגיה זמינה לגוף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להפסיק לאכול לפני השינהנעם07/01/2018
כמה זמן לפני השינה צריך להפסיק לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני השינה
אסנת בירנבאום07/01/2018ארוחה מלאה רצוי לפחות 3 שעות לפני..
נשנוש קל אפשר כשעה לפני..
בגדול לא כדאי להעמיס על מערכת העיכול לפני השינה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת כבדות תמידית בבטןרוית04/01/2018
אני לא רגישה לגלוקוז אבל הורדתי מוצרי חלב, אני מנסה לשמור על משקל תקין אז הורדתי פחמימות פשוטות, ועדיין אני מרגישה תחושת נפיחות וכבדות בבטן. מבחינה רפואית הכל תקין אז זה כנראה קשור לאוכל, מה זה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
ד״ר חדוה בן משה04/01/2018תחושת נפיחות וכבדות יכולה להיות ממזונות רבים ולא רק חלב או פחמימות פשוטות. פני לייעוץ דיאטני ונסי את דיאטת ה FODMAP עם לווי מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל תזונתי בין מלח גס למלח רגילפנינה26/12/2017
האם יש הבדל תזונתי בין מלח גס למלח רגיל? האם אחד עדיף על השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה שלום
ד״ר חדוה בן משה04/01/2018מלח גס איננו מכיל את כל החומרים מונעי התגיישות, E למיניהם שיש במלח הרגיל. מצד שני הוא מתאים לשימושים מסוימים ומתקבל מלוח יותר. אם אינך מתעצלת לגרוס מלח גס במלחיה מיוחדת תחסכי את התוספים הרעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בריא בבית שמןבת חן31/12/2017
שלום ד"ר, אני בת 17 עם עודף משקל קל. אני מאוד רוצה להוריד במשקל והתחלתי לעסוק בפעילות גופנית, אבל חלק מזה צריך להיות גם תזונה נכונה. הבעיה היא שאני באה מבית "שמן" ההורים שלי כבדי משקל וגם האחיות הגדולות שלי עם עודף משקל, רוב מה שאוכלים בבית זה אוכל מטוגן או דברים מלאים בחמאה. אם העצה שלך תהיה לבשל לעצמי את האוכל אז זה גם לא אפשרי, כי אמא שלי לא מרשה לי להיכנס למטבח, זו הטריטוריה שלה והיא לא נותנת לאף אחד להתקרב. ניסיתי לדבר על זה עם אמא שלי אבל במקום להסתכל על הצרכים שלי היא לקחה את זה למקום הרגשי שלה כאישה כבדת משקל... אז אני מרגישה תקועה עם השאיפות שלי לרדת במשקל עד הגיוס. מה אני יכולה לעשות...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד״ר חדוה בן משה02/01/2018אכן בעיה אם אמא לא משתפת פעולה וגם לא תבשלי לבד.
גם אם המנה העיקרית מטוגנת נסי לאכול עם ירקות ומעט פחמימות. פשוט תאכלי מנה קטנה מהמטוגן ותוסיפי ירקות. בוקר וערב זה הרי לא מטוגן. המנעי ממתוקים ותוכלי לרדת במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלופה בריאה לצורך במתוקיעל24/12/2017
אני מאוד אוהבת מתוק ולפעמים יש לי ממש התקפים שבהם הגוף דורש משהו מתוק, בעיקר בימים לפני המחזור. הבעיה היא שקוביית שוקולד אחת לא מספקת את הצרכים שלי אז יוצא שאני ממש סובלת או שאני מחסלת חצי חבילה. פירות הם לא אופציה בשבילי, מה כן יכול להיות חלופה בריאה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוק
אסנת בירנבאום29/12/2017רגע לפני שאת פונה למתוק,תבדקי עם עצמך אם זה רעב או תאווה. תתחילי עם כוס מים,אח"כ עם מזון מזין ובריא. אם עדיין יש דחף למתוק, נסי פרוסת לחם עם טחינה ודבש או 2 קוביות של שוקולד מריר 70-80אחוז מוצקי קקאו,קשה לאכול ממנו יותר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?