מידע רפואי
פורומים
- הפלות חוזרות
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- פיברומיאלגיה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- חרדות, טראומות, פחדים
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים
- גניקולוגיה נערות
- תרומת ביציות
- מיאסטניה גרביס
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- קרדיולוגיה ילדים
- מחלות ריאה אסטמה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- הצטברות שומן בירכיים ובזרועותדליה תומר06/07/2021
בת 24, מתאמנת באופן קבוע ומסודר כבר מס' חודשים,מקפידה על תזונה להורדה במשקל בהדרכת מאמנת ויועצת תזונה,אך אינני מצליחה לרדת במשקל ולהצר את הקפי הזרועות והירכיים.
שאלתי : האם כדאי לבצע בדיקות רפואיות לברור מנגנון חילוף החומרים/מערכת הורמונלית?
מה עוד ניתן לעשות,לבדוק ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ירידה במשקל
סיון דוד, דיאטנ06/07/2021הי דליה
ביצוע בדיקות דם לברור פרופיל הורמונלי יכול לתת הסבר , דבר נוסף- מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לתפריט. הכוונה לקבוע פגישה עם דיאטנית קלינית שתעזור לך בתהליך. בהצלחה!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דליה תומר06/07/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיותאנונימית16/10/2019
(בת 19) יש לי מעי רגיז. עברתי בדיקת דם לצליאק ולרגישות ללקטוז של קופ"ח אבל התוצאות היו תקינות. אין לי שלשולים, ולרוב יש לי יציאות מרובות ותכופות ועצירות לעיתים יותר רחוקות. החלטתי לבצע בדיקת מעבדה פרטית, ואני מתלבטת בין כמה בדיקות של כמה חברות (מציינת שאין לי סוכרת או עודף משקל), כסף הוא לא בעיה אצלי:
1. אקו לאב-בדיקה מקיפה של מערכת העיכול GI-MAP
2. אקו לאב-בדיקה לרגישויות למזון IgG
3. אקו לאב-הבדיקה המקיפה לרגישות לגלוטן
4. אקו לאב-בדיקת חומצות אורגניות – OAT
5. דאבל יו לאב-תבחין מעי דולף
6. דאבל יו לאב-חומצות אורגניות בשתן (ההסבר באתר נשמע שונה מזה של אקו לאב)
7. דאבל יו לאב-בדיקת אי סבילות למזון
8. דיי טו- בדיקה אחת לרגישות למזון
איזו בדיקה מומלצת? מה לעשות אם התוצאות סותרות? יכול להיות שיש בדיקה שכדאי לעבור ולא חשבתי להוסיף אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך אינה קשורה לפורום תמיכה בדיאטה
סיון דוד17/10/2019אני ממליצה להפנות את השאלה לפורום רפואי. אנו עוסקות בייעוץ תזונה לתהליך ירידה במשקל...
האם ניסית לפנות לדיאטנית ולעשות שינוי במזונות שאותם את אוכלת? שינוי תפריט, בחירת מזונות יותר מתאימים יכולים להקל לעיתים על בעיית מעי רגיז. האם בדקת רגישות לגלוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת בין כמה בדיקות מעבדה פרטיות 2
אנונימית17/10/2019לא הייתי אצל דיאטנית אבל בדקתי רגישות לגלוטן בבדיקת דם והתוצאה הייתה תקינה. שאלתי בפורומים אחרים אבל לא קיבלתי תשובה מדויקת אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
סיון דוד22/10/2019
שלום
אני ממליצה להתחיל מיד ברישום אכילה מפורט של שלושה ימים עם כל המזונות שאת אוכלת, ולהגיע עם הרישום לפגישה מקצועית עם דיאט/ית קלינאי.
אני מניחה שניתן להקל על הבעייה על ידי שינוי הרגלי האכילה והרכב התפריט שלך.
במקביל כדאי לערוך בדיקה אנדוסקופית של מערכת העיכול העליונה והתחתונה ולהיוועץ עם רופא מומחה בקשר לאיבחון הבעייה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימית22/10/2019אנדוסקופיה היא חובה? גם יעוץ עם דיאטן הוא חובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
סיון דוד22/10/2019ממש לא חובה
הכל בגדר המלצה
קודם כל הכי פשוט לקבוע פגישת ייעוץ עם קלינאי ( דיאטנ/ית) לנסות לברר איך אפשר לשפר את איכות החיים. פשוט וקל !
מבחינת בדיקות אנדוסקופיות - הדבר תלוי בהמלצת רופא , אני מציעה לפנות לרופא מומחה בלבד (התחום נקרא גסטרואנטרולוגיה) והרופא יחליט אם להפנות אותך לבדיקת מערכת העיכול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימית23/10/2019הייתי אצל גסטרו שאמר לעשות בדיקת דם לרגישות ללקטוז ובדיקת צןאה (עדיין לא עשיתי בדיקת צואה), ואמר שאם שתי הבדיקות תקינות כדאי לעשות קולונוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף מיץ שזיפים או שזיפים פרימגי14/10/2019
מה עדיף לעצירות? מיץ שזיפים בבקבוק
או שזיפים מיובשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שזיפים עשירים בסיבים בלתי מסיסים
סיון דוד14/10/2019לטיפול בעצירות מומלץ לצרוך שזיפים יחד עם מים, להגביר את צריכת הפירות והירקות עם הקליפה, דגנים מלאים.. תוסף של סיבי פסיליום גם יכול לעזור.
במידת הצורך כדאי לשלב פעילות גופנית שיכולה לסייע .
בכל מקרה, כדאי להגיע לייעוץ רפואי במידה והמצב אינו משתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ושינוי תזונתימנחם31/08/2019
שלום
בן 45, עם עודף משקל, לא מעשן, לא מטופל בתרופות. 1.76 , משקל 99. עושה הליכות למשך שעה, מס' פעמים בשבוע.
בבדיקת דם:
סוכר תקין
TRIGLYCERIDES 163.00 MG/DL
CHOLESTEROL 217.00 MG/DL
HDL-CHOLEST. 42.00 MG/DL
LDL-CHOLEST. 142.40 MG/DL
NON HDL CHOLEST 175.00 MG/D
רמות הכולסטרול מעל הנורמה
הרופא רצה לתת לי טיפול תרופתי, אך לבקשתי הוא הסכים לתת בשלב ראשון אופציה של שינוי תזונתי באמצעות דיאטנית ולחזור על הבדיקה בעוד 3 חודשים, ואז להחליט לגבי טיפול תרופתי.
1. האם בערכים כאלו מקובל לתת טיפול תרופתי? (על אף תופעות הלוואי של התרופות הללו)
2. האם שינו תזונתי של 3 חודשים יכול להשפיע בצורה משמעותית על ירידת ערכי הכולסטרול (כמובן חוץ מהכולסטרול הטוב) לערכי הנורמה?
3. האם לעודף משקל יש קשר ישיר לרמות הכולסטרול המוגברות, וכמה צריך לרדת במשקל בכדי לחזור לנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף כולסטרול וטיפול תזונתי
סיון דוד31/08/2019ערב טוב
חסרים נתונים כמו האם יש היסטורייה רפואית של מחלות לב או כלי דם ?
במידה ואין, אני מאמינה כי שינוי בתזונה ובהרגלי אכילה יעזרו בהורדת ערכי הכולסטרול וטריגליצרידים.
כמובן שמומלץ להיפגש עם איש מקצוע שיעזור לך בבחירת מזונות שיכולים לסייע לירידה במשקל.
ואכן בתקופה של שלושה חודשים יש לי מטופלים שהצליחו לראות שינוי חיובי. הכל תלוי במידת האחריות שלך לתהליך.
הרופאים בדרך כלל נוטים להמליץ יותר על נטילת סטטינים על מנת להוריד רמות שומנים כאשר ישנם גורמי סיכון נוספים כמו עודף משקל, מין זכר, הרגלי תזונה, ועוד ועוד. כמובן שישנם חילוקי דעות בעניין זה מבחינת גבול הערכים אך הנטייה של הרפואה היא לטפל בערכים שעולים על 200 .
בהצלחה בתהליך
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום באוכל עושה את האוכל חריף יותר?אני22/08/2019
האם הוספת שום לבישול מזון עושה אותו יותר חריף ? (שום מבושל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לא קשורה לפורום תזונה
סיון דוד22/08/2019אנו עונות על שאלות הקשורות לתזונה ובריאות.. תפנו לפורום בישול😊
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יותר בריא חומוס או אפונה ?noy22/08/2019
שלום..
מה יותר בריא חומוס או אפונה ?
הכוונה לחומוס ואפונה מקטניות משקית יבשה לא מוקפאת מהמקרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגירי חומוס לעומת אפונה
סיון דוד22/08/2019הי נוי
התשובה היא שאין תשובה! שניהם בעלי ערך תזונתי גבוה, לכן זו שאלה של השקפה. אם את מחפשת כמות ברזל או חומצה פולית גבוהים יותר, אז גרגירי החומוס עדיפים קצת יותר . אבל בהשוואה כללית שניהם מספקים כמות סיבים יפה, כמות חלבון יפה יחסית, ומגוון קצת שונה של ויטמינים ומינרלים.
כדאי לשים לב שהחלבון במנה זו אינו חלבון מלא ויש להוסיף דגנים על מנת להשלים את חומצות האמינו החסרות.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לי יש כרס קטנהניר16/12/2018
שלום,
אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים במבנה הגוף בהרכב ובמשקל
סיון דוד16/12/2018הי ניר
כפי שאמרת ההבדל ביניכם מתבטא לא רק במשקל אלא גם באחוזי שומן ולך כפי שאתה מתאר יש אחוז שומן בטני גבוה . בשנים האחרונות נטייה לבדוק אחוזי שומן ופחות את הBMI שהוא מדד תקינות המשקל. יש לכם הבדל במשקל וכנראה גם בהרכב הגוף שמורכב ממסת גוף רזה ומשומן. מה שחשוב בסופו של דבר הוא אורח החיים שלך והמצב הבריאותי שמתבטא בד"כ בבדיקות הדם. אם כל אלו בסדר, אז המשקל פחות רלוונטי, גם אם אתה בעודף קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 72 שומרת על דיאטהמירה29/06/2018
התזונה שלי מאוזנת, הדיאטה כתוצאה מארוע מוחי קל, יש לי כיום תוצאות טובות של בדיקות אך בגלל כמות המזון יש לי המון עצירויות, אני דווקא אוכלת המון ירקות וקצת שמן זית ואולי העצירויות הם בגלל כדורים שאני לוקחת, כדור אחד ללחץ דם בבוקר ופלווקס אחד בבוקר וכדוור בערב להרגעה מירטאזאפיין, שותה פעם ביום תה עם כף
של סיבים בניפייבר, במזון שלי כולל סלק מיץ סלק מהול במיים ועדיין היציאות שלי קשות כמו אבנים, שותה 6-8 כוסות נוזלים ביום, מה עוד אני יכולה לעשות על מנת לעזור לעצמי? האם כדאי לקחת כדורי מגנזיום או פסיליום או לקחת באופן קבוע כף של בניפייבר? אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות כרונית
עינת לב ארי29/06/2018הסיבות לעצירות כרונית רבות ומגוונות.במיוחד בגיל המבוגר.
לא תמיד קשורות למזון שאנו אוכלים אלא לנפח שלו, לתרופות, למצב נפשי, לפעילות הגופנית ולתקינות עצבוב מערכת העכול.
על פי מה שכתבת נראה כי מבחינת תזונתית את עושה מה שצריך:כוללת הרבה ירקות, סלק ומים בתפריט שבהחלט יכולים לעזור. לא כל כך הבנתי מה שכתבת לגבי כמות המזון ( מצטטת: " אך בגלל כמות המזון יש לי המון עצירויות") את אוכלת הרבה או מעט?
עוד לא ברור לי מה את שואלת לגבי בניפייבר, אם לקחת או לא, מכיון שאת לוקחת כבר כף ביום ואני מבינה שזה לא עוזר.
אני חושבת שלא ניתן לתת לך עצות מועילות במסגרת הפורום ומדובר במקרה מורכב שיש להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן רציני. ממליצה לך לקבוע פגישה בהקדם על מנת לפרוש את כל הנתונים, את בדיקות הדם, ההיסטוריה הרפואית ומאפייני אורח החיים ואז להחליט על פעולות ל/שינוי התפריט ועל תוספים במידה וידרשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון על - תוספים וההשפעות שלהםמילקי05/05/2017
הייתי שמחה לדעת האם זה נכון שתוספי העל ספירולינה / זרעי צ'יה / וגוג'י בר הם תוספים שעוזרים בירידה במשקל?
אם כן מה כמות המומלצת?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות על
עינת לב ארי06/05/2017מזונות על הינם מזונות עשירים בנוטריאנטים ( רכיבי תזונה) כגון ויטמינים, מירלים ותרכובות כימיות שונות האופייניות לצמחים כגון לייקופן ורזברטרול. מזונות אלו בריאים משום שהם מספקים לגוף את רכיבי התזונה החשובים לתפקוד תקין. אך לא נמצא שהם יכולים לסייע בירידה במשקל ללא שינוי באורח החיים במקביל. כלומר: עדיין יש להקפיד על פעילות גופנית , אכילה מסודרת, הקפדה על איזון תזונתי והמנעות ממזונות מתועשים עשירים בסוכר, קמח לבן, שומן ונתרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות מומלצת
מילקי06/05/2017כמובן שהתחלתי אימונים במכון כושר...
תמיד אני משתדלת לאכול נכון ובריא. אין לי הרבה שינוי בתזונה מלבד התובסים האלה והספורט...
מהי הכמות המומלצת?
נכון לקחת גם וגם וגם (ספירולינה, ציה, גוג'י ברי).
אשמח על המלצה מה כדאי אחרי אימון לפני אימון מבחינת תזונה 😍
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות מומלצת
עינת לב ארי31/07/2017הי, לגבי תוספת של ספירולינה, ציה וגוג'י ברי, אין המלצות מבוססות מחקרית הייתי אומרת לקחת במידה: כף גוג'י ביום+ כפית זרעי ציה, לגבי אצות, מה שכתוב על התוסף
לגבי תזונה לפני ואחרי אימון, תלוי בעצימות האימון והתפריט היומי הכללי. בגדול, רצוי להמנע מארוחה גדולה עד 3 שעות לפני אימון אם האימון עצים ואורך יותר משעה, כדאי לאכול פרי או 2 תמרים כחצי שעה לפני התחלתו ובסיום לשתות ולאכול תוך שעה ארוחה מאוזנת עשירה בחלבון ממקור איכותי כמו עדשים או ביצה ודגים ומקור לפחמימות כמו לחם או אורז/בורגול או תפוח אדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ואין כמעט ירידה במשקלרותי06/07/2017
שלום לכולם.
התחלתי דיאטה לפני שלושה שבועות כולל פעילות ספורטיבית. הדיאטה שלי כוללת שתיה מרובה של מים ביום ואני שותה רק מים ולא שום דבר אחר. אכילה של פירות וירקות. בצהריים מנת בשר וסלט ובערב ביצה קשה גבינה רזה וטונה עם ירק בצד. אני עושה פעילות ספורטיבית. איך הגיוני שבשבוע הראשון ירדתי 2 קילו ובשבוע השני והשלישי. המשקל לא זז בכלל???
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה קיצונית ועצירה במשקל
סיון דוד06/07/2017שלום רותי
ירידה במשקל בשבוע הראשון נובעת בד"כ מירידה של נוזלים בגוף ולא שומנים. לא ציינת מה את אוכלת בבוקר- או שאינך אוכלת כלום רק פרי וירק? מה עם אכילה בין הארוחות? האם את אוכלת רק פעמיים ביום???
במידה וכך הדבר מדובר בדיאטה קיצונית ואינה בריאה. מומלץ לאכול 5-6 ארוחות ביום, קטנות , לא כבדות וגדולות, להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים מירקות, דגנים מלאים, קיטניות ומעט פירות, מים כפי שאת מקפידה, והכי חשוב לגוון בתפריט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה קיצונית
עינת לב ארי31/07/2017אכן, מסכימה עם סיון, דיאטה לא מאוזנת כמה פירות ביום את אוכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשהגוף והנפש מתנגדים לירידה במשקלשיר29/03/2017
מה אפשר לעשות אז?
אם אני רוצה לרדת במשקל, אבל לא מצליחה לעמוד ביעדי התפריט, מנשנשת הרבה, קונה בחוץ וגם בסופר מזון שלא תורם למטרה שלי. נאבקת בעצמי לעשות פעילות גופנית, ובכלל יש תחושה של מאבק פנימי מאד קשה. מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה רגשית
עינת לב ארי29/03/2017ללכת לטפול רגשי.
כפי שאת מתארת, מדובר באכילה רגשית שמקורה במצוקה פנימית, על רקע חרדה/דכאון/טראומה וכאב עמוקים. המאבק הפנימי הוא בין שני "קולות" פנימיים: אחד שרוצה להוריד במשקל( לא כתבת בת כמה את, מה גובהך ומשקלך ומה משקל היעד שלך, על פי דעתך), והשני שמתנגד לו ורוצה להמשיך לאכול ולנשנש מזון שאינו תורם לירידה במשקל.. דרך אגב, מה הוא מזון שמסייע לירידה במשקל?
כאמור, ההמלצה: להגיע למטפל/ת מומחים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת צנימים לעומת לחם רגילסיון דוד07/01/2017
שבוע טוב, מציינת שאלה החוזרת על עצמה ודורשת הבהרה:
האם נכון שאכילת צנימים עדיפה על לחם רגיל כי כשהלחם נכנס למצנם או לתנור הוא פחות משמין (כמות הקלוריות שבו קטנה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת צנימים לעומת לחם רגיל
סיון דוד07/01/2017תהליך ייבוש הלחם בתנור או במצנם מפחית את כמות המים (הם מתאדים מהחום) שבו אך לא את כמות הקלוריות ולכן אין הבדל בקלוריות בין אכילת לחם רגיל לבין צנים. כמובן שבכל מקרה מומלץ לבחור בלחם מקמח מלא ולא קמח לבן, כיוון שערכו התזונתי גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פול ירוק לעומת פול יבשעעעע22/12/2016
שלום רב!
רציתי לדעת מה זה בדיוק פול יבש לעומת הטרי (הירוק) האם מוסיפים לו צבע כשמיבשים אותו או חומר אחר (חומר משמר וכו') כמו לפירות יבשים? אין על זה מידע באינטרנט
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון טבעי לעומת מזון מיובש ומשומר
סיון דוד07/01/2017שלום רב
פול יבש הוא סוג של חטיף , העובר תהליך של טיגון והמלחה, לעתים המלח משמש חומר משמר ולעיתים מוספים חומרי שימור וטעם נוספים (אגב, ניתן להכינו גם בבית ישנם מתכונים לכך אך כמובן שמומלץ יותר לאכול אותו מבושל ולא מטוגן).
הפול הטבעי הירוק אינו מכיל תוספות אלו ושייך לקבוצת הקטניות עשירות החלבון.
בברכה
סיון דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קנולה בריא יותר משמן מזוכך?כככ18/12/2016
שלום רב!
הבנתי ששמן שרשום עליו זך או מזוכך הוא אל בריא כי מחממים אותו בטמפ' של 300 מעלות והוא מאבד מערכיו התזונתיים . על שמן זית רשום כתית ועל שמן קנולה שאומרים שהוא בריא רשום זך או מזוכך אם כך האם הכי טוב להשתמש בשמן זית למרות שאני מעדיפה קנולה ? לא מובן שאומרים ששמן קנולה הוא בריא אבל רשום עליו זך/מזוכך ואומרים שזה לא טוב זך. האם יש שמן קנולה לא מזוכך או זך?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנולה מזוכך ושמן זית כתית
סיון דוד18/12/2016שלום
שמן זית ושמן קנולה הינם שמנים המכילים בעיקר חומצות שומן חד בלתי רוויות שהינן מומלצות מבחינה תזונתית .
שמן זית מומלץ לקנות כתית או כתית מעולה על מנת לקבל חומצות שומן באיכות גבוהה . שמן קנולה מומלץ לקנות בכבישה קרה. ישנן טענות כי שמן קנולה מזוכך עבר תהליך שבו נפגעו חלק מחומצות השומן , אך הוא עדיין בעל יתרונות תזונתיים. לכן עדיף לרכוש שמן שהופק בכבישה קרה כמו שיש ל חברת שופרסל או עץ הזית לדוגמא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר קרמל בקרקר לחמיתקקק09/12/2016
שלום רב!
ברשימת הרכיבים של קרקר "לחמית" יש סוכר , סוכר קרמל וסירופ גלוקוזה
מה זה סוכר קרמל? אין זה מידע בגוגל
והאם גלוקוזה נחשב לסוכר כמו סוכר רגיל?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר קרמל הוא סוכר
עינת לב ארי09/12/2016שלום
כל החמרים שציינת: סוכר, סוכר קרמל( שהוא סוכר רגיל שעבר חימום עד שצבעו הפך לחום) , סירופ גלוקוזה, כולם סוכרים.
גלוקוזה הוא חד סוכר המרכיב בין היתר את הסוכרוזה שהוא הסוכר הלבן ( דו סוכר המורכב מגלוקוזה ופרוקטוזה) שאנו מכירים. על כן הוא נחשב לסוכר לכל דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?