פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

מי אמר שאוכל בריא זה לא טעים? פורום בישול בריאות ילמד אתכם לבשל גם בריא וגם גורמה. פורום בישול הוא המקום לברר על תזונה בריאה, תזונה נכונה, אוכל בריאות, תפריטי בריאות, תזונה לחולי לב, צליאק, קרוהן, סוכרת, עצירות, מחלות מעיים ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • איפה אפשר להשיג הרינג לא כבוש משומר בשמן בצנצנת זכוכית?
    ערן
    27/09/2018

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך לא או מה עושים
    עמית
    21/09/2018

    כשאני מכינה מלאבי הסיר תמיד נשרף בתחתית מהחלב וזה סיוט לנקות מה עושים שזה לא יקרה, האם יש פטנט

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מרק בטעם מר - איך לנטרל את הטעם?
    טל
    12/07/2018

    שלום רב,
    איך אוכל לבטל טעם מר של מרק טבעוני שבישלתי?
    יש לכם רעיון מה אוכל להוסיף כדי לנטרל את המרירות?
    תודה,
    טל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הקפאה חוזרת של עוגות יבשות
    עדנה
    11/07/2018

    שלום האם אפשר להקפיא שנית עוגות יבשות שהפשרתי פעם ראשונה נשארתי עם הרבה מידי ועל כן רוצה להקפיא שוב - אם כדאי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מה עושים עם קציצות בשר וקינואה שהתפרקו?
    נורית
    03/04/2018

    הכנתי קציצות מבשר בקר וקינואה מבושלת, בתנור... ושכחתי לשים ביצה. הקציצות מבושלות אבל מתפרקות. מה אפשר לעשות איתן במצב כזה? צריכה להציל אותן איכשהו...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קציצות שהתפרקו

    שושי שטיינוביץ
    03/04/2018

    היי בתי,
    אם הן התפרקו לגמרי ואין מצב לאחד אותן, אולי אפשר לפורר לגמרי ולאפות את הפירורים ואז יהיו לך פירורים קרנצ'ים שאת יכולה לשים בצלחת עם ירקות מבושלים ברוטב, שיהיה עם מה לאכול אותן.
    בנוסף, את יכולה להכין רוטב (עגבניות או רוטב עם עשבי תיבול) ולהכניס את הפירורים ויצא לך מעין בולונז שאת יכולה להגיש מעל אורז עם סלט ירקות ויש לך ארוחה. מקווה שעזרתי.
    אני מודה שאני עונה לך בלי לדעת בדיוק מה קרה שם. אז מקווה שהניחוש שלי עוזר. כתבי לי עם קלעתי. מועדים לשמחה. שושי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בשול של שעועית אדומה
    בתי.
    16/03/2018

    שעועיית אדומה.קניתי בסופר נראתה יפה מאד השרתי כיומים החלפתי מספר פעמים את המים הוספתי כפית שטוחה סודה לשתיהאחכ שתפתי טוב ובשלתי בסיר לחץ שעה נשארה יבשה המשכתי עוד 40 דקות.עדיין השעועית יבשה.ברור שזרקתי 1 קג לפח.ברור שלא אקנה יותר ולא היעץ לסובבים אותי לקנות שעועית אדומה חבל.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שעועית אדומה

    שושי שטיינוביץ
    16/03/2018

    באמת חבל.
    אכן יש להשרות שעועית אדומה למשך לילה (12 שעות), ואחר כך לבשל עד ריכוך. אורך הבישול תלוי ויכול להמשך משעה עד 3 שעות. לא להתייאש.
    אין צורך להוסיף סודה לשתיה או עזרים אחרים. בסוף זה מתרכך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קציצות בסיר אידוי חשמלי
    מאי
    16/03/2018

    שלום
    אני מבקשת המלצה לסיר שאני אוכל לטגן קציצות בשר ללא שמן, עבור ילדים, בשיטת האידוי,

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סיר אידוי

    שושי שטיינוביץ
    16/03/2018

    גולשת יקרה,
    אין אנו נוהגים להמליץ על כלי מטבח.
    כל מחבת "נון סטיק" מאיכות טובה תהיה מתאימה.
    מומלץ למרוח 1 או 1/2 כפית שמן עם מברשת סיליקון כדי לשמור על המחבת.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הכנת עוף לפני בישול
    חנה
    11/03/2018

    האם יש לשטוף את העוף לפני בישולו? אם כן האם במים קרים או רותחים, או שממולץ לתת לעוף רתיחה במים, לשפוך ואח"כ לבשל.
    השאלה התעוררה בעיקבות הסבר של הקצב שאין לשטוף בשר ולא עוף לפני הבישול כיוון שלדבריו זה מכניס את החיידקים לעוף.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הכנת עוף לבישול

    שושי שטיינוביץ
    11/03/2018

    לא יודעת מה אמר הקצב, אני שוטפת היטב (מסירה קודם את העור והשומן), מנגבת היטב עם מגבת נייר ואחר כך מבשלת.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה

    חנה
    11/03/2018

    תודה,
    האם את שוטפת במי ברז או במים חמים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם בישול בטכניקת סווייד הוא בריא
    עידו
    26/11/2017

    שלום, ראיתי לא מזמן טכניקת בישול בוואקום (סוויד). בגדול עוטפים את הבשר בשקית, מוציאים אוויר ומכניסים AS IS לסיר עם שחומם מראש. ככה הבשר מתבשל בטמפרטורה מדוייקת לאורך זמן מדויק.

    הטענה לבריאות היא מכיוון שלא צריך שמן ושום דבר נוסף. העניין הוא שאני לא בטוח כמה בריא לבשל משהו בתוך שקית פלסטיק :|

    מישהו יודע האם כדאי או לא?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול בוואקום

    שושי שטיינוביץ
    23/02/2018

    לצערי, אין לי תשובה כי איני יודעת מה איכות השקית. עד כמה שידוע לי, מידע אישי ולא מוסמך, השקית עשוייה מחומרים איכותיים שלא פוגעים באיכות המזון. אבל כאמור, זו אינה תשובה מוסמכת ועל מנת לדעת במדוייק, יש לדעת פרטים על השקית ואיכויותיה. לגבי השיטה עצמה, עושה רושם שאין סיבה לא להשתמש בשיטה. זה כמו כל שיטת בישול אחרת ויש מצב שהבישול בוואקום שומר על עסיסיות המזון ומעצים את הטעם. אבל זה אומר ההיגיון שלי. אני אישית לא משתמשת בשיטה הזו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פרג טחון ללא בישול
    שרונה
    23/02/2018

    שלום
    האם אפשר לאכול פרג טחון ללא בישול עם דייסה
    כמה צריך לאכול מזה כדי לקבל את מקסימום הערכים התזונתיים שבפרג?

    שרונה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פרג טחון

    שושי שטיינוביץ
    23/02/2018

    איני רואה סיבה לא לאכול פרג טחון (טחון טרי כמובן).
    לגבי ערכים תזונתיים, עליך לפנות לפורום תזונה. זה פורום בישול בריא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם יש סיכון בחומצה מאלית?
    ע
    21/11/2017

    שלום רב!
    ראיתי על אריזת ביסקוויטים הולנדיים שיש בהם חומצה מאלית (זה לא היה מסומן באות Eׂ ). האם זה מסוכן? ראיתי באנטרנט שיש אותו בפירות וירקות האם זה תוסף טבעי ? עלי לציין שכתוב על האריזה שזה לא צבעי מאכל ורק רכיבים טבעיים
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חומצה מאלית

    שושי שטיינוביץ
    21/11/2017

    את השאלה הזו יש להפנות לפורום תזונה ולא לפורום בישול בריא. בעיקרון, לשיטתנו, תזונה בריאה היא תזונה שמכילה רק חומרים טריים וטבעיים, דלי שומן, רק דגנים מלאים, שמן זית, קוקוס וקנולה מכבישה קרה. ירקות כמה שרוצים. פירות בכמות יומית מדודה (לפי הצורך האישי) כל השאר לא מומלץ.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ציפוי נצנצים נוצצים בסיר
    שואל
    10/01/2017

    שלום שושי,
    קיבלתי סט שלושה סירים ושתי מחבתות בצבע צהוב, וראיתי שהציפוי הפנימי ממש נוצץ בכל מיני נצנצים צבעוניים, אפילו ראיתי שהנצנצים האלה של הציפוי הפנימי של הסיר יוצאים גם החוצה, האם את יודעת או מישהיא אחרת איך קוראים לציפוי המנצנץ הזה, אתן גם את הדגם של הסט סירים הזה?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סירים

    שושי שטיינוביץ
    10/01/2017

    אין לי מושג. אם הציפוי מתפרק בצורה כלשהיא, אסור להשתמש בסירים ויש להחזירם. אם הציפוי לא מתפרק, אז זה עניין של איכות של סיר ואין לי כל דרך לשפוט אותה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סירים מנצנצים

    שושי שטיינוביץ
    03/11/2017

    אין לי מושג יקירתי. איך אפשר לדעת? הדבר היחיד שיכול להרגיע שבדרך כלל כלים כאלה מיוצרים על פי תקנים מוסכמים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סירים מנצנצים

    שושי שטיינוביץ
    08/11/2017

    כמו שכתבתי בתגובה הקודמת לנושא זה. אין לי שום דרך להעריך או לדעת מוצר או מכשיר בלי לדעת עליו את כל הפרטים, כולל ממה הוא עשוי ועל פי איזה תקנים. בהעדר מידע זה, אין לי אפשרות להעריך. איתך הסליחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אורז יסמין-בריא כמו אורז בסמטי ומלא ?
    גגגג
    08/11/2017

    ראיתי היום כתבה (מטעם סוגת) באחד האתרים על האורז . היה כתוב על האורז יסמין שהוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ומינרליים המסייעים לשפר את בריאות העור וגם מונע סוגים שונים של סרטן. על הריזוטו רשמו שהוא עשיר בברזל אבל לפי מה שידוע לי , רק אורז מלא ובסמטי הם בריאים ועם ויטמינים האם זה נכון, או שרק הבסמטי והמלא בריאים?
    תודה רבה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אורז מלא ויסמין

    שושי שטיינוביץ
    08/11/2017

    האורז האיכותי והבריא ביותר הוא אורז מלא. במשפחת האורז הלבן, הטוב ביותר הוא בסמטי. כל שאר האורזים פחות מומלצים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול במחבת מתהפכת וחיידקים
    אילנה
    19/10/2017

    שלום שושי,
    רציתי לישאול בנושא בישול במחבת מתהפכת,שהבישול בו הוא קצר
    מהוא הזמן שאני יכולה להיות שקטה ולא לדאוג לגבי הבישול של הבשר עוף במחבת מתהפכת,וזאת לאור הפרסומים של חיידקים למיניהם.שעלולים להימצא בבשר עוף,
    מודה לך מאוד לתשובה

    אילנה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול במחבת מתהפכת

    שושי שטיינוביץ
    03/11/2017

    בישול במחבת מתהפכת הוא בסדר גמור

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אוכל חם ופלסטיק מס 5
    אורי
    03/11/2017

    היי
    בצהרונים אצלנו מגישים לילדים אוכל שאוחסן רותח בכלים מפלסטיק ואחכ נשמר חומו בטרמופוטים.
    הילדים אוכלים את האוכל לאחר ששעות שהה רותח בכלי פלסטיק שמסומן בתחתית מזלג וכוס אך פלסטיק.
    האם זה לא מזיק להם שזה נשמר בכלי פלסטיק ככשהאוכל רותח? הפלסטיק לא זולג לאוכל ?
    ראיתי קופסא אחת שצורתה מעט התעוותה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אוכל חם ארוז בפלסטיק

    שושי שטיינוביץ
    03/11/2017

    שלום לך, מכיוון שאין לי מידע לגבי סוג הפלסטיק אין לי יכולת לתת תשובה. נסי לבדוק אם זה פלסטיק עמיד בחום ואם הוא מתאים לאריזות מזון. אני הייתי מבקשת את שם היצרן ושואלת אותו.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום