מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בישול בשר קפוא בסיר לחץברוך12/11/2019
היי אבקש עזרה בבישול הנתח "צלי כתף". וליתר פירוט, אני מדבר על הנתח "צלי כתף", 100% בשר ולא מעובד, הנמכר קפוא ושמיובא מדרום אמריקה. הוא חתוך לקוביות, והבישול רק במעט מים (אני מוסיף מים רק כ10% ממשקל הבשר), ובסיר לחץ. חשוב לי לדעת כמה זמן בישול נדרש. כי בישול ממושך מדי מזיק לי משום מה. שמעתי שבסיר לחץ הבישול בערך שליש מהזמן שבסיר רגיל. אבל בישלתי בעבר פילה מדומה קפוא בסיר לחץ במעט מים, ומאחרי הרתיחה נתתי לזה שעה להתבשל, וזה יצא קשה מדי. וזה לא הסתדר לי עם מה שלמדו אותי. כי אמרו לי שלפילה מדומה דרוש שעתיים בישול בסיר רגיל, ו40 דקות בסיר לחץ (כל הזמנים נמדדים מאחרי הרתיחה). אז איך אצלי גם אחרי שעה זה יצא קשה? ואני אמנם מדבר על צלי כתף, אך הבאתי את מקרה הפילה המדומה כדוגמה למה שלא מובן לי. ואמרו לי שאולי בשר קפוא מתנהג אחרת, או שבאופן שאני שם רק מעט מים הכללים שונים. ובקיצור אני נבוך בנושא. אודה על הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לא מעט מידע
אסף23/03/2021באינטרנט שניתן למצוא על איך לבשל את הבשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול של תפוח אדמה וירקות שורשיעל03/12/2012
שלום,
לא מזמן שמעתי שתפו"א ברגע שצבעו הופך לירקרק הוא נהיה רעיל ואין לבשל אותו.
האם זה נכון?
בתוך כמה זמן ניתן להשתמש בתפו"א, בטטה ושאר ירקות שורש מרגע קנייתם?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוחי אדמה - תגובה
שושי שטיינוביץ03/12/2012היי מורן,
אנחנו לא נוהגים להשתמש בתפוחי אדמה, בחלק הירוק וגם לא בחלקים שיש בהם "עיניים".
משתמשים בתפוחי אדמה כל עוד הם לבנים, מוצקים (יחסית) ולא ירוקים או חלילה לקראת רקבון.
אגב, לתפוחי אדמה רקובים יש ריח נוראי........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול בריא לחורףשגית28/11/2012
היי אני אמא לשני ילדים בני 3 ו-5. רציתי לקבל ממך טיפים לתזונה בריאה לחורף. האם יש מרקים מסויימים או כל מאכל אחר שיכול להגביר את החסינות שהגוף למחלות חורף וכו'..?
הם לא מעט נדבקים בגן (לא מחסנת אותם לשפעת).
בנוסף אשמח לטיפ לתחליף לאבקת מרק עוף במרק כדי להגיע לטעם האידאלי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול בריא לחורף - תגובה
ליה שומרון פינדר28/11/2012אני מאמינה שתזונה מגוונת ומאוזנת לתמיכה במערכת החיסון.
במרקים מאוד קל לשים כל מיני סוגים של ירקות, דגנים וקטניות שילדים לא אוכלים ביומיום וזו בהחלט הזדמנות נפלאה!!!
1 - גיוון.
2 - שום, בצל וג'ינג'ר - מאוד מחזקים!
3 - תבלינים טריים כמו כורכום, קינמון, הל (כמובן תלוי במרק ובמה שמתאים לו).
יש מרקים שאפשר לאכול טחונים, יש מרקים שכיף לאכול לא טחונים... כדאי לגוון גם במרקמים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלי בישול ברגהוף - בישול בריא
מאיר28/10/2013אני רוצה לשתף אותכם על מידע שיש לי על כלי בישול של ברגהוף:
חברת ברגהוף הינה תאגיד בינלאומי מוביל בתחום תעשיית כלי מטבח, המספק מגוון מוצרים איכותיים מעוצבים ושימושיים כאחד, למגזר הפרטי ולמגזר המסחרי.
מיוצר בחומרים שמבטיחים בישול טעים ובריא
תחתית שש שכבות, פיתוח טכנולוגי המבטיח פיזור חום אחיד ומהיר
תכנון ארגונומי לנוחות מקסימאלית של המשתמש
מבנה המוצרים וחומרי הגלם מבטיחים בישול טעים, בריא ואקולוגי
התאמה מלאה לכל סוגי הכיריים: אינדוקציה, הלוגן, קרמי וכל השאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שלי28/11/2012אין כמו מרק עוף, אבל אני אוהבת להכין גם דייסות משיבולת שועל, בנוסף למרקים אני אישית לוקחת גם כמוסות אסטרגלוס , הן מחזקות את המערכת החיסונית ומקלות על תסמינים של שפעת והתקררות.
בקשר למרק העוף, הוא מקבל את הטעמים מהעוף, עשבי התיבול והירקותאני מוסיפה רק מלח, שאר הטעמים מהמרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם קציצות בשר וקינואה שהתפרקו?נורית03/04/2018
הכנתי קציצות מבשר בקר וקינואה מבושלת, בתנור... ושכחתי לשים ביצה. הקציצות מבושלות אבל מתפרקות. מה אפשר לעשות איתן במצב כזה? צריכה להציל אותן איכשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות שהתפרקו
שושי שטיינוביץ03/04/2018היי בתי,
אם הן התפרקו לגמרי ואין מצב לאחד אותן, אולי אפשר לפורר לגמרי ולאפות את הפירורים ואז יהיו לך פירורים קרנצ'ים שאת יכולה לשים בצלחת עם ירקות מבושלים ברוטב, שיהיה עם מה לאכול אותן.
בנוסף, את יכולה להכין רוטב (עגבניות או רוטב עם עשבי תיבול) ולהכניס את הפירורים ויצא לך מעין בולונז שאת יכולה להגיש מעל אורז עם סלט ירקות ויש לך ארוחה. מקווה שעזרתי.
אני מודה שאני עונה לך בלי לדעת בדיוק מה קרה שם. אז מקווה שהניחוש שלי עוזר. כתבי לי עם קלעתי. מועדים לשמחה. שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשול של שעועית אדומהבתי.16/03/2018
שעועיית אדומה.קניתי בסופר נראתה יפה מאד השרתי כיומים החלפתי מספר פעמים את המים הוספתי כפית שטוחה סודה לשתיהאחכ שתפתי טוב ובשלתי בסיר לחץ שעה נשארה יבשה המשכתי עוד 40 דקות.עדיין השעועית יבשה.ברור שזרקתי 1 קג לפח.ברור שלא אקנה יותר ולא היעץ לסובבים אותי לקנות שעועית אדומה חבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעועית אדומה
שושי שטיינוביץ16/03/2018באמת חבל.
אכן יש להשרות שעועית אדומה למשך לילה (12 שעות), ואחר כך לבשל עד ריכוך. אורך הבישול תלוי ויכול להמשך משעה עד 3 שעות. לא להתייאש.
אין צורך להוסיף סודה לשתיה או עזרים אחרים. בסוף זה מתרכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצות בסיר אידוי חשמלימאי16/03/2018
שלום
אני מבקשת המלצה לסיר שאני אוכל לטגן קציצות בשר ללא שמן, עבור ילדים, בשיטת האידוי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיר אידוי
שושי שטיינוביץ16/03/2018גולשת יקרה,
אין אנו נוהגים להמליץ על כלי מטבח.
כל מחבת "נון סטיק" מאיכות טובה תהיה מתאימה.
מומלץ למרוח 1 או 1/2 כפית שמן עם מברשת סיליקון כדי לשמור על המחבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת עוף לפני בישולחנה11/03/2018
האם יש לשטוף את העוף לפני בישולו? אם כן האם במים קרים או רותחים, או שממולץ לתת לעוף רתיחה במים, לשפוך ואח"כ לבשל.
השאלה התעוררה בעיקבות הסבר של הקצב שאין לשטוף בשר ולא עוף לפני הבישול כיוון שלדבריו זה מכניס את החיידקים לעוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת עוף לבישול
שושי שטיינוביץ11/03/2018לא יודעת מה אמר הקצב, אני שוטפת היטב (מסירה קודם את העור והשומן), מנגבת היטב עם מגבת נייר ואחר כך מבשלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה11/03/2018תודה,
האם את שוטפת במי ברז או במים חמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בישול בטכניקת סווייד הוא בריאעידו26/11/2017
שלום, ראיתי לא מזמן טכניקת בישול בוואקום (סוויד). בגדול עוטפים את הבשר בשקית, מוציאים אוויר ומכניסים AS IS לסיר עם שחומם מראש. ככה הבשר מתבשל בטמפרטורה מדוייקת לאורך זמן מדויק.
הטענה לבריאות היא מכיוון שלא צריך שמן ושום דבר נוסף. העניין הוא שאני לא בטוח כמה בריא לבשל משהו בתוך שקית פלסטיק :|
מישהו יודע האם כדאי או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול בוואקום
שושי שטיינוביץ23/02/2018לצערי, אין לי תשובה כי איני יודעת מה איכות השקית. עד כמה שידוע לי, מידע אישי ולא מוסמך, השקית עשוייה מחומרים איכותיים שלא פוגעים באיכות המזון. אבל כאמור, זו אינה תשובה מוסמכת ועל מנת לדעת במדוייק, יש לדעת פרטים על השקית ואיכויותיה. לגבי השיטה עצמה, עושה רושם שאין סיבה לא להשתמש בשיטה. זה כמו כל שיטת בישול אחרת ויש מצב שהבישול בוואקום שומר על עסיסיות המזון ומעצים את הטעם. אבל זה אומר ההיגיון שלי. אני אישית לא משתמשת בשיטה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרג טחון ללא בישולשרונה23/02/2018
שלום
האם אפשר לאכול פרג טחון ללא בישול עם דייסה
כמה צריך לאכול מזה כדי לקבל את מקסימום הערכים התזונתיים שבפרג?
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרג טחון
שושי שטיינוביץ23/02/2018איני רואה סיבה לא לאכול פרג טחון (טחון טרי כמובן).
לגבי ערכים תזונתיים, עליך לפנות לפורום תזונה. זה פורום בישול בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכון בחומצה מאלית?ע21/11/2017
שלום רב!
ראיתי על אריזת ביסקוויטים הולנדיים שיש בהם חומצה מאלית (זה לא היה מסומן באות Eׂ ). האם זה מסוכן? ראיתי באנטרנט שיש אותו בפירות וירקות האם זה תוסף טבעי ? עלי לציין שכתוב על האריזה שזה לא צבעי מאכל ורק רכיבים טבעיים
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה מאלית
שושי שטיינוביץ21/11/2017את השאלה הזו יש להפנות לפורום תזונה ולא לפורום בישול בריא. בעיקרון, לשיטתנו, תזונה בריאה היא תזונה שמכילה רק חומרים טריים וטבעיים, דלי שומן, רק דגנים מלאים, שמן זית, קוקוס וקנולה מכבישה קרה. ירקות כמה שרוצים. פירות בכמות יומית מדודה (לפי הצורך האישי) כל השאר לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי נצנצים נוצצים בסירשואל10/01/2017
שלום שושי,
קיבלתי סט שלושה סירים ושתי מחבתות בצבע צהוב, וראיתי שהציפוי הפנימי ממש נוצץ בכל מיני נצנצים צבעוניים, אפילו ראיתי שהנצנצים האלה של הציפוי הפנימי של הסיר יוצאים גם החוצה, האם את יודעת או מישהיא אחרת איך קוראים לציפוי המנצנץ הזה, אתן גם את הדגם של הסט סירים הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירים
שושי שטיינוביץ10/01/2017אין לי מושג. אם הציפוי מתפרק בצורה כלשהיא, אסור להשתמש בסירים ויש להחזירם. אם הציפוי לא מתפרק, אז זה עניין של איכות של סיר ואין לי כל דרך לשפוט אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים מנצנצים
שושי שטיינוביץ03/11/2017אין לי מושג יקירתי. איך אפשר לדעת? הדבר היחיד שיכול להרגיע שבדרך כלל כלים כאלה מיוצרים על פי תקנים מוסכמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירים מנצנצים
שושי שטיינוביץ08/11/2017כמו שכתבתי בתגובה הקודמת לנושא זה. אין לי שום דרך להעריך או לדעת מוצר או מכשיר בלי לדעת עליו את כל הפרטים, כולל ממה הוא עשוי ועל פי איזה תקנים. בהעדר מידע זה, אין לי אפשרות להעריך. איתך הסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז יסמין-בריא כמו אורז בסמטי ומלא ?גגגג08/11/2017
ראיתי היום כתבה (מטעם סוגת) באחד האתרים על האורז . היה כתוב על האורז יסמין שהוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ומינרליים המסייעים לשפר את בריאות העור וגם מונע סוגים שונים של סרטן. על הריזוטו רשמו שהוא עשיר בברזל אבל לפי מה שידוע לי , רק אורז מלא ובסמטי הם בריאים ועם ויטמינים האם זה נכון, או שרק הבסמטי והמלא בריאים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז מלא ויסמין
שושי שטיינוביץ08/11/2017האורז האיכותי והבריא ביותר הוא אורז מלא. במשפחת האורז הלבן, הטוב ביותר הוא בסמטי. כל שאר האורזים פחות מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול במחבת מתהפכת וחיידקיםאילנה19/10/2017
שלום שושי,
רציתי לישאול בנושא בישול במחבת מתהפכת,שהבישול בו הוא קצר
מהוא הזמן שאני יכולה להיות שקטה ולא לדאוג לגבי הבישול של הבשר עוף במחבת מתהפכת,וזאת לאור הפרסומים של חיידקים למיניהם.שעלולים להימצא בבשר עוף,
מודה לך מאוד לתשובה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול במחבת מתהפכת
שושי שטיינוביץ03/11/2017בישול במחבת מתהפכת הוא בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל חם ופלסטיק מס 5אורי03/11/2017
היי
בצהרונים אצלנו מגישים לילדים אוכל שאוחסן רותח בכלים מפלסטיק ואחכ נשמר חומו בטרמופוטים.
הילדים אוכלים את האוכל לאחר ששעות שהה רותח בכלי פלסטיק שמסומן בתחתית מזלג וכוס אך פלסטיק.
האם זה לא מזיק להם שזה נשמר בכלי פלסטיק ככשהאוכל רותח? הפלסטיק לא זולג לאוכל ?
ראיתי קופסא אחת שצורתה מעט התעוותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל חם ארוז בפלסטיק
שושי שטיינוביץ03/11/2017שלום לך, מכיוון שאין לי מידע לגבי סוג הפלסטיק אין לי יכולת לתת תשובה. נסי לבדוק אם זה פלסטיק עמיד בחום ואם הוא מתאים לאריזות מזון. אני הייתי מבקשת את שם היצרן ושואלת אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פול יבש לעומת פול ירוקעעע21/12/2016
שלום רב!
רציתי לדעת מה זה בדיוק פול יבש לעומת הטרי (הירוק) האם מוסיפים לו צבע כשמיבשים אותו או חומר אחר (חומר משמר וכו') כמו לפירות יבשים?
אין על זה מידע באינטרנט
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פול יבש לעומת פול טרי
שושי שטיינוביץ21/12/2016שני עולמות. זה כמו להשוות שעועית ירוקה טרייה לעומת שעועית לבנה. את הפול הירוק אפשר לאכול גם ללא בישול. לעומת זאת פול יבש יש להשרות במים במשך לפחות 12 שעות כדי שאפשר יהיה לבשלו. פול יבש הוא פולי פול טרי שעוברים תהליך ייבוש. בעיקרון התהליך אמור להיות טבעי וללא תוספות. השינוי בצבע נובע מהתהליך הטבעי. שתי הגרסאות בריאות ומהוות קטניה מעולה. כדאי לשים לב שיש אנשים שיש להם רגישות לפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?