פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות - יש לך שאלה?

מי אמר שאוכל בריא זה לא טעים? בפורום זה אפשר ללמוד לבשל גם בריא וגם גורמה ולהתייעץ על נושאים כמו תזונה בריאה, תזונה נכונה, אוכל בריאות, תפריטי בריאות, תזונה לחולי לב, צליאק, קרוהן, סוכרת, עצירות, מחלות מעיים ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מחבת פלדה פחמנית - איפה אפשר להשיג בארץ?
    בועז
    20/09/2020

    איפה אפשר לקנות בארץ מחבת מפלדה פחמנית?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נקודת עישון של שמן קנולה לא מזוכך בכבישה קרה
    ‪haim louzon‬‏
    09/06/2020

    רציתי רק לשאול לגבי שמן קנולה לא מזוכך בכבישה קרה, יש לגביו מידע סותר באינטרנט לגבי נקודת העשן שלו. במקור אחד זה טוען 107 השני טוען 240 והשלישי 246 מה הנכון מבין כולם?
    קניתי אותו במיוחד עבור מתכון לעוגה שדורש 170 מעלות האם זה בטוח לאפות איתו?


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הרגישות של יוצאי עיראק (בדור השליש והרביעי) הנה בגדר מיתוס?
    ציון יקר
    26/03/2020

    האם ידוע אם הרגישות של יוצאי עיראק (בדור השליש והרביעי) הנה בגדר מיתוס?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול של תפוח אדמה וירקות שורש
    יעל
    03/12/2012

    שלום,
    לא מזמן שמעתי שתפו"א ברגע שצבעו הופך לירקרק הוא נהיה רעיל ואין לבשל אותו.
    האם זה נכון?
    בתוך כמה זמן ניתן להשתמש בתפו"א, בטטה ושאר ירקות שורש מרגע קנייתם?
    תודה,מורן

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפוחי אדמה - תגובה

    שושי שטיינוביץ
    03/12/2012

    היי מורן,

    אנחנו לא נוהגים להשתמש בתפוחי אדמה, בחלק הירוק וגם לא בחלקים שיש בהם "עיניים".

    משתמשים בתפוחי אדמה כל עוד הם לבנים, מוצקים (יחסית) ולא ירוקים או חלילה לקראת רקבון.

    אגב, לתפוחי אדמה רקובים יש ריח נוראי........

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • החור שבמכסה הסיר לחץ אמור להיות פתוח?
    ברוך שיר
    04/12/2019

    במכסה הסיר לחץ יש 2 התקנים. 1) התקן אנכי שבולט מהסיר ושניתן להרמה והורדה. 2) התקן פלסטיק שבערך בגובה פני מכסה הסיר ושאי אפשר להורידו ולהעלותו, ויש בו חור. אני מתייחס להלן רק להתקן האחרון.
    לפני הבישול הנוכחי שמתי לב שהחור הזה הוא מפולש מלמעלה למטה ושאפשר לראות דרכו. האם זה תקין? אני שואל זאת כי אחרי ששמתי לב לכך – כלומר בבישול הנוכחי, הסיר לא מגיע למצב הקבוע של פליטת הקיטור, וחששתי שפשוט יש תקלה בהתקן הזה, ושכל האדים נפלטים דרך החור המפולש, ולכן הסיר לא מגיע למצב של פליטת הקיטור.
    אז האם החור שבמכסה הסיר לחץ אמור להיות פתוח מצד לצד?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול בשר קפוא בסיר לחץ
    ברוך
    12/11/2019

    היי אבקש עזרה בבישול הנתח "צלי כתף". וליתר פירוט, אני מדבר על הנתח "צלי כתף", 100% בשר ולא מעובד, הנמכר קפוא ושמיובא מדרום אמריקה. הוא חתוך לקוביות, והבישול רק במעט מים (אני מוסיף מים רק כ10% ממשקל הבשר), ובסיר לחץ. חשוב לי לדעת כמה זמן בישול נדרש. כי בישול ממושך מדי מזיק לי משום מה. שמעתי שבסיר לחץ הבישול בערך שליש מהזמן שבסיר רגיל. אבל בישלתי בעבר פילה מדומה קפוא בסיר לחץ במעט מים, ומאחרי הרתיחה נתתי לזה שעה להתבשל, וזה יצא קשה מדי. וזה לא הסתדר לי עם מה שלמדו אותי. כי אמרו לי שלפילה מדומה דרוש שעתיים בישול בסיר רגיל, ו40 דקות בסיר לחץ (כל הזמנים נמדדים מאחרי הרתיחה). אז איך אצלי גם אחרי שעה זה יצא קשה? ואני אמנם מדבר על צלי כתף, אך הבאתי את מקרה הפילה המדומה כדוגמה למה שלא מובן לי. ואמרו לי שאולי בשר קפוא מתנהג אחרת, או שבאופן שאני שם רק מעט מים הכללים שונים. ובקיצור אני נבוך בנושא. אודה על הסבר.


    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בישול בשר קפוא בסיר לחץ

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול בריא לחורף
    שגית
    28/11/2012

    היי אני אמא לשני ילדים בני 3 ו-5. רציתי לקבל ממך טיפים לתזונה בריאה לחורף. האם יש מרקים מסויימים או כל מאכל אחר שיכול להגביר את החסינות שהגוף למחלות חורף וכו'..?
    הם לא מעט נדבקים בגן (לא מחסנת אותם לשפעת).
    בנוסף אשמח לטיפ לתחליף לאבקת מרק עוף במרק כדי להגיע לטעם האידאלי :)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בישול בריא לחורף

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול בריא לחורף - תגובה

    ליה שומרון פינדר
    28/11/2012

    אני מאמינה שתזונה מגוונת ומאוזנת לתמיכה במערכת החיסון.
    במרקים מאוד קל לשים כל מיני סוגים של ירקות, דגנים וקטניות שילדים לא אוכלים ביומיום וזו בהחלט הזדמנות נפלאה!!!
    1 - גיוון.
    2 - שום, בצל וג'ינג'ר - מאוד מחזקים!
    3 - תבלינים טריים כמו כורכום, קינמון, הל (כמובן תלוי במרק ובמה שמתאים לו).
    יש מרקים שאפשר לאכול טחונים, יש מרקים שכיף לאכול לא טחונים... כדאי לגוון גם במרקמים!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כלי בישול ברגהוף - בישול בריא

    מאיר
    28/10/2013

    אני רוצה לשתף אותכם על מידע שיש לי על כלי בישול של ברגהוף:
    חברת ברגהוף הינה תאגיד בינלאומי מוביל בתחום תעשיית כלי מטבח, המספק מגוון מוצרים איכותיים מעוצבים ושימושיים כאחד, למגזר הפרטי ולמגזר המסחרי.
    מיוצר בחומרים שמבטיחים בישול טעים ובריא
    תחתית שש שכבות, פיתוח טכנולוגי המבטיח פיזור חום אחיד ומהיר
    תכנון ארגונומי לנוחות מקסימאלית של המשתמש
    מבנה המוצרים וחומרי הגלם מבטיחים בישול טעים, בריא ואקולוגי
    התאמה מלאה לכל סוגי הכיריים: אינדוקציה, הלוגן, קרמי וכל השאר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • היי

    שלי
    28/11/2012

    אין כמו מרק עוף, אבל אני אוהבת להכין גם דייסות משיבולת שועל, בנוסף למרקים אני אישית לוקחת גם כמוסות אסטרגלוס , הן מחזקות את המערכת החיסונית ומקלות על תסמינים של שפעת והתקררות.
    בקשר למרק העוף, הוא מקבל את הטעמים מהעוף, עשבי התיבול והירקותאני מוסיפה רק מלח, שאר הטעמים מהמרק

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ביצים באפית עוגות
    מיכל
    06/10/2019

    שלום רב
    האם ביצים ששמים בעוגה מאבדות את ערכן התזונתי אחרי האפיה , החלבון האיכותי והויטמין b12 ועוד ערכים?
    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצים באפית עוגות

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כלים להקפאה מפלסטיק שחרור רעלים
    טובה ב.
    22/02/2019

    השאלה שלי קשורה בעקיפין לנושא אוכל בריא, אבל לאו דווקא למתכונים. מקווה שתוכלו לענות, או להפנות אותי. אילו אמצעים ביתיים עומדים לרשותי, כדי לבדוק אם כלי פלאסטיק כלשהו משחרר חומרים רעילים לתוך המזון ? קניתי באינטרנט קופסה מסיליקון לייצור קוביות קרח, שהדיפה בתחילה ריח פלאסטיק חריף. הריח נעלם אחרי שטיפות רבות ושהייה באוויר הפתוח, אבל אינני בטוחה שהכלי מספיק בטוח לשימוש. הכלי לא נושא קוד סימוני פלאסטיק. תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בישול מרק עוף מחלקים טריים וקפואים
    חנה
    11/12/2018

    שלום,
    האם אפשר לבשל מרק עוף מחלקי עוף שהיו בהקפאה יחד עם חלקי עוף טרי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איפה אפשר להשיג הרינג לא כבוש משומר בשמן בצנצנת זכוכית?
    ערן
    27/09/2018

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • איך לא או מה עושים
    עמית
    21/09/2018

    כשאני מכינה מלאבי הסיר תמיד נשרף בתחתית מהחלב וזה סיוט לנקות מה עושים שזה לא יקרה, האם יש פטנט

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לא או מה עושים

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מרק בטעם מר - איך לנטרל את הטעם?
    טל
    12/07/2018

    שלום רב,
    איך אוכל לבטל טעם מר של מרק טבעוני שבישלתי?
    יש לכם רעיון מה אוכל להוסיף כדי לנטרל את המרירות?
    תודה,
    טל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הקפאה חוזרת של עוגות יבשות
    עדנה
    11/07/2018

    שלום האם אפשר להקפיא שנית עוגות יבשות שהפשרתי פעם ראשונה נשארתי עם הרבה מידי ועל כן רוצה להקפיא שוב - אם כדאי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מה עושים עם קציצות בשר וקינואה שהתפרקו?
    נורית
    03/04/2018

    הכנתי קציצות מבשר בקר וקינואה מבושלת, בתנור... ושכחתי לשים ביצה. הקציצות מבושלות אבל מתפרקות. מה אפשר לעשות איתן במצב כזה? צריכה להציל אותן איכשהו...

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קציצות שהתפרקו

    שושי שטיינוביץ
    03/04/2018

    היי בתי,
    אם הן התפרקו לגמרי ואין מצב לאחד אותן, אולי אפשר לפורר לגמרי ולאפות את הפירורים ואז יהיו לך פירורים קרנצ'ים שאת יכולה לשים בצלחת עם ירקות מבושלים ברוטב, שיהיה עם מה לאכול אותן.
    בנוסף, את יכולה להכין רוטב (עגבניות או רוטב עם עשבי תיבול) ולהכניס את הפירורים ויצא לך מעין בולונז שאת יכולה להגיש מעל אורז עם סלט ירקות ויש לך ארוחה. מקווה שעזרתי.
    אני מודה שאני עונה לך בלי לדעת בדיוק מה קרה שם. אז מקווה שהניחוש שלי עוזר. כתבי לי עם קלעתי. מועדים לשמחה. שושי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום