הפאלם פיילוט מכאיב לנו

המחשבים משתלטים לנו על החיים עד כדי כך שהם כבר גורמים לנו לפציעות - איגודה פיזיותרפיסטים האמריקאי הודיע שהוא מכיר באופן רשמי ב'אגודל הפאלם פיילוט' - תופעה הנגרמת משימוש מוגזם במחשבי כף יד וכוללת אגודלים דואבים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 14/11/2006 |
צפיות: 2,032
רגילים לעבוד שעות רבות על מחשב כף היד שלכם? אם אתם מרגישים כאבים באגודל אחרי שעות של עבודה וקבלת מיילים במכשיר הפאלם פיילוט, יתכן ואתם סובלים מתופעה קלינית אמיתית - מומחים מארה"ב כבר הצליחו לתת שם לתופעה - "אגודל הפאלם פיילוט".

איגוד הפיזיותרפיסטים האמריקאי הודיע לאחרונה כי הוא מכיר באופן רשמי בתופעת 'אגודל הפאלם פיילוט', כתופעה קלינית הנגרמת במקום העבודה, כאשר באיגוד מגדירים את המצב כ"פציעת מתח הנגרמת משימוש מוגזם במחשבי כף יד".

יתרה מכך, רשת המלונות 'היאט' החליטה להיות קשובה לצורכי הלקוחות העסקיים הרבים שלה, שרבים מהם מתלוננים על כאבי אגודל וזרוע, עד שהחליטה להמציא טיפול מיוחד - 'טיפול הפאלם פיילוט', שמוצע כעת בכל מלונות הרשת בצפון אמריקה.

מנהלת שירותי הספא של רשת היאט, קיירה ג'ונסון, הסבירה כי ברשת היו עדים לתופעה בה רבים מלקוחות המלונות החלו לבקש לאחרונה ממסאז'יסטים לטפל בידיהם בכלל, ובכפות ידיהם בפרט, כאשר הדבר נובע מהפופולריות ההולכת וגוברת של מחשבי כף היד.

הטיפול מתרכז בהפחתת המתח שנצבר בשרירי הזרוע ובכף היד, כאשר החלק עליו מקפידים המסאז'יסטים לעבוד יותר מכל הוא אצבעות כף היד.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר