מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- בעיות לאחר החלפת ברךאבלין מסינג01/09/2023
שלום רב,
לפני כ 10 חודשים החלפתי ברך (TKR) אני הולכת בסדר אך מתקשה בעלייה וירידה במדרגות, בבדיקת מיפוי עצמות התברר שיש לי קליטה קלה מסביב למשתל ללא מוקד חד משמעי, יש גם קליטה בפיקות יות בימנית (הרגל המושתלת),
ברצוני לברר האם התוצאות של קליטה קלה סביב למשתל זה מצב תקין , או לא? וכן לגבי קליטה בפיקה הימנית,
האם זה יכול להסביר את בעייתי במדרגות?
אגב בבדיקת דם שעשיתי לבקשת הרופא ה crp שלי היה 0.22
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קרע ברצועה הצולבת Aclע.29/08/2023
לפני שלושה שבועות סובבתי את הברך.בבדיקת mri נמצא קרע ברצועה acl.הומלץ על פיזיותרפיה והורדה במשקל(יש עודף משקל משמעותי).כואב לי מאוד ללכת,אני עם כאבים חזקים כבר שלושה שבועות ולא רואה את האור בקצה המנהרה.אשמח אם תוכלי לייעץ לי מה ניתן לעשות על מנת להקל בהליכה ובכאב.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ברכיים שחיקת סחוסאודט אדיר28/08/2023
התיעצות בקשר לשחיקת סחוס וכאבים בברך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פענוח בדיקת mri בברךאייל כהן27/08/2023
שלום רב
אודה בעזרה בפענוח בדיקת mri שביצעתי בברך לאחר מכה שקיבלתי וכאבים עזים כצוצאה מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ניתוח שחזור MPFLאורית24/08/2023
בשל פריקות פיקה נשנות לפני שנתיים בתי עברה ניתוח שחזור MPFL,וקשירת פיקה. לא היו אירועים מיוחדים והתוצאות היו מצויינות.
לפני שבועיים וחצי ניתוח בברך השניה. לאחר 10 ימים החלו כאבים מאד עוצמתיים ללא הפסקה למשך 4 ימים אשר השתפרו ליומיים ואז שוב החמרה. בצילום מהיום בורג מדיאלי בולט 4.5 מ"מ. האם זה יכול להסביר את הכאבים העזים? אם כן מדוע החלו רק כעבור 10 ימים?
ואם מחליטים לתקן האם זה מיידי או שצריך לחכות פרק זמן לפני קיצור הבורג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מותר לעשות אופניים בעמידה אופני כושר של מכוני כושר בעמידה אבל או שזה לא בריא? לברכיים?עומרי12/04/2022
האם מותר לעשות אופניים בעמידה אופני כושר של מכוני כושר בעמידה אבל או שזה לא בריא? לברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומרי, ראה תשובה לליטל
ד``ר אליהו ליברטי13/04/2022ראה תשובה לליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בברכיים לאשה בת 85אודליה12/04/2022
לד"ר ליברטי שלום,
תודה על תשובתך. האם אתה ממליץ לאשה בת 85 לעשות
"הלפת מיפרק בברך" בגלל שחיקת סוחסים ואוסטאוראטריטיס , שגורמים לכאבים עזים וקושי בהליכה ? אין קושי בישיבה ושכיבה , אבל קושי רב מאד בהליכה בשתי הבירכיים. כדאי לה לעשות ניתוח בגיל שלה? ושוב תודה על תשובתך וחג שמח.
אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בירכיים - אשה בת 85
אודליה12/04/2022לד"ר ליברטי, שלוום. OK קראתי את תשובתך ואני מבינה שצריך לראות צילומים ולבדוק את אמא של בת 85, ורק אז להחליט איזה טיפול עליה לקבל. ושוב תודה רבה.
בברכה, אודליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל אינו קובע וחשוב מצבה הביולוגי
ד``ר אליהו ליברטי13/04/2022הגיל אינו קובע. חשוב מצבה הביולוגי, חיוניות שלה, שמנה או רזה, מחלות רקע ועוד גורמים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות אופניים בעמידה, אופני כושר של מכוני כושר בעמידה? או שזה לא בריא? לברכיים?ליטל12/04/2022
האם מותר לעשות אופניים בעמידה, אופני כושר של מכוני כושר בעמידה? או שזה לא בריא? לברכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מומלץ לרכב בעמידה
ד``ר אליהו ליברטי13/04/2022לא מומלץ לרכב בעמידה. , אופניי כושר לא בנויים ארגונומית לרכיבה בעמידה. רכיבה בישיבה מפעילה את שרירי הירכיים והשוקיים ללא נשיאתת משקל הרוכב כך שזו צורת רכיבה בריאה יותר לברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ספציפיים מאחורי ברך וציסטהMr02/03/2022
שלום
יש לי ציסטות קטנות לאורך הפופליטאוס
וציסטה גלגייונית מאחורי הברך
הכאב הוא מוקדי לאיזור הציסטות בעיקר בכיפוף ממושך (כמו ישיבה על כיסא נמוך לאורך זמן)
שאלתי היא האם יש טיפול נקודתי שיכול לטפל בציסטות ?? זריקה הילאורנית או קורטיזון?
mri ברך תקין ללא קרע רצוועת או מיניסקוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן להמליץ על טיפול בלי לבדוק אותך
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022לא ניתן המליץ על טיפול בלי לבדוק אותך ולראות את הצילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק ירך חיצוניתאביטל04/03/2022
שלום רב, מזה שבועיים יש לי כאבים במפרק הירך, גם המנוחה, צליעה קלה קושי ראשוני הדריכה,מקימה לעמידה מחשיבה והתחלת הליכה. נטלתי 10 ימים ארקוקסיה 90 ללא הטבה, הכאבים חזרו וגם מקרינים לאורך כל כך הרגל. כיצד מאבחנים את הבעיה? מה זה יכול להיות? וכיצד מטפלים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאורך כל הרגל הם בדרך כלל ממקור הגב
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022כאבים לאורך כל הרגל הם בדרך כלל ממקור הגב תחתון ולא ממפרק הירך. מאבחנים את הבעיה על ידי פנייה לבדיקת אורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במינסקוס / דלקת/ ציסטההילה05/03/2022
שלום,
אני סובלת מהברכיים ויש לי קרע בשתי הברכיים (אחד מפציעה והשני, זה שאכתוב כאן- לא ידוע ממה)
אני סובלת מברך ימין כבר הרבה שנים.
אשמח להבין מה הכוונה בכל אחד מהסעיפים הבאים בנפרד:
(לציין שיש לי דלקת ונצפו נוזלים)
1. מה זה אומר: גיד ארבע ראשי מעובה (טנדינוזיס) במידה קלה?
2. מניסקוס לטרלי- שינויים מוקואידים קלים בקרן אחורית (לא קרע)
3. מיניסקוס מדיאלי- קרע לונגיטונידאלי בקרן האחורית וגוף עם מעורבות שורש של המיניסקוס.
4. ציסטה פארה מניסקאלית בסמוך של גוף המיניסקוס בגודל 9 מ״מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר הממצאים צריך להינתן
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022הסבבר הממצאים צריך להינתן על ידי האורטופד ששלח אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בברך ימין mriשי06/03/2022
דר' שלום לפני שלוש בשנת 2019 הייתי מעורב בתאונת דרכים כתוצאה מכך בצילום. Mri סיכום סדק בסחוס הפיקה פרט לכך ללא שינוים טראומתים משמעותיים עקב כאבים גם השנה 2022 ביצעתי צילום mri סיכום ללא שינוי בצדק של סחוס בפיקה מדיאלי דליות תת עורית
אודה להסבר מה ההבדל בין 2 התוצאות ומה ניתן לעשות עקב הכאבים שיש לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי טוב שהסדק שנמצא אינו הגורם העיקרי לכאב
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022סכוי טוב שהסדק שנמצא אינו הגורם העיקרי לכאב. עליך להיבדק על ידי מומחה ברכיים לקבלת אבחנה מדוייקת ואמצעי טיפולץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת בלשד העצם בטיביה ובפיבולה לבחור בן 19 לאחר mriבתיה12/03/2022
בני בן 19 לפני גיוס לקרבי. ב - mri נמצאה בצקת לשד העצםם בטיביה ובפיבולה בשתי השוקיים ובששתי הברכיים. יש דרך לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך לברר מה הסיבה לבצקת
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022יש צורך לברר מה הסיבה לבצקת, ומה הנתונים הגופניים שלו.אחרי שלא נמצא גורם מסוכן המביא לבצקת הטיפול הוא המנעות ממאמצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע במיניסקוס בברךדבורה16/03/2022
שלום רב
לפני כ- 4 חודשים הרגשתי כאבים בברך הימנית, לאחר צילום רנטגן האבחנה הייתה- " שינויים אוסטו- ארטורוטיים (OA ) ניווניים ללא ממצא חבלתי גרמי וודאי."
נשלחתי לצילום MRI והאבחנה שהתקבלה בסיכום:
" שינויים ארטרוטיים בולטים יותר במדור החיצוני."
"קרע ( גדול ) במיניסקוס הלטרלי עם אקסטרוזיה"
התחלתי בפיזיוטרפיה, ( כ 5 טיפולים- לפני הצילומים ) והרגשתי שיפור ניכור, אולם הפסקתי בעקבות המלצתו של אורטופד שהמליץ להפסיק עד הגעת תוצאות הצילומים.
אני בת 72 , ועלי לציין שכיום לאחר כ- 4 חודשים אין לי כאבים בהליכה ( יכולה ללכת בלי הגבלה ), בעת ירידה במגרגות מרגישה כאב חלש ( בעליה במדרגות - אין כאבים).
אודה לך ד"ר נכבד למענה לשאלותי:
- האם יכולה להמשיך בפזיותרפיה ? ( במידה ואתה סבור שבמצב שתואר יכול לעזור?
- האם טיפול שמרני יכול לעזור- ואיזה טיפול מומלץ?
אודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי האינפורמציה החלקית שיש לפני
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022לפי האינפורמציה החלקית שיש לפני ההמלצה היא ניתוח ארטרוסקופי. להחלטה מבוסס אני צריך לבדוק אותך ולראות צילומים. פסיותרפינ אינה מתאימה לטיפול המקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר תלישה בברך אם נוזלים הספיקה מה זה אומררונן28/03/2022
שלום רציתי לדעת כמה זמן החלמה ואם זה רציני אם נוזל שלחתי קובץ
אני לא מצליח ליישר את הרגל וכמה זמן החלמה אין לי מושג מה זה שבר תלישה הפיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כל מיני שברי תלישה במקומות שונים
ד``ר אליהו ליברטי11/04/2022יש כל מיני שברי תלישה במקומות שונים ובדרגות שונות. לא אוכל להתייחס למקרה הספציפי שלך. צריך לראות אותך ולבדוק צילומם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?