ממחקר שהוצג בכנס האחרון של החברה האמריקאית לכירורגיה פלסטית, על-ידי ד"ר ברוס פרידמן, מנתח פלסטי בכיר, עולה כי ניתוחים פלסטיים וטיפולים אסתטיים גורמים לירידה דרמטית בשיעור השימוש בתרופות נוגדות דיכאון.
נשים וגברים רבים סובלים מדיכאון חורף, ממחקר עדכני שנערך על-ידי הפלסטיקאי ד"ר ברוס פרידמן נמצא כי ניתן לשפר את מצב הרוח באמצעות ניתוח פלסטי. למעשה, הקשר בין המצב הנפשי לבין המראה הוא קשר הדוק.
על כן, אין זה פלא כי שינוי פיזי במראה משנה ממצב של חוסר שביעות רצון למצב בו מביטים במראה ואוהבים מה שרואים בה. ניתן להסביר זאת על-ידי כך שדימוי הגוף משתנה, הדימוי העצמי עולה וכל הביטחון העצמי והאופן בו מציגים לסביבה משתפר פלאים.
מטרת המחקר היתה לבדוק האם ניתוח פלסטי יכול לגרום לאנשים להגיע להחלטה להפסיק טיפול תרופתי נוגד דיכאון. במחקר השתתפו 362 גברים ונשים שעברו ניתוחים פלסטיים וטיפולים אסתטיים שונים, כגון: מתיחת פנים, הגדלת חזה, הקטנת חזה ומתיחת בטן.
17% ממשתתפי המחקר נטלו תרופות נוגדות דיכאון מסוגים שונים, בעיקר נשים בגיל העמידה. בקרב 31% מהמשתתפים נוטלי התרופות חל שיפור משמעותי כתוצאה מהניתוח עד כי הם חדלו את נטילת התרופות, תחת מעקב והשגחה רפואיים.
98% מהם דיווחו על שינוי משמעותי בדימוי הגוף שלהם ובקרב המשתתפים שלא נטלו תרופות, 99% דיווחו על שיפור בדימוי העצמי.
עוד על טיפולים בחזה:
המצאה: והשדיים מתנפחים מעצמם
דיעה: השתלים האנטומיים בטוחים
החזה שלך, בכל גודל שתרצי
מיתוסים על הגדלת חזה
"יש לנו חזה א-סימטרי"
בתיה מאור, סמנכ"ל שיווק ברשת מרפאות פרופורציה: "גם בישראל ניתן לראות את הקשר בין ניתוחים פלסטיים למצב הרוח. לדוגמא, אחת הסיבות לביצוע ניתוח הגדלת החזה הינה על מנת להעלות את הביטחון העצמי ולשפר את מצב הרוח.
קיימות שתי קבוצות גיל עיקריות העוברות ניתוח הגדלת חזה, נשים בגילאי 20-30 הנמצאות בתקופות החיזור ומעוניינות לשפר את מראן החיצוני ולהעלות את ביטחונן העצמי, ונשים אחרי לידה, בגילאי 35 ומעלה, המעוניינות להחזיר לעצמן את המוצקות של גיל הנעורים".
לאתר האינטרנט של רשת מרפאות פרופורציה
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)



