מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- שיתוק עצב העין מס 3מרי סעד16/08/2023
שלום אבא שלי בן 52 עם רקע של סכרת ויתר ל״ד ועם קוצב לב ולפני חודש העין
שלו הימנית נסגרה ולא יכול לפתוח אותה ואובחן עם שיתוק עצב 3 ,
הרופא נתן לו תרופת טירבמין לעצבים וטיפות עיניים להרגעה
אבל עדיין כרגע אין שיפור במצבו והעין עדיין סגורה לגמרי ולא יכול לפתוח אותה
רציתי לשאול האם יש משהו לעשות., לטפל / לזרזר תהליך הטיפול.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ראקוטן וחומרים פעילים - שאלהאנונימית13/08/2023
לקחתי ראקוטן 5 וחצי חודשים וחמישה ימים אחרי שסיימתי עשיתי טעות רצינית ושמתי סרום על הפנים
השתנתה לי הצורה של האף והעיניים שלי ניהיו יותר שקועות וקטנות כאלה
אין יום שאני לא מתחרטת על הטעות הזאת
נכנסתי לדיכאון עמוק שאני לא חושבת שאי פעם אצא ממנו..
רציתי לשאול אם אני אחזור לעצמי או שזה נזק בלתי הפיך? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקת עפעפיים כרונית בעין ימיןליאורה ארמה10/09/2021
אובחנתי כסובלת מדלקת עפעפיים כרונית ונאז, חיי אינם חיים.
אציין שהבעיה היא בעיקר בעין ימין .
העין מפרישה מהבוקר עד הערב ומעבר למראה חיצוני רטוב וחולה,
יש לי באופן מתמיד גרד ואודם ודליפת דמע.
זה מחמיר בלילה לני השינה ובבוקר העין כמעט ולא נפתחת.
עברתי פתיחת צינוריות דמע ללא הטבה.
רופאי העיניים השונים אצלם ביקתי טוענים שאין הרבה מה לעשות.
אני במצב הזה כבר שנתיים.
זקוקה דחוף להקלה.
עושה קומפרסים של תה לפני השינה, ובבוקר משפשפת את העיניים עם סבון מיוחד.
אבל אין הטבה משמעותית.
הצילו !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית בעפעפיים ודרכי טיפול
פרופ. אריה נמט10/09/2021שלום רב,
לעיתים יש קושי במתן מענה מספק לדקלות כרוניות בעפעפים.
יש עדין מס. טיפולין אפריים.
ממליץ לפנות למומחה אוקולופלסטיקה לצורך הערכה.
בברכה,
פרופ. נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קסנטלזמה עפעפיים עליונותלילך29/09/2021
הסרת קסנטלזמה בעפעפיים העליונות מהי השיטה הכי יעילה למנוע היווצרות היישנות של המקרה, עברתי בעבר 2 ניתוחים כירורגיים להסרה אך לצערי הרב זה חזר, ברצוני לציין שאני לא סובלת מכולסטרול, בנוסף יש לי ביטוח פרטי האם זה מוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנטלזמה בירור אצל רופא מטפל לשלילת בעיה מטבולית
פרופ. אריה נמט29/09/2021קרוב לודאי שהסרה כירורגית מלאה (מהבסיס) היא הדרך הטובה ביותר.
עם זאת לעיתים יש נטיה לקסנטלזמה לחזור גם ברמת כולסטרול תקינה בדם.
כדאי לעבור בירור אצל רופא מטפל לשלילת בעיה מטבולית ואף להתיעץ עם תזונאי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Malar bags על החלק העליון של הלחיענת01/11/2021
שלום. אני בת 50 ויש לי מאז ומתמיד malar bags. לאחרונה יותר בולטים. ניסיתי כל מיני שיטות לטיפול, החל מהזרקות שרק החמירו את המצב וכלה באולטרסאונד ליישור שלא עזר במאומה. האם יש טיפולים נוספים שיכולים לסייע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לך לבדוק אופציה טיפולית זו
פרופ. אריה נמט01/11/2021שלום רב,
ה"שקיות" האלו לעיתים לא מגיבות לטיפולים עם הזרקות, לייזר או אולטרסאונד.
במקרים שלא מגיבים- ניתן לשקול הסרה ישירה. לרוב התוצאות האסטטיות טובות והמטופלות מרוצות מאד. ביצעתי לא מעט מקרים מסוג זה.
ממליץ לך לבדוק אופציה טיפולית זו.
בברכה,
פופ. אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים תקופה ארוכה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים ופטוזיסאבי04/11/2021
שלום רב.
לפני כשלוש שנים לאמא שלי היה פציאליס בצד ימין של הפנים ועקב כך,עין ימין שלה לא תפקדה כמו שצריך עקב נפילת העפעף וחוסר התפקוד של העפעף.
לפני חצי שנה בהמלצת הרופא אמא שלי עברה ניתוח הרמת עפעפיים בשתי העיניים ופטוזיס בעין ימין שנפגעה מהפציאליס.
מאז ועד היום אמא שלי כמה כל יום עם תחושה אחרת בעיניים במיוחד בעין ימין.
פעם תחושת שריפה,פעם תחושה של חול בעין,אבנים,טשטוש וכו....
ביקרה אצל הרופא המנתח 3 פעמים מאז וניתן לה טיפול בהתחלה בטיפות נגד יובש בשני סוגים,רפרש ואיירוניק.
עקב כך שהטיפות לא עזרו הרופא הוסיף לה את משחה בשם פרוטופיק שבה היא משתמשת כבר 3 חודשים.
למרות השימוש בתרופות הנ"ל יש רק הטבה חלקית ולא מלאה.
אשמח לשמוע את דעתך בעניין ובמיוחד הייתי רוצה לדעת אם הבעיה יכולה להפוך לכרונית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לאחר שיתוק העצב השביעי
פרופ. אריה נמט07/11/2021לאחר פציאליס ישנן מספר תופעות אפשריות כולל דמעת יתר, צריבה, יובש, קושי בסגירת העין ועוד.
לעיתים ניתן לסייע בניתוח (הרבת גבה, השתלת משקולת, מתיחת העפעף התחתון) והדבר עשוי לשפר את התחושה, אך לא תמיד זה עוזר.
פרוטופיק היא משחת עור שנמצאה יעילה למקרי דלקות כרוניות של הלחמית. לא ברור לי מה תפקידה לאחר פציאליס.
במקכה אותו אתה מתאר רצוי להתיעץ עם מומחה בתחום לשקחלת טיפולים אפשריים. (ניתוחיים או תרופתיים) .
בברכה וכל טוב.
פרופ אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת לימפטית מתחת לעיןמיטל06/11/2021
שלום, מזה מספר חודשים שיש לי פסטון מתחת לעין ימין, הלכתי לרופא עור, רופא עיניים, כירורג כלי דם, קוסמטיקאיות, עיסויים לימפטיים, וגם לאוקולופלסטיקאית שהציעה ניתוח שישאיר צלקת, עשיתי קומפרסים, מרחתי קרמים, חבשתי עם תחבושות, אפילו ניסיתי שמן יפני מיוחד, כלום לא עזר, והבצקת רק הולכת וגדלה ונראית נורא, אשמח לדעת האם יש פתרון? קראתי באינטרנט על תרופה בשם פינוקסיד או הזרקת סטרואידים השאלה למי פונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטון היא נפיחות המבטאת קפלי עור באיזור העצם המלארית
פרופ. אריה נמט07/11/2021פסטון היא נפיחות המבטאת קפלי עור באיזור העצם המלארית.
היא קשורה למצב מבני וגנטי ועשויה לגרום להפרעה אסטטית משמעותית.
הטיפולים שניסית לרוב לא משפרים משמעותית את המצב.
במידה והפסטון גדל, הפתרון הניתוחי של כריתה ישירה, הוא המוצלח ביותר. אף שהחתך הוא באיזור מרכז הפנים, לרוב הצלקת מינימלית ולא נראית. גודלה לרוב בין 2 ל 3 ס"מ.
מממליץ לפנות לאוקולופלסטיקאי שיעריך את המצב.
בברכה,
פרופ. אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט יש לי נטייה להצטלקות קלואידית
מיטל07/11/2021תודה רבה
פשוט יש לי נטייה להצטלקות קלואידיתהשאלה אם בצקת כזו תגדל במשך הזמן או שיש סיכוי שתיעלם? וגם- האם סטרואידים עשויים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי איך שלושה סנטימטר על הפנים
מיטל08/11/2021תודה על התשובה, וסליחה על הבורות,
אבל לא הבנתי איך 3 ס״מ על הפנים זו צלקת מינימלית/בלי נראית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלקת מטשטשת בהדרגה תוך מספר חודשים
פרופ. אריה נמט08/11/2021הצלקת מטשטשת בהדרגה תוך מס. חודשים ולרוב אינה נראית בחלוף ההחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אפשר לבדוק אם יש חסימה בשק הדמעותשי15/01/2022
יש לי דלקת קטנה בעיינים ומרגיש שזה לא מתרפא למרות שימוש באנטיביוטיקה...
איך אפשר לבדוק אם יש חסימה בשק הדמעות?
האם בדרך כלל זה אפשרי לעשות ניתוח לייזר לעיניים במצב כזזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימת דמעות אפשרית אך די נדירה
פרופ. אריה נמט15/01/2022שלום שי,
יש אפשרויות רבות לדלקת בעין.
חסימת דמעות אפשרית אך די נדירה .
יש צורך בהערכת רופא עינים ובמידת הצורך- מומחה לדרכי דמעות.
בברכה,
פרופ. אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרופא קולט שיש חסימה בשק הדמעות
שי15/01/2022האם הרופא קולט ישר שיש חסימה בשק הדמעות? או שצריך בדיקה מיוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קסנטלזמות מעפעפיים עליונות ותחתונותor08/09/2021
שלום
מעוניינת להסיר קסנטלזמות בניתוח (לא בעיית כולסטרול).
לא יודעת למי עדיף לפנות: פלסטיקאי או מנתח עיניים?
היכן אני מוצאת חוות דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנטלזמות ממוקמות באיזור העפעפיים ולפנות לרופא
פרופ. אריה נמט08/09/2021שלום רב,
במידה והקסנטלזמות ממוקמות באיור העפעפים, מומלץ לפנות לאוקולופלסטיקאי- פלסטיקאי של איזור העפעפים.
בברכה,
פרופ. א. נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתי בנושא שעורהדליה15/06/2021
אכן זו הייתה שעורה.
הבליטה כבר איננה.
רק נשאר במקום טיפה אודם בהיר.
השאלה שלי; טם שעורה שהבליטה כבר נעלמה ונשאר רק טיפה אודם קטן ובהיר יכולה להפוך לנגע מסוכן?
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ. אריה נמט15/06/2021צריך בדיקת רופא לאבחן אם זה נגע מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה שלא עוברת הרבה זמןדליה14/06/2021
האם שעורה שלא עוברת שהייתה גדולה וכעת מאוד קטנה טיפה טיפה גם אדום בהיר, חייבים להוציא מבחינה רפואית? והאם צריך ביופסייה?
תודה רבה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה שלא עוברת
פרופ. אריה נמט14/06/2021שלום רב,
אם זו אכן שעורה- לפי אבחנת רופא העינים- זו לא חובה להוציא.
במיה ויש חשד ופאי (לפי שיקול רופא) לגידול שאיננו שעורה- יש צורך בבדיקה פתולוגית (ביופסיה).
בברכה
פרופ. אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי בנושא שעורה
דליה14/06/2021תודה רבה לתשובתך.
האם רופא עיניים כללי יכול לדעת אם זו שעורה רגילה? או צריך מומחה לעפעפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים גדולות ויוצאות בן 24עיניים27/04/2021
אני בן 24 יש לי עיניים גדולות ובולטות גנטית ,העפעפיים התחתונות שלי צונחות(רואים את הלבן שבעיניים) דבר אשר גורם לי להיראות מופתע או עצבני שמעתי על ניתוח להצרת מפתח העפעפיים.האם הניתוח יקטין לי את העיניים?כמה זמן מחזיק?והאם הניתוח מסוכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינם בולטות
פרופ. אריה נמט27/04/2021שלום רב,
ניתן עקרונית לשנות את גודל מפתח העפעפים בניתוח.
הניתוח עשוי להחזיק מס. שנים.
כמובן יש צורך בהערכה מלאה של העינים והעפעפים.
בהתאם לכך תוכך לקבל את המידעץ
ממליץ לפנות לרופא עינים מומחה ניתוחי עפעפים.
(אוקולופלסטיקאי)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים שונים בגודלחיים12/04/2021
בנובמבר 2020 עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל ומאז האישונים בגודל שונה. מה הסיבות ? ומה ההשלכות ? האם יש מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים בגודל שונה
פרופ. אריה נמט12/04/2021יש מס. סיבות לאישון שגודלו משתנה לאחר ניתוח קטרקט.
סיבה אחת היא-בניתוח עצמו האישון מורחב, ולעיתים יש להרחיבו באופן מכני. כתוצאה מכך, לעיתים הוא אינו מתכווץ לגודלו הבסיסי.
- סיבה אחרת היא פגיעה בספניקטר(שולי האישון), עליית לחץ תוך עיני לאחר הניתוח, ועוד סיבות.
- לכן יש צורך לפנות למנתח שיכול לעזו בהסבר למצב.
- לרוב אין הפרעה לתפקוד, למעט במצב בו האישון רחב משמעותית (מעל מ"מ, ואז זה עשוי לגרום לסינוור, ואף לטשטוש ראיה מסוים.
- אפשרויות לטיפול- ניתן לנסות טיפות שמכווצות את האישון ועקרונית ניתן גם לבצע ניתוח להקטנת וטרו של האישון.
בברכה,
פרופ. אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים נמסים בניתוח עפעפיים תחתונים.איילת19/11/2020
עברתי לפני שבועיים ניתוח הרמת מצח ועפעפיים עליונים ותחתונים. העפעפים העליונים הורידו לי את התפרים כעבור חמישה ימים ואילו בעפעפים התחתונים לא.נאמר לי שהם יספגו לבד.
יש לי בליטות לבנות ולא יפות מתחת לעיניים. האם זה טבעי? החתך בולט ונפוח.מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים נמבים
פרופ. אריה נמט20/11/2020רופאים משתמשים בשיטות שונות לגבי התפרים. עליך לפנות למנתח ולהתיעץ איתו במה השתמש ומה הוא ממליץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לעין מה הסיבהביריוטי רותי04/11/2020
יש לי נפיחות מידי פעם רק מתחת לעין ימין. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ. אריה נמט05/11/2020שלום רב.
יש הרבה סוגי נפיחויות מתחת לעפעפים- שקית שומן, בצקת, תהליך דלקתי ועוד.
יש לפנות למומחה עפעפים לצורך הערכה.
בהרכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?