מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקות מטיפול ipl נגד אקנהיניב31/03/2019
עשיתי טיפול ipl נגד אקנה ומטעות של הקוסמטקאית שעשתה לי ניהיה לי כוויות בפנים האם יש ניתוח או טיפול להעלים לטשטש צלקות של כוויות ואחרי כמה זמן בערך זה מיסתדר על עצמו הכוויה והצלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב שלום
ד``ר שריה כהנוביץ01/04/2019אם הכויות טריות, יש לאפשר להן להרפא, תוך שמירת נקיון מירבי, ברחצה 2-3 פעמים ביום, וחבישה במשחה שמכילה אנטיביוטיקה וסטרואידים.
לאחר שנרפאים הפצעים, יש להמנע מחשיפת העור הטרי (צלקת) לשמש, במשך 6 חודשים.
נקווה כי אמצעים אלה, ימנעו או יקטינו,התפתחות צלקות קשות.
אם למרות זאת תתפתחנה צלקות של ממש, ישנם טיפולים מותאמים.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות להוצאת פיברואדנומהדניאלה18/03/2019
בת 15ו 3 ח' התגלה אצלה פיברואדנומה האם למהר לניתוח להוצאת הגוש ? ומהן השיטות להוצאת פיברואדנומה בשד (גודל 1.64*1.9ס"מ , בשעה 2 ),שלא משאירות צלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ19/03/2019הדבר נתון לשיקול דעתו של הרופא הכירורג המטפל.
ייתכן שימצא שיש מקום למעקב בלבד, עד לגדילה מאימת של הנגע.
לצערי, לא נראה לי כי ישנה דרך להוצאת הנגע, מבלי להשאיר צלקת באיזור הכניסה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגע עור באמצעות דיאטרמיהמאיה26/02/2019
שלום, יש לי בקצה האף נגע עור, שרופאת עור איבחנה כנים דם. לאחרונה שמעתי על אפשרות להסרת נגע זה, באמצעות דיאטרמיה. האם הטיפול כרוך בכאב? האם זמן ההחלמה והיעלמות הנגע, ארוך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה שלום
ד``ר שריה כהנוביץ27/02/20191.ההרדמה המקומית - כרוכה בכאב,אך לאחריה - הטיפול חסר כאב. מאידך, הטיפול ללא אלחוש - כואב, אך נחסך כאב ההזרקה.
מסקנה - את צריכה להחליט מה עדיף.
2.הזמן עד לאיחוי מלא של העור - כשלושה שנועות.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע קסנטלזמה ליד העיןטלי12/02/2019
שלום
שמי טלי בת 40+.
יש לי נגע מסוג קסנטלזמה משני צידי העיניים(אובחן ע"י רופא עור) גם עין ימין וגם שמאל. הנגע קיים כבר יותר מ 3 שנים למרות שרמת הכולסטרול והשומנים בדם תקינים. מעוניינת לדעת מה הדרך הכי טובה להוריד את זה לגמרי..קראתי שיש כל מיני שיטות וזה די מבלבל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ12/02/2019השיטה הנראית לי ביותר, היא כריתה ותפירה.
לתשומת לבך:1.ההמלצה מותנית בגודל הנגע.מעבר לגודל מסוים, עלול להווצר עיוות ומתיחת העפעף.הבעיה חמורה יותר בעפעף התחתון.
2.כל הפעולות האפשריות - אינן פותרות התהליך,ותמשך שקיעת כולסטרול בשולי הכריתה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומה בקופה או פרטיעידו24/01/2019
יש לי נקודת חן על הגב שצומחות ממנה שערות הרופאה בקופת החולים אמרה לי שלא כדאי לי לעשות דרך הקופה כי אז נשארת צלקת גדולה, זאת לעומת הסרה אצל רופא פרטי. זה נכון? באמת יש הבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו שלום
ד``ר שריה כהנוביץ26/01/2019אורך הצלקת תלויה ברופא ובשיטתו, ולא בתשלום שתשלם.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לי לא ברור מה זהרונן25/01/2019
שלום
לידידתי הקרובה, משהו שנראה כמו פוליפ אנאלי רקטאלי חיצוני,בפי הטבעת,
שנראה כמו 3 גיבעולי ברוקולי ,או כרובית,קטנטנים,בגודל אפונה,מה זה יכול להיות?
לא נעים לי לנסות להעיר לה על זה,אולם היא לא עושה דבר בעיניין,כי היא לא אוהבת שמעירים לה, ולא מעוניינת לגשת לבדוק ולקבל טיפול,מה הסיכוי שזה מדבק?
האם הנגע הזה, הוא בר הדבקה ביחסי מין?
זה נגע שמדביק ביחסים, בנגיעה, בשיפשוף, ?וכדומה
חן חן עבור המענה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן שלום
ד``ר שריה כהנוביץ26/01/2019לאור דלות הנתונים, יהיה בלתי רציני לתת תשובה ספקולטיבית.
ייתכן כי אם תצרף תמונה - נוכל להתקדם באבחון.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נובוס כחולאלי22/01/2019
יש לי מעין כתם שאמרו לי שזה נובוס כחול, אפשר להוריד דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי שלום
ד``ר שריה כהנוביץ23/01/2019כן. מומלץ למען הסר ספק.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת של נקודת חן מגרדתקרין20/01/2019
הורידו לי נקודת חן בגב שלא מפסיקה לגרד. זה תקין? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרין שלום
ד``ר שריה כהנוביץ22/01/2019דורש בדיקה.
ייתכן והעקצוץ נגרם מהצלקת. גם לבעיה זו,יש פתרון.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה דראומיד תינוק בן 10 חודשיםנופית14/01/2019
בני בן 10 חודשים
נולד עם ציסטה בקצב הרבה בצד שמאל
בגיל 3 חודשים עשינו ט.ס רקמות רכות שממצאיו:
"מעל גבה שמאלית הודגם ממצא ציסטי שממדיו 15×5×15 מ"מ - hepidermal/ dermal cyst
מומלץ מעקב קליני דימותי."
הא.ס מחודש יוני 2018
היום בפעוטון הוא קיבל מכה בציסטה, האזור נפוח.
האם יכול להיות שהציסטה התפוצצה?
יש סיכון במקרה כזה?
אתה ממליץ לעשות את רקמות חוזר?
האם הממצא אכן מצביע על ציסטה דראומידית ומה ההמלצות במקרה הזה?
מתנצלת על מסת השאלות
רק קצת בלחץ :/
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד את העניין
נופית14/01/2019האזור נפוח - כוונתי שעד כה ממש אפשר היה לראות גולה משורטטת מעל הגבההולכת כלפי חוץ
היום לאחר המכה הגולה הפכה שטוחה יותר (אך עדיין "נפוחה") ופרושה על אזור רחב יותר.
אם עד עכשיו זה היה ממוקד מעל הגבה אז אחרי המכה זה התפרש מעלה יותר לכיוון "מפרצי" השיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנופית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ15/01/2019ייתכן והחבלה "פינצרה" את הציסטה, ותוכנה התפזר. ממליץ מעקב ע"י פלסטיקאי וביקורת US.
נראה לי כי בשל גילו, יש טעם במעקב בלבד לשנה הקרובה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
נופית15/01/2019תודה רבה דר כהנוביץ
במידה ואכן הציסטה "התפנצרה", האם זה מצריך הליך להוצאה או הליך כלשהו?
? זה לא יכול לגרום לסיבוכך/דלקת/זיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת אחרי ניתוח מוזאבנר13/01/2019
הסירו לי נקודת חן חשודה מהפנים בניתוח מוז ונשארה צלקת מאוד לא אסתטית, יש איך לשפר את המראה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבנר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ14/01/2019כדי לתת תשובה רצינית, אנא קבע מועד לבדיקה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת קשה חוזרת על האצבעיהב08/01/2019
יש לי סוג של יבלת קשה על האצבע שגם לאחר שמסירים אותה היא חוזרת בדיוק באותו המקום. למה זה נגרם ויש איך לטפל בזה לצמיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהב שלום
ד``ר שריה כהנוביץ10/01/2019המלצתי להסיר הנגע כירורגית, תחת הרדמה מקומית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו שחור על הציפורן של הידזוהר10/01/2019
יש לי קו שחוק קטנטן על הציפורן של הזרת והבנתי שזה סימן לסרטן העור, זה נכון? מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוהר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ10/01/2019המסקנה שלך, מעט נמהרת.
כמה זמן?
האם הקו השחור מתקדם?
רצוי לבצע בדיקה בהקדם, ולקבוע האם יש צורך בביופסיה.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביבלת ויראלית בהריוןעמית06/01/2019
שלום ד"ר, אני בהריון חודש 8, יש לי יבלת ויראלית בכף הרגל שגורמת לי לכאבים איומים. הלכתי לרופאה שאמרה שחוץ מחנקן נוזלי אין מה לעשות בגלל ההריון. היא עשתה עם החנקן אבל אני עדיין סובלת מכאבים נוראיים. יש לך פתרון בשבילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית שלום
ד``ר שריה כהנוביץ07/01/2019גם בהריון, ניתן להסיר היבלת תחת הרדמה מקומית, לאחר אישור הגניקולוג לשימוש בלידוקאין להרדמה המקומית.
בברכה ד"ר כהנוביץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של יבלת ויראליתיובל03/01/2019
מה השיטה היעילה ביותר והכי פחות כואבת להסרה של יבלת ויראלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל שלום
ד``ר שריה כהנוביץ03/01/2019השיטה היעילה ביותר - הסרה תחת הרדמה מקומית.אם עדיין ההרדמה המקומית כואבת מדי,ניתן לבצע ההליך תחת טשטוש בהשגחת מרדים.
פתרון זה מוצע לאנשים בעלי רמה חרדתית גבוהה מהרגיל לכאב.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בזרוע ימין מתחת לכתףתמר31/12/2018
עקב גוש בזרוע ימין מתחת לכתף בוצע mri
וזאת התשובה שהתקבלה רציתי לדעת מה הכוונה ?
האם זה ממאיר? האם כדאי לנתח?
ואיזה רופא מומחה בניתוחים מהסוג הזה?
בתודה מראש
ממצאים:
לא נצפה אות חריג במח העצם
לא נצפו תפליטים בבורסות או בחלל המפרק
גיד הביספס הארוך – גיד במראה תקין , עובר בתעלה , ללא סטייתו
מפרק acj -שינויים oa קלים, עיבוי של קפסולה של המפרק.
אקרומיון סוג II .
ללא עיבוי של רצועה קורקו-אקרומיאלית.
ללא OS ACROMIALE .
לברום – ללא ממצא גס , במגבלה שהבדיקה לא מסוג "ארטרו"
– R/C
SUBSCAPULARIS -טנדינוזיס קל של הגיד , ללא קרע
INFRASPINATUS - ללא קרע או טנדינוזיס.
SUBSCAPULARIS- נראה הטרוגני, דק, יש קרע חלקי בחלק עליון של הגיד.
מצב טרופי של שרירי ה - CUFF - תקין
ברקמות רכות של זרוע פרוקסימאלי אחורי הודגם גוש בעל סיגנל גבוה ב -T 1- עובר דיכוי מלא במשקולים עם דיכוי שומן.
ללא האדרה של הגוש אחרי הזרקת GAD .ללא אזורי התנזלות .
גודל של הגוש כ - 7x 5x 8 ס"מ. גוש ממוקם שטחי, מעל שריר TRICEPS, ללא חדירה.
ללא לימפדנופתיה בבית השחי.
סיכום:
1 . ליפומה ברקמות רכות של זרוע מימין.
2 . קרע חלקי של SUBSCAPULARIS
3 . שאר הממצאים כמתואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר שלום
ד``ר שריה כהנוביץ01/01/2019הליפומה היא גוש שומן שפיר.אם הגוש שטחי, הרי שניתן להוציאו בהרדמה מקומיתאם הגוש עמוק,מומלץ לבצע ניקור אבחנתי,תחת דימות של US לשלילת ממאירות.
המקצוע המתאים - כירורגיה פלסטית.
בברכה ד"ר כהנוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
תמר01/01/2019את מה שאמרת הבנתי אבל אני מתכוונת ספציפית אליי
האם מה שגילו ב mri זה ממאיר והאם בגודל כזה עדיף לא לנתח או שכדאי לנתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?