קוקה-קולה, זה טוב לגוף?

אמרו שהיא משמינה, ממכרת, מזיקה לבריאות, וכולם מכירים את הסיפור על השן שנעלמת אם שמים אותה בלילה המכילה את המשקה. האם לאחר האשמות בדבר נזקים שונים לבריאות, קוקה-קולה תחזור לייעודה המקורי, כתרופה המסייעת לתחלואות שונות?
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 14/06/2007 |
צפיות: 12,251
בשנים האחרונות מאבד משקה הקוקה-קולה, ללא ספק המותג המוכר ביותר בעולם, את זוהרו.

מה לא אמרו עליו? שהוא משמין, ממכר, מזיק לבריאות וגורם לנזקים רבים לשיניים. כעת מציעים מדענים זווית מעט אחרת על השמקה.

החלום של כל בטלן מצוי הוא להיות מואכל בפיצה ובקוקה-קולה, אבל עבור 16 נשים, במסגרת מחקר מהפכני חדש, חלום זה הפך למציאות.

חברת קוקה-קולה מקייימת, בצוותא עם מדענים, מחקר חדש שמטרתו למצוא מדוע משקאות תוססים עוזרים במניעת אנמיה בקרב בחורות צעירות.

אנמיה קשורה לרוב למחסור בברזל בתאי הדם האדומים, במחקר הנוכחי נבדק אם קולה עוזרת לשחרר ברזל מהמזון, כך שיותר מינרלים יספגו בגוף.

להתייעצות בנושאי תזונה ומשקל, היכנסו לפורומים לשיחה עם מומחים:
פורום הפרעות אכילה
החיים, 100 ק"ג אחרי
פורום תזונה ודיאטה
פורום תמיכה בדיאטה

16 מתנדבות התבקשו לאכול פיצה ואז לשתות קוקה-קולה, דיאט קולה או מים מינרלים, כדי לראות מהי ההשפעה של משקאות אלו על ספיגת הברזל בגוף.

האם אתם בעד ג'אנק פוד? לתוצאות הסקר

פרופ' סו פיירוות'ר-טייט, מומחית לתזונה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת UEA בבריטניה, מספרת כי המחקר החל לאחר שהיא דיברה עם המנכ"ל לשעבר של קוקה-קולה וסיפרה לו על מחקרים שהם ערכו על ברזל, במהלכם מצאו כי כמות הברזל הנספגת בגוף היא גבוה למדי כאשר אנשים שותים קולה. לבסוף, קוקה-קולה פנתה למדענים בבקשה שיחקרו את הנושא.

"החלטנו לבחור בפיצה, מכיוון שיש בה אלמנטים בסיסיים מהתזונה של אנשים - גבינה ועגבניות. לא יכלנו לבדוק בשר, היות והגוף מעכל אותו בצורה שונה", מסבירה פרופ' פיירוות'ר-טייט את בחירת המזון ששימש במחקר.

עוד על שתייה:
בקרוב: מלחמת הקולה הראשונה
מחקר: קולה פוגעת בצפיפות העצם
סקר השתיה הגדול
מה אומר עליך הדרינק שלך?
משקה אנרגיה ושמו "קוקאין"
שתייני יין בריאים משתייני בירה

"הנבדקות באו, אכלו פיצה ושתו מאחד המשקאות במשך יומיים ברציפות, רמות הברזל בגופן נבדקו כדי לגלות כיצד המשקאות השפיעו על ספיגתו. לאחר מספר שבועות הנבדקות שבו לבדיקה חוזרת".

חברת קוקה-קולה מקווה שהמחקר יוכיח שקולה היא דרך יעילה וזולה לסייע בפתירת מחסור בברזל, בפרט בקרב נשים צעירות.

גילוי מעין זה יסייע מאוד לשקם את תדמית החברה, שנפגעה בעקבות טענות לפיהן קולה גורמת לנזקים לשיניים ותורמת להשמנה.

פרופ' פיירות'ר-טייט מודיעה שהחברה הבהירה כי תוצאות המחקר יפורסמו גם אם הן לא יצביעו על כך שקולה מסייעת בספיגת ברזל בקרב נשים צעירות. המחקר אמור להסתיים עד ינואר בשנה הבאה, התוצאות אמורות להתפרסם במרץ.

באופן אירוני, באפריל בשנה שעברה הצביעה אגודת הסטודנטים של UEA בעד החרמת מוצרי קולה-קולה מהחנויות שברחבי הקמפוס.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר