גלידה, לא קופאת על שמריה

בעוד שישראלים רבים דבקים עדיין בטעמי גלידה קלאסיים, התעשיה אינה קופאת על שמריה ומפתחת כל הזמן טעמים חדשים, בלתי שגרתיים והעיקר בריאים - כך שגם חולי סוכרת וצליאק יכולים להתענג על הקינוח האולטימטיבי הזה.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 11/08/2010 |
צפיות: 74,640


מי לא אוהב גלידה? הרי זה המעדן המוביל של כל תקופות השנה בדגש על הקיץ החם. וכמו כל תעשיית המזון בארץ, גם תעשיית הגלידה לא קופאת על שמריה. כאשר גלידה נוצרה לראשונה, היא הייתה מעדן קפוא ומתוק על בסיס חלב שעם הזמן התפתח למגוון רחב מאוד של טעמים וסוגים, עד כי כיום ניתן למצוא אפילו גלידה בריאותית שמותאמת לאנשים שלא יכולים לצרוך סוכר, לבעלי רגישות לגלוטן ועוד, ואולם זה לא תמיד היה כך.

בשנות ה-50 של המאה הקודמת בארץ ניתן היה למצוא גלידה בטעמי וניל ושוקולד בעיקר (טעמים אלה עד היום נחשבים ל"קלאסיים" ולמבוקשים ביותר בארץ). עם השנים, התפתחה תעשיית הגלידות והחלה כוללת מגוון תוספות לגלידה (כדוגמת אגוזים או שקדים מרוסקים, קצפת ופירות), צורות הגשה שונות (בכוסות פלסטית צבעוניות, בגביעי וופל ועוד) וכמובן גיוון נרחב בהרבה של טעמים – כך למשל, בשנות ה-60 נוספה גלידה בטעם מסטיק.

למידע נוסף בנושא גלידה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים

גם הטכנולוגיה של יצור גלידה לא נשארה מאחור, היא התפתחה לאורך השנים בהתאם להיווצרות טעמים חדשים ומגמות בריאות חדשות. כך למשל, בעוד שבשנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת, נהגו יצרני הגלידה בארץ להשתמש בשומנים על בסיס צמחי, מתוך מחשבה שזה בריא יותר, כיום היצרנים חזרו למקורות – ורוב הגלידות מיוצרות על בסיס שמנת אמיתית. זאת כתגובה לגילוי ששומן החי בריא יותר מאשר שומן מן הצמח. שינוי זה כשלעצמו אחראי על לא מעט מן השיפור שחל בטעם הגלידה בארץ, כמו גם השיפור במרקם שהפך לקליל , עדין ונימוח יותר.

מגמה בריאותית נוספת שהשפיעה על הגלידה, קשורה ביצור גלידות שמתאימות לאוכלוסיות מיוחדות יותר מבחינת יכולות התזונה. כך למשל, מעטות הן הגלידריות שלא מחזיקות ברשותן כיום גלידות ללא סוכר, לאנשים הלוקים בסוכרת וגם עבור כאלה שמעדיפים לא לצרוך סוכר. בנוסף, קיימות גם גלידות לחולי צליאק שרגישים לגולטן, עבור אנשים הרגישים למוצרי ביצים ועוד.

כיום מגוון טעמי גלידה בארץ הוא עצום – החל מטעמי גלידה קלאסיים (שוקולד ווניל), דרך טעמים מורכבים יותר (כדוגמת קוקוס, טעמי פירות למיניהם וכו') ועד לטעמים לא שגרתיים (למשל, גלידה בטעם אבוקדו, גלידה בטעם חומוס, גלידת שמן זית המוגשת עם קצח ומלח גס ועוד) - על זה יכול להעיד ד"ר דני כותני, דוקטור ברפואת שיניים אשר החליט לשנות כיוון וללכת אחרי משהו שאהב יחד עם חבר ילדות אביב ארן. יחד הם הקימו את רשת הגלידריות ד"ר לק, שהם בעליה עד עצם היום הזה.

חשוב לציין, כי למרות שנהוג להתייחס אל גלידה כאל מאכל עשיר בקלוריות, למעשה לא מדובר במוצר עתיר קלוריות גם אם הוא אינו דל בהן. כך למשל, שני כדורי גלידה בגודל בינוני עד גדול, מגיעים למשקל של כ-150 גרם ולערך תזונתי של כ-250 קלוריות.

למאמרים נוספים בנושא גלידה ותזונה נכונה:
תזונה נכונה, צירופי מזון מומלצים
תזונה נכונה בטיולי הקיץ
מה בין תזונה נכונה לבעיית אכילת לילה?
לא חייבים לרעוב לצורך הרזיה!
רגישות לחלב, האבחון והפתרונות

הפיתוח החדש בתחום הגלידות הוא כמובן גלידת יוגורט, שנחשבת לבריאה היות והיא מכילה בסך הכל 2% שומן. לרוב נהוג להוסיף לגלידה זו מגוון של פירות טריים, פירות יבשים, סילאן ועוד.

לסיכום, אין גבול לטעמים ולפיתוחים האפשריים בתחום הגלידה. כך שכיום מדובר במוצר טעים, בריא וקריר שמתאים לכל מזג אוויר ומצב רוח.

*תודה לרשת ד"ר לק על האירוח.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

ניתוחים בריאטריים: טיפול אפקטיבי בהשמנת יתר
ד"ר אסנת רזיאל
| 15/08/2019 |
צפיות: 3,525
במדינת ישראל חיים מעל 200,000 שסובלים מהשמנת יתר חולנית וחשופים לעלייה בשכיחות הופעת מחלות נילוות להשמנה שעלולות לסכן את בריאותם. כיצד מסייעים ניתוחים בריאטריים בהליך הורדת המשקל ושמירתו לאורך טווח? מהי השיטה הלפרוסקופית? ומהם שיעורי ההצלחה של ניתוחים אלו?
קרא עוד
יוגה: לגוף, לנשמה ולמניעת השמנה
ד"ר אסנת רזיאל
| 01/08/2019 |
צפיות: 3,510
יוגה היא שיטת אימון שפועלת על המישור הפיזי וכן המישור הנפשי של האדם. אדם שמחובר לכל מישוריו ומודע למצב גופו, ירצה להיטיב איתו וישתדל להימנע מהכנסת מזון שעלול לגרום נזק למערכותיו
קרא עוד
כיצד להתמודד עם השמנת יתר?
ד"ר אסנת רזיאל
| 13/06/2019 |
צפיות: 1,268
מחקר חדש מראה כי קיים צורך להבנה מעמיקה של נושא ההשמנה על כל רבדיו, וכמו כן, יש לשפר את ההכשרה אודות הגרעין הפיזיולוגי של תופעה זו ולשנות את צורת ההתנהלות עם המטופלים הסובלים מהשמנה
קרא עוד
כיצד שיאצו מסייע לירידה במשקל?
ד"ר אסנת רזיאל
| 15/05/2019 |
צפיות: 991
שיאצו הוא שילוב בין יוגה לעיסוי. הטכניקה המצליחה מבוססת על הישענות הגורמת ללחץ טבעי, תמיכה ושחרור לחצים מחלקי הגוף השונים באמצעות האגודלים, הברכיים, האצבעות וכפות הידיים. אלו צרכים בסיסיים של האדם מסופקים באמצעות השיאצו? וכיצד מסייעים טיפולי השיאצו להליך ההרזיה?
קרא עוד
מדוע התנזרות לא טובה להרזייה שלכם?
טליה לביא
| 23/04/2019 |
צפיות: 2,214
רבים חושבים שהדרך לרזות מחייבת הימנעות ממאכלים מתוקים ומסוכר, מלחם או מפחמימות, או כל הימנעות שנתפסת ככזו שתביא לשינוי דרמטי בהרגלים, וכתוצאה מכך – בגוף. אולי זה אפקטיבי לטווח הקצר. אך לאורך זמן, כל הליך קיצוני לא יחזיק מעמד. הגוף שלנו, ויותר מכך הנפש שלנו, מחפשים איזון. אז מהי הדרך המדויקת והנכונה להרזייה? איזה מעגל פנימי חייב להישבר? ומדוע התת-מודע הוא המפתח לכל זה?
קרא עוד
קשיבות: הסוף לאכילה רגשית
ד"ר אסנת רזיאל
| 02/04/2019 |
צפיות: 1,451
האם קיימים מאכלים מהם אתם נמנעים? האם אתם מנשנשים ללא תחושת רעב? רבים עונים לשאלות אלו בחיוב כי איבדו את הדרך להקשיב לצרכי הגוף והנפש. שיטת הקשיבות מראה לנו את הדרך להקשיב לממד הפיזי והרגשי גם יחד, ומביאה לתחושת סיפוק ושובע, תוך התבססות על חמשת החושים, במטרה להגיע להנאה צרופה
קרא עוד
דיאטה נורדית: להורדה במשקל ולשמירה על הבריאות
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 20/03/2019 |
צפיות: 875
דיאטה נורדית אינה מתאימה רק לוויקינגים, היא מסייעת להוריד במשקל בצורה מסודרת ומאוזנת וכן היא מחזקת את בריאות הלב וכלי הדם
קרא עוד
כיצד לטפל בהשמנת יתר באמצעות מדיטציה?
ד"ר אסנת רזיאל
| 17/03/2019 |
צפיות: 867
העולם המודרני והקצב המהיר הקיים בו לא עושים חסד עם אורח החיים שלנו, והופכים את הטיפול בגופנו ללקוי. ברחבי העולם, ההשמנה הפכה כבר מזמן למגיפה של ממש, ואף אחד לא עוצר לשנייה לסדר את התפריט היומי שלו, וכן, גם לנשום. אבל ממש לנשום. האם מדיטציה עשויה להיות הפתרון להשמנת יתר?
קרא עוד
הקשר בין השמנה להפרעות קשב וריכוז
ד"ר אסנת רזיאל
| 14/03/2019 |
צפיות: 691
לא מעט אנשים עם הפרעות קשב וריכוז סובלים גם מעודף משקל, אך בעזרת כמה כללים אפשר להפוך את החיסרון שבהפרעה ליתרון להצלחה בשמירה על משקל תקין
קרא עוד
פחמימות: לא מורכב כמו שחשבתם
ד"ר אסנת רזיאל
| 07/03/2019 |
צפיות: 1,135
בעולם שבו הרזון חשוב יותר מכל דבר, תפסה הפחמימה את תפקיד ה'ילד הרע', זה שאף אחד לא מעוניין להתעסק איתו. כולם רודפים אחר מודל הגוף החיצוני המושלם, אך לא באמת מבינים את מה שמתחולל בתוכו. תפקידה החשוב של הפחמימה בשרשרת המזון נשכח, ואנחנו כאן להזכיר לכם אותו. וכן, גם לנפץ לכם כמה מיתוסים בדרך
קרא עוד