מחקר: ריצה מפחיתה את הסיכון למחלת קטרקט

קטרקט היא מחלת עיניים אשר עלולה להביא לירידה בראיה ואף לגרום לעיוורון. מחקר שנערך בארה"ב מצא שפעילות גופנית מאומצת כמו ריצה עשויה להפחית את הסיכון למחלת קטרקט ומחלות עיניים נוספות.
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 13/03/2011 |
צפיות: 14,865
יותר ויותר אנשים סובלים מבעיות בריאות הקשורות לעין. אז מה אפשר לעשות כדי להוריד את הסיכון? בדיוק לשם כך נעשו שני מחקרים על ידי לורנס ברקלי ממחלקת האנרגיה של ארצות הברית (DOE). מסתבר שהמחקרים הביאו עימם חדשות טובות - כושר גופני יכול להוריד את הסיכון למחלת קטרקט ואת הניוון המקולרי הקשור לגיל.

ממצאי המחקר


המחקר שנעשה התמקד ב-41,000 רצים ועקב אחריהם במשך תקופה של מעל שבע שנים. בנוסף, נעשה שימוש בנתונים של מחקר אחר שהתמקד ב-29,000 גברים ו-12,000 נשים. ממצאי המחקר הראו כי 733 גברים דיווחו על אבחנה של קטרקט. אצל הנשים שדיווחו על מצבן, ניתן היה לראות שמצבן לא קריטי וכי אינן זקוקות לניתוח.

למידע נוסף בנושא קטרקט, בריאות העין ועוד היכנסו לפורומים:
פורום אופטיקה, משקפיים, עדשות מגע
פורום הסרת משקפיים בלייזר
פורום ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
פורום רפואת עיניים ילדים
פורום רפואת עיניים, מחלות עיניים, בעיות ראיה

עוד מצאו החוקרים כי גברים שרצו יותר מ-5.7 קילומטר כל יום הפחיתו את הסיכון לפתח קטרקט ב-35%, לעומת גברים שרצו פחות מ-1.4 קילומטר כל יום. קטרקט משפיע על יותר ממחצית האנשים בגילאי 65 ומעלה והוא עלול להיות גם הגורם מספר אחת לעיוורון. המידע הזה בהחלט יכול לעניין את חובבי הריצה ואת כל מי שרוצה להפחית את הסיכויים למחלת קטרקט.

מחקר אחר ניסה לבדוק את הקשר בין ריצה לניוון מקולרי הקשור לגיל. מתוך 152 גברים ונשים שדיווחו כי אובחנו ככאלו שיש להם ניוון מקולרי הקשור לגיל, הסתבר כי מי שרץ בין 1.2 קילומטר ל-2.4 קילומטר כל יום יפחית את הסיכון ב-19%, בהשוואה לאלו שרצו פחות מ-1.2 קילומטר ביום. אלו שרצו מעל 2.4 קילומטר הפחיתו את הסיכון בין 42% ל-54%. ניוון מקולרי הקשור לגיל עלול גם הוא לגרום לעיוורון.

"בנוסף לבדיקות העיניים שאנשים עושים, הם יכולים גם להיות פעילים יותר ולשמר את הראיה שלהם. מחקרים מראים שאנשים יכולים להפחית את הסיכון באמצעות פעילות גופנית מאומצת. הממצאים שהתגלו במחקר משכנעים בגלל גודל המחקר וניתן להגיד שפעילות גופנית מאומצת, בניגוד לפעילות גופנית מתונה יכולה להפחית את הסיכון למחלות עיניים", אומר פול וויליאמס, אפידמיולוג מצוות המחקר.

מחקר זה היה בין הראשונים שהראו מתאם חיובי בין פעילות גופנית מאומצת לבין אובדן הראיה. ישנם אנשים שלא יכולים לרוץ, או לפחות לא הרבה. האם הליכה תעזור להם? "יש להליכה יתרונות בריאותיים רבים שעשויים אפילו למנוע את הסיכון למחלות לב. בהחלט סביר להניח שתוצאות המחקר עשויים להיות תקפים במידה פחותה גם על אנשים שהולכים או שעושים פעילות גופנית מתונה יותר", אומר וויליאמס.

למאמרים נוספים בנושא קטרקט:
קטרקט: כל מה שרציתם לדעת
וידאו: הכל על קטרקט
להיפטר מהקטרקט ומהמשקפיים
ניתוחי קטרקט - החידושים
טייסים נוטים לסבול מקטרקט

תזונה וחשיבותה על בריאות העין


תזונה משחקת תפקיד מפתח בכל הקשור לבריאות העין. מספר מחקרים העלו שחומרים נוגדי חמצון יכולה להפחית את הסיכון לקטרקט וניוון מקולרי. בנוסף, נמצא שוויטמין A בגזר יכול להגן על העיניים מפני עיוורון. ויטמין C הנמצא בתפוז יכול למנוע גלאוקומה.

עישון סיגריות מגביר את הסיכון למחלות עיניים


עוד גורם סיכון היכול לגרום למחלות עיניים הוא העישון. מחקר שפורסם בעיתון בריטי לרפואת עיניים גילה כי עישון מעלה את הסיכון של האדם לפתח ניוון מקולרי הקשור לגיל.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר