מידע רפואי
פורומים
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- ניתוחי עיניים, ניתוחי עפעפיים
- ביטוח בריאות
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- יעוץ זוגי ודייטינג
- פדיקור
- רפואת עור משלימה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- אפילפסיה - תמיכה
- התפתחות תינוקות
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אקנה-רוזציאה
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- התאמת משקפי שחיהיעקב בן דור02/09/2023
ערב טוב
המשקפים שלי הינם
מינוס 9
ומינוס 8.5
וצילינדר 0.75-
מה מתאים למשקפי השחיה?
איזו רמת התאמה ניתן להגיע?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בדיקת ראיה למולטיפוקלמון05/06/2011
איציק שלום היכן ניתן להיבדק אצלך למולטיפוקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה למולטיפוקל - תגובה
איציק שבח05/06/2011צור קשר itsitsik1@gmail.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיה וצילינדררינה21/10/2022
שלום, מבקשת לדעת, כשנאמר לי שמספר הקוצר ראיה שלי הוא מינוס 2 האם זה כולל את ה0.75 צילינדר שיש לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר וצילינדר
ליאור22/10/2022לשאלתך רינה , הצילינדר נפרד מהמספר ואם יש לך אותו והוא מופיע בבדיקת הראייה שלך, הוא נוסף למספר יאמר וירשם בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר לילד בן 3רונית21/11/2019
שלום,
בן 3 - בבדיקת עיניים גילו שיש צילינדר גבוה (3.5 ו 4). הרופא אמר שמאד מאד חשוב להרכיב משקפיים על מנת למנוע עין עצלה.עשינו משקפיים.השאלה שלי האם מבחינת איכות הראייה הוא רואה טוב יותר עם המשקפיים? כי לדברי האופטימטריסט הוא רואה טוב מאד גם בלי משקפיים (כן הסביר את החשיבות בהרכבתם).
אז אני מבולבלת... האם יש הבדל בראייה עם ובלי המשקפיים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור בראיה
נתנאל סילם27/11/2019יש חשיבות , אמור לראות יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית27/11/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ראיה- בירוררבקה16/03/2019
שלום ,
בטופס בדיקת ראיה כתוב שחדות הראיה היא 3/40 מה פירוש?
ואיך המקבילה של זה לפי ראיה 6/6
תודה מראש
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות הראיה
נתנאל סילם31/03/2019לפי התיאור חדות הראיה בלוח 6 תהיה 6/80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדות ראיה
נתנאל סילם17/09/2019החדות לפי זה 6/80
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת עיניים תקינהרונית13/08/2019
ערב טוב, מבקשת להתייעץ.
אני מרכיבה משקפיים מולטיפוקל (בת 45 אם רלוונטי). הבעיה היא שעדיין במחשב אני לא רואה חד.
וגם כשאני מסתכלת בנייד למשל בתמונות (מרחק של כ 15-20 סמ) אני רואה חד וטוב יותר בלי המשקפיים בכלל.
האם עלי לבטל את המולטיפוקל ולהסתפק רק בעדדות לרחוק? או שמא מספר העדשות שעשו לי ל"קרוב" לא תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולטיפוקל
נתנאל סילם26/08/2019קשה לענות בלי לבדוק את המשקפיים והתיקון שהם נותנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת משקפיים פעם ראשונהנטלי19/08/2019
עשיתי זוג משקפיים חדשים יש לי צילינדר ב2 העיניים -1.75 בכל עין והאמת לא כזה מקפידה להרכיב אותם
שמורידה אותם סובלת מסחרחורת ומתחושת שיוט כאיחו אני שטה.האם יש קשר בין הצילינדר לסחרחורת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
נתנאל סילם26/08/2019יכו ל היות קשר , ממליץ להרכיב באופן קבוע ואם לא מסתדר להגיע לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת עיניים ראשונה לתינוקרביד30/07/2019
יש לי תינוק בן חצי שנה.
מתי יש לקחת אותו לבדיקת עיניים בפעם הראשונה?
באיזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראיה לתינוק
נתנאל סילם26/08/2019בטיפת חלב עושים בדיקה בגיל חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמסקרנת אותי - בירוריעל22/07/2019
שלום נתנאל,
אם אני עם מספר בעינים פחות או יותר 1- אולי 1.5-
אז זה נכון שאם יש זוקן ראיה זה יכול לבטל לי את המספר ואז לא אצטרך משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקן ראיה
נתנאל סילם30/07/2019קרוב לוודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות של צילינדר- בירורתום08/07/2019
מדוע עדשות של צילינדר עולות הרבה יותר מכל סוג אחר של עדשות?
מה הסיבה?
נמאס לי כבר להסתובב עם משקפיים, אבל בגלל העלויות הכבדות של העדשות מסוג זה אני נשאר איתן.
זה מתסכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בעלויות
נתנאל סילם19/07/2019ההבדלים הם גדולים בגלל הייצור המיוחד של העדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיקוד ראיה ועיין עצלהמשה10/07/2019
שלום, רציתי לדעת האם בדיקת מיקוד ראיה ועין עצלה מתבצעת על ידי אופטומטריסט רגיל, או שלשם בדיקה כזאת יש צורך לפנות לאורתופטיקאי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם
נתנאל סילם19/07/2019ניתן לפנות גם וגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי שמש עם עדשות אופטיותדינה03/07/2019
נתנאל שלום,
האם אפשרי להרכיב משקפי שמש עם עדשות אופטיות שלהן אינדקס שונה זו מזו?
(השוני הוא בגלל ההפרש במספר שקיים בין שתי העיניים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
נתנאל סילם19/07/2019זה אפשרי אם כי לא מומלץ , עלולים להיות הבדלים בצבעי העדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידות שונות עדשות מגע ומשקפייםאודי30/06/2019
היי נתנאל,
האם יכול להיות שהמידה בעדשות מגע היא 3.75 ובעדשות של המשקפיים 4? איך זה ייתכן שזה שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוני במרשם
נתנאל סילם09/07/2019בהחלט ייתכן , הסיבה היא הקרבה לעין בעדשת המגע שמשפיעה על האופטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות מגע צבעוניות- בירוראמיר26/06/2019
היי נתנאל,
אני מעוניין להרכיב עדשות מגע צבעוניות.
לפני מספר ימים אמרו לי שעדשות מגע מסוג זה עלולות להזיק לעין.
האם נכון הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למתלבט
יעל04/07/2019עדשות זה גוף זר בעין.
הן חוסמות את החמצן.
העיף מעפעפת ואז נשטפת השטיפה מכילה חומרים חיונים לעין.. העין מורכבת מתאים ולכן אם נכנס משהו מתחת לעדשה יכול להיגרם שריטה לקרנית וזיהום.
העדשה צוברת משקעים וחלבונים שוב דבר שחוסם חמצן.
חסימת חמצן ופגעת גם בכלי דם... לכן תראה אנשים עם נימים. אדומים.
בגדול עדיף בלי עדשות.
וזה מעבר לכך שבעיית המצמוץ גורמת ליובש בעין.
החיכוך של העדשה עם העין ועם העפעף גורם לפפילות..
שלא לדבר על הצורך לשמור על הגינה של התמיסות.
כמו כן יש אנשים שעם הזמן הופכים לאלרגים לעדשות.
יש כאלו שאלרגים לחומר של העדשה מההתחלה, בעיקר לעדשות רכות.אני למשל.
לכן....
צבע או לא צבע זה לא מה שמשנה.
חשוב לעשות עדשות אצל מוסמך שידע להתאים את קוטר העדשה לעין שהעדשה תשב טוב על העין.
שהעדשה תהיה חדרת חמצן שהחומר יהיה איכותי.הגינה .
ובגדול.. לא רצוי להיות יותר מידי זמן עם העדשות.
אם בא לך תעשה...
אבל אם אתה לא צריך בשביל ראיה הייתי חושבת פעמיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות- מה הסיבה?שי26/06/2019
הי
משתמשת בעדשות רכות יומיות מזה שנה וחצי.
מזליפה הרבה סיסטיין אולטרה למניעת יובש והדבקות של העדשה לעין. לפני חודש החלה אדמומיות בעיניים ללא גרד או הפרשות.
הפסקתי עם העדשות ופניתי לרופאת עיניים.
במשך חודש כל מה שנתנה לי (לסירוגין), אנטיביו', סטרואידים,טיפות לאלרגיה- כלום לא משפר את המצב.
קראתי באינטרנט שיש אפשרות שאני עשיתי לעצמי את הנזק הזה עם שימוש יתר בסיסטיין והעיניים התמכרו וזה גורם לגירוי ואודם. האם זה נכון? האם זה הגיוני? האם אם אפסיק עם הסיסטיין העיניים ילבינו חזרה? ואעבור לטיפות ללא חומרים משמרים?
אני מיואשת כי לא יכולה לשים עדשות וזה מפריע לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לול04/07/2019סיסטיין זה טיפות ללא חומר משמר.
כך שלא עשית נזק מהטיפות.
יכן שאת אלרגית לחומר של העדשות. ואולי לחומרי הניקוי שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?