מידע רפואי
פורומים
- רפואת ספורט
- אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- רפואה סינית
- כושר קרבי
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פילאטיס
- המטולוגיה, לוקמיה, קרישת דם, סרטן הדם
- שימור פוריות
- אחרי לידה
- רפואת עור משלימה
- פיברומיאלגיה
- מין וסקסולוגיה
- תרומת ביציות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- גירוי עצבי לטיפול ביובש - התרשמות אישיתנועם13/12/2022
יש לי יובש כרוני כתוצאה מניתוח לייזר. כרגע שנה וחצי לאחר הניתוח. בימים האחרונים נחשפתי באינטרנט למחקרים שמצביעים על יעילות גירוי עצבי בטיפול בעין יבשה. יש לדוגמה מכשיר בארה"ב מאושר fda שמגרה את העצב באף עם מכשיר שמייצר גלי קול שמצמידים לאף לחצי דקה. צריך בשבילו מרשם בארה"ב ויש תשלום חודשי. נבלות. ביוטויב רופא עיניים הראה שאפשר להשתמש במברשות שיניים חשמליות מסוימות ולקבל אפקט דומה. הזמנתי וננסה בקרוב. יש מחקרים מהשנים האחרונות על שימוש בגירוי חשמלי מסביב לעיניים. יש לי מכשיר tens שקניתי בעבר באמאזון וניסיתי אותו היום בפעם הראשונה. אין לי מושג אם זה יעזור אבל זה מדהים שבלוטות השומן מגיבות. אני יודע את זה כי יש טשטוש אופייני בראייה לזמן קצר כמו שמופיע אחרי קומפרסים חמים (השומן שיוצא מהבלוטות גורם לטשטוש). בקיצור, שווה לנסות. נשמע כיוון מעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים
נועם15/12/2022התחלתי אתמול עם מברשת השיניים. זה פשוט מטורף כמה דמעות (ונזלת) נוצרות תוך 30 שניות. שוב, זה לא אומר הרבה להשפעה לטווח ארוך אבל המחקרים מעודדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה "דבריז" האם דלקת בעפעפיים?אבי03/02/2020
1.מה פירוש המינוח "דבריז"? כשמצורף אליו המשפט: "הפרשה קצפית רבה"? אני חודשיים לאחר ניתוח קטרקט.
2.האם סאונה יבשה, רטובה, יכולה להועיל/להזיק?
3.האם מדובר במחלה כרונית?
המון תודות מראש מאחר ואני לחוץ מהבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה "דבריז" האם דלקת בעפעפיים?
ד``ר אנדרו פינק03/02/2020דבריז כנראה DEBRIS באנגלית ז"א ליכלוך והפרשות. הפרשה קצפית מעידה על דמעות לא איכותיות בד"כ. לא ידוע לי שסאונה יכולה לגרום לנזק בעיניים. אני לא יכול להגיד אם זה כרונית. צריך לשאול את הרופא שלך שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים טבעיות ביובש בעיניים כתוצאה מעדשותראובן24/12/2019
אבחנו אצלי יובש בעיניים מעדשות וניתן מרשם
במקום זה אני יכול להשתמש בטיפות עיניים טבעיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות טבעיות
ד``ר אנדרו פינק24/12/2019אני לא יכול לענות בלי לדעת את השם של הטיפות, ורוב הסיכוי אם מדובר בטיפות טבעיות, ולא טיפות שעברו מחקרים להוכיח את היעילות ואת הבטיחות שלהן, אני לא אהיה מסוגל לענות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עפעפיים אודם וציסטה קטנהבת שחר וינפלד01/12/2019
שלום נפצעתי בעין לפני 9 שנים ומאז אני סובלת בה מיובש. אני משתמשת בנוזלי דמעות כל יום. לפני חודשיים וחצי התפתחה אצלי שעורה בעין, המצב השתפר אך יש לי עכשיו אודם בעפעף התחתון הפנימי וגם ציסטה קטנה עם מוגלה בעפעף הפנימי. אני עושה קומפרסים חמים, נתנו לי סינטומיצין וזה לא עזר. האם זה יעבור עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עפעפיים אודם וציסטה קטנה
ד``ר אנדרו פינק04/12/2019צ'סטות של העפעפיים לא מסוכנות ובד"כ עוברות עם הזמן. אין צורך לטפל בזה אם זה לא מפריעה, לא כואבת, ולא גורמת לבעיה קוסמטית וכול'. אם כן מפריעה, כדאי להתיעץ עם רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי יובש בעיניים?נתנאל27/10/2019
שלום,
האם ניתן ע"י מיפוי קרית לזהות אם קיים בעיית יובש בעיניים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי יובש בעיניים?
ד``ר אנדרו פינק27/10/2019נתאנל שלום
כן אפשר אם הצילום לא חד או מתחיל להתעוות אחרי כמה שניות עקב התיבשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נתנאל28/10/2019אז איזו דרך הכי טובה לזיהוי בעיית יובש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר אנדרו פינק03/11/2019את רוב המקרים רופא עיניים יכול לזהות בבדיקה. יש שאלון שיכול לעזור גם לרופא וגם למטופל לזהות יובש בעיניים וחומרתו, ויש בדיקות מיוחדות למקרים יותר מסובכים וקשים כמו שיש לנו במרכז לעין יבשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של דמעות כל הזמן בעינייםנטלי17/10/2019
אני כרגע בהודו ומרגישה כי כל הזמן יש לי דמעות בעיניים, רציתי לדעת האם זה בגלל שיכול להיות שאני אלרגית לצמחים פה או אולי לתבלינים של האוכל? האם קיימת תופעה מוכרת כזו? איך אני יכולה לטפל בזה מרחוק? זה גורם לי לגירוי רב ואני מוצאת את עצמי משפשפת את העיניים די הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושה של דמעות כל הזמן בעיניים
ד``ר אנדרו פינק27/10/2019נטלי שלום
גירוי שגורם לך לרצות לשפשף את העיניים נשמע יותר כמו אלרגיה. כמובן יכול להיות יובש או סוגים שונים של דלקת אחרת. תנסי כדור ANTIHISTAMINE ותחליף דמעות שישפרו את שימון העיניים. ואם אפשר יש להתיעץ עם רופא עניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת יובש בזמן הרכבת עדשות מגעאלחנן14/10/2019
שלום רב!
התחלתי השבוע להרכיב עדשות מגע ואני מרגיש שיש מעט יובש כי אני מצריך עצמי למצמץ הרבה מן הרגיל, האם זה נורמטיבי בהתחלה? (כלומר אולי בינתיים מספיק לזלף תחליף דמעות)
וכן אני מרגיש אי נוחות במצמוץ(עפעוף), האם יש קשר בין האי נוחות הזו ליובש או שזה עוד בעיה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת יובש בזמן הרכבת עדשות מגע
ד``ר אנדרו פינק27/10/2019אלחנן שלום
יכול להיות יובש או פשות אתה מתרגל לעדשות. מומלץ להתיעץ עם
האופטומטריסט שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעיניים בקרב ילדיםשרון18/09/2019
היי ד"ר פינק, הבן שלי בן 12, אני חוששת שחלה ירידה קלה בראייתו בעקבות בהייה במסכים באופן תכוף בשעות אחר הצהרים, הוא מתלונן לעיתים לעת ערב על כך שהעיניים שורפות לו, האם יכול להיות שהוא סובל מיובש בעיניים? האם זו תופעה שנפוצה גם בקרב ילדים? מה לעשות כדי למנוע זאת? אני לא רוצה שיתרגל לפתרון של טיפות עיניים בגיל כ"כ צעיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים בקרב ילדים
ד``ר אנדרו פינק07/10/2019שרון שלום
יובש בעיניים של ילדים הרבה יותר מנפוץ מפעם ונחשב שיש השפעה של מסכים. מומלץ לקחת יותר הפסקות, גם כדאי שהוא ייבדק כדי לשלול אלרגיה. חשוב שהוא לא משפשף עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הילו קומודיוסף29/09/2019
לד"ר שלום רב,
לאחר שהומלץ לי על ידי אופטומטריסט, קיבלתי במשך 3 ימים ג'ל הילו- קומוד. התוצאה: דלקת עיניים, בצקת תת-עינית עם שקים מתחת לעיניים וזיהום עקב תגובה אלרגית לחומר. טופלתי בדחיפות על ידי 3 רופאים ו-2 מהם קבעו שזה נדיר, אך הילו קומוד יכול לגרום לתגובה הזאת. שאלתי:
האם ידוע לך על כך שג'ל הילו קומוד גורם לאנשים מסויימים ריאקציה של אלרגיה? אציין שזרקתי את החומר ואני משתמש כבר שנים בטיפות סיסטיין - בקבוקונים חד-פעמיים ללא שום בעיות. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא הילו קומוד
ד``ר אנדרו פינק06/10/2019יוסף שלום
לא שמעתי על תגובה כזאת להילוקומוד. אם זה אכן אלרגיה, יש לצפות שתשתפר די מהר לאחר הפסקתו. לדעתי לא פחות חשוב לברר למה יש לך עיניים יבשות. יכול להיות שיש לך דלקת עפעפיים שגורמת לך את היובש בעיניים וגם את הנפיחות של העפעפיים. אם כן, אז יש צורך לטפל בעפעפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה משרדית אל מול מחשב ותחושת כבדותדורית12/09/2019
אני עובדת במשרד מול מחשב ויש לי תחושת כבדות בעיניים בשלב מסוים של היום, אני מרגישה שהן רוצות להסגר ואני נלחמת בזה.
אני לא חושבת שהעיניים שלי יבשות אבל לא יודעת איך לאבחן זאת, האם אני זקוקה לטיפות באופן קבוע או שיש פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה משרדית אל מול מחשב ותחושת כבדות
ד``ר אנדרו פינק17/09/2019תופעה כזו די נפוצה היום אצל אנשים שעובדים שעות רבות מול המחשב, ויש מספר הסברים. עייפות אחרי הרבה שעות בלי הפסקה בעצם נומלי. צורך למשקפיים או לקוי עיני אחר כמו פזילה סמויה עלול לגרום עייפות לאחר זמו קצר יותר. יובש בעיניים גם גורם משמעותי לעיפות וכובד בעיניים ללא ספק וטיפות תחליף דמעות יכולות לעזור ביחד עם טיפולים אחרים. כדאי להבדק על ידי רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה בעיניים לאחר הליך כירורגיארנולד15/08/2019
אני כחודש לאחר ניתוח לייזר לתיקון ראייה.
יש לי תחושת צריבה מאוד חזקה בעיניים.
האם זה משהו נורמלי לאחר הליך זה או שזה מעיד על כישלון ההליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה בעיניים לאחר הליך כירורגי
ד``ר אנדרו פינק15/08/2019ארנולד שלום
תחושת צריבה בד"כ עקב יובש ורגישות יתר של עצבים בתוך לכרנית, מאד שכיחה אחרי טיפול ליזר. ברוב הגדול המקרים משתפרת במשך כמה שבועות. לא מעיד על כישלון של הניתוח. כדאי להתיעץ עם המנתח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לייזר לתיקון הראייה ורגישות לאורישראל07/08/2019
אני שבוע וחצי לאתר ניתוח לייזר לתיקון הראייה, ואני מרגיש רגישות לאור בעיניים.
האם זה הגיוני לאחר ניתוח זה? זה תקין לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתוח לייזר לתיקון הראייה ורגישות לאור
ד``ר אנדרו פינק15/08/2019ישראל שלום
תחושה כזאת שכיח מאוד בהתחלה לאחר ניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גוף זר בעיןאדיר04/08/2019
איך נפטרים מתחושה של גוף זר בעין?
ממה זה נובע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של גוף זר בעין
ד``ר אנדרו פינק15/08/2019אדיר שלום
אני ממליץ על בדיקה אצל רופא עיניים כדי לשולוש את האפשרות שבאמת יש לך גוף זר בעין, ואם לא, שתקבל אבחנה אחרת. עיניים יבשות כמובן סיבה נפוצה לאותה תחושה ותקבל טיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת יובש בעיניים- שאלהאפרת30/07/2019
כיצד ניתן למנוע יובש בעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת יובש בעיניים- שאלה
ד``ר אנדרו פינק11/08/2019אפרת שלום
התשובה ארוכה מדי לכאן אבל בקיצור, יש צורך לשימוש נכון של מסכים, הגיינה טובה של עפעפיים ודיאטה נכונה, בין היתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדמת מול הטלויזיהורד מלאכי23/07/2019
לאחרונה אני מרגישה שהעיניים שלי ממש יבשות, זה גורם לי להרגיש שהעיניים נעצמות לי ואני כמעט נרדמת מול מסכים- זה הכי נפוץ מול טלויזיה, אני לא במצב שאני צריכה משקפי ראייה.. האם יש טיפול מוכר שיכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרדמת מול הטלויזיה
ד``ר אנדרו פינק11/08/2019ורד שלים
קודם כל כן כדאי לבדוק את הראיה, ולשלול ראיה ירודה. יובש לפני מסכים מאד שכיח עקב ירידה בקצב המיצמוצים. כמו כן אם יש מזגן חזק בחדר, עיניים מתיבשות עוד יותר. חשוב למצמץ יותר, לקחת הפסקות ולסגור עיניים לכמה שניות מדי פעם, להשתמש בטיפות תחליף דמעות ואם אין שיפור, להבדק על ידי רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?