מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- שיקום לב
- איפור וטיפוח
- בנות, העצמה נשית
- תמיכה בדיאטה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- תרופות סבתא
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פדיקור
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חרדה חברתית
- תזונה בהריון
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- נקודה שחורה קטנה על הקשתיתמוריה22/08/2023
שלום
יש לי נקודה שחורה קטנה מאוד מאוד בחלק התחתון של האישון
לאחרונה העין הזאת התחילה להציק לי קצת והלכתי לרופאת עיינים שהרחיבה את האישונים ועשתה בדיקה יסודית ואמרה שהכל תקין בעין. למעשה שכחתי לשאול אותה על הנקודה הקטנה אך אם היא אמרה שהכל תקין אפשר להסיק מזה שגם הנקודה השחורה היא כלום כי אם היה משהו הרופאה כבר הייתה אומרת לי בבדיקה או שיתכן שהיה צריך בדיקה מסוימת לא רגילה שהיא לא עשתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום בשיעול כתוצאה מטיפות עיניים כימיותהדס09/09/2022
שחר שלום, האם ייתכן שטיפות עיניים כימיות יגרמו לשיעול עם דימום? יכול להיות שהטיפול הכימי פוגע בורידים/עורקים וגורם לדימום? חשוב לציין שאחרי השימוש בטיפות יש תחושה של צריבה באף ובגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: דימום בשיעול כתוצאה מטיפות עיניים כימיות
פרופסור שחר פרנקל01/10/2022הדס שלום,
טיפות כימותרפיה בעיניים (או כל טיפול עיניים אחרות) אינן אמורות לגרום לשיעול.
שיעול ממושך יכול לגרום לפגיעה בדפנות דרכי הנשימה ולהופעת טיפות דם בשיעול, אך בכל מקרה נשמע שעליכם לפנות לרופא המטפל ולעדכן אותו.
שנה טובה. * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "נמש" חדש בחלק הלבן של העין לילד בן 9קרין25/09/2022
שלום רב,
בני בן ה9 ג'ינג'י בפיגמנטציה שלו.
היום הבחנתי בנקודה חומה, כמו נמש, בעין.
נקודה זו היא חדשה ולא היתה לפני.
האם יש צורך לבדוק ולברר את הנושא, או שתקין שייצא מאין נמש שכזה?
תודה רבה 💐* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נמש חדש בחלק הלבן של העין לילד בן 9
פרופסור שחר פרנקל01/10/2022קרין שלום,
אנחנו לא נולדים עם נקודות החן, והן מופיעות במהלך הילדות. ככל הנראה הופיע עכשיו נקודת חן בלחמית העין, אך טוב ששמת לב. יש לעקוב (עם צילומים טובים) ולראות שהיא לא משתנה.
שנה טובה. * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרפת לשאלה - נקודה צהובה בעפעףX13/09/2022
מופיעות לי כמה פעמים בשבוע ואני פשוט "מגרדת" אותן מהעפעף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודה צהובה בעפעף
פרופסור שחר פרנקל01/10/2022X שלום,
לא הייתי ממליץ סתם לגרד את זה. אולי תנסי הגיינת עפעפיים טובה יותר? בד"כ למניעת שיעורות חוזרות אני מלמד לחפוף הריסים פעמיים ביום (עם שמפו תינוקות אל דמע או מוס EyeCare של ד"ר פישר, ושימוש *נכון* במגבוני עפעפיים)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה צהובה בעפעףרון08/09/2022
היי
אשמח לדעת מה משמעותה של נקודה זו , נוצרה אתמול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודה צהובה בעפעף
פרופסור שחר פרנקל01/10/2022הי רון,
השלפוחית הזו נמצאת באיזור של פתח בלוטות בעפעף הקרויות בלוטות מיבומאן Meibomean glands. בד"כ סתימה בבלוטות אלו יוצרת מה שנקרא שיעורה. ייתכן שזה סוג של שיעורה, אך לא ניתן לקבוע בוודאות בלי בדיקה של ממש.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בקפל הלחמיתרוני ראובני31/08/2022
לבתי בת ה 12 וחצי הופיע לפני שבוע בליטה בקפל הלחמית.
הבליטה נראית כהה כאילו יש שם חצקון. רופא עיניים בדק אותה ואמר לשלוח אותה למרפאת אקולופלסטיקה אבל קיבלנו תור למרפאה רק בפברואר..
זה צילום של העיין:
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: גידול בקפל הלחמית
פרופסור שחר פרנקל01/10/2022רוני שלום,
בתמונה רואים באיזור קפל הלחמית (פליקה) אדמומיות ואיזור עגול במרכז, אבל לא ניתן לקבן בתמונה מה זה. הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר נמוך מאוד. רוב הסיכויים שמדובר בזיהום. האם חלף כבר?
אם לא, כדאי להגיע לבדיקה.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חומה בעפעף תחתון לבת שנתייםסיון09/02/2022
שלום
לפני כ3 שבועות הבחנתי במעין נקודה קטנה חומה על העפעף התחתון של ביתי בת השנתיים
האם תיתכן נקודת חן במקום כזה ? האם יש סיבה לדאגה?והאם יש צורך לעקוב אחר נקודת החן הזאת בשל מיקומה?
אודה למענה🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נקודה חומה על העפעף
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022סיוון שלום,
מותר שיהיו נקודות חן על העפעפיים.
צריך לעקוב ולראות שזה לא משתנה.
אין כמו במבה!
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Choroidal nevusדוא14/02/2022
בת 30, גילן אצלי choroidal nevus כממצא אקראי. הנבוס שטוח וגודל 3.5*2.5 ממ. הבנתי שמעקב של נבוס אמור להיות אצל מומחה ב אונקולוגית עיניים. הלכתי לרופא עיניים בקופה מתוך מחשבה שיפנה אותי אבל הוא אומר שזה נבוס לא מדאיג ומספיק מעקב שנתי אצלו. שלח אותי לאולטרה סאונד בלבד (הממצאים זה הגודל שציינתי), בלי צילום להשוואה עתידית, בלי הפניה ל oct. לא ציין שום פירוט בסיכום הביקור לגבי גורמי סיכון להתמרה סרטנית אפילו ששאלתי אותו בפגישה וענה לי בעל פה(לגבי דרוזן, פיגמנטציה, מרחק מדיסק אופטי ודברים אחרים שקראתי שמהווים גורם סיכון). כעת לא יודעת מה לעשות - האם רופא אחר בקופה כן יפנה למעקב של אונקולוגית העין? האם חוסר הפירוט בתיק הרפואי סביר? לאור העובדה שזה מצב שמצריך מעקב שנים ואין ולו שבריר מידע מלבד גודל שניתן לעקוב אחריו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: נבוס כורואידלי
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022דוא שלום,
ראשית, לכ-8% מהאוכלוסיה יש נבוסים בתוך העין (כורואידלים) ולא ניתן לעקוב אחר כולם במרפאת גידולים. אלו נגעים שפירים.
לאחר שיודעים בוודאות שנגע הוא נבוס, אפשר להסתפק במעקב שנתי אצל רופא.ת עיניים בקופ"ח.
שנית, אני מקווה שהמדידות שציינת הם אורך ורוחב (שטח) והחסרת את מדידת הגובה.
הפרמטר החשוב ביותר בנבוס הוא הגובה. נגע בגובה פחות מ-2 מ"מ אינו מסוכן, והסיכוי שלו לגדול ב-5 השנים הבאות הוא כ-2% בלבד.
אני ממליץ תמיד על מעקב עםצילום צבע וצילום OCT, כאשר מצליחים למדוד את הנגע (בהדסה יש לנו מצלמת OCT מיוחדת לצורך זה). כאשר ה-OCT לא מספיק - צריך אולטראסאונד.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חומה בהירה בעין אצל תינוקתשני06/03/2022
שלום
היום בבוקר ראיתי שלבת שלי בת ה7 חודשים הופיעה נקושה חומה בהירה מאור בלובן של העין (לכיוון האוזן) ממש נראית כמו נקודת חן. יש לציין שהעיגול בצורה סימטרית- נקודה ממש קטנטנה.
הנקושה חדשה כיוון שלא הייתה בעין לפני כן.
כמובן שקבעתי תור לרופא עיניים . אבל האם עליי לחשוש? ולגשת לרפואה דחופה? אשמח לייעוצך בעניין. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם חום על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022שני שלום,
מה עלה בבירור של הנקודה בעין של ביתך?
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכתם החום הזה שהופיע בעין שמאל לפני כמה חודשים מדאיג?דליה20/03/2022
בת 42 והופיע לי לפני כמה חודשים כתם חום בלחמית. אני מודאגת.
מאז שהופיע לא נראה לי שהוא שינה גודל.
אבל אני עדיין מודאגת.
יש סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם חום על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022דגנית שלום,
עבר קצת זמן. הנגע השתנה?
בד"כ אנחנו מודאגים מנגעים חדשים שמופיעים בגילך. למרות שבתמונה זה לא נראה מדאיג, היותו נגע חדש מחייבת לכל הפחות מעקב אצל מומחה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן? ילדה בת 4.5ילנה15/04/2022
שלום דר
כתם חדש בלבן של העין לילדה בת 4.5.
לא בטוחה במאה אחוז אם חדש או גדל בפתאומיות.
במשפחה סבא עם היסטוריה של מלנומה בעור.
תוכלצלחוות דיעה על סמך תמונה?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם חום על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022ילנה שלום,
רוב הסיכויים שמדובר בנקודת חן בביתך הצעירה.
צריך לבדוק אותה במרפאה, ולתעד בצילום טוב כדי לדעת אם זה משתנה.
מה קרה בחודשים האחרונים מאז שהעלית התמונה?
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אפור בלבן של העין לילדהנועה18/04/2022
לבתי ישנם 3 כתמים בחלק העליון של העין... לא כל כך ברור. לא היה לה קודם לכן....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם אפרפר על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022נועה שלום,
רוב הסיכויים שמדובר בפיגמנטציה שאינה מזיקה, אך לא ניתן לקבוע בוודאות ללא בדיקה במרפאה.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבן שלי בן 9 יש כבר חצי שנהדגנית דחיס19/05/2022
נקודה אדומה (כלי דם שלא ניספגים) בעין ימנית, מה הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם אדמדם על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022דגנית שלום,
רוב הסיכויים שהנגע שבתמונה הוא נקודת חן, ובילדים עם רקע אלרגי מותר לנקודות אלו לשנות גודל, צורה וצבע. אבל בלי בדיקה במרפאה, לא ניתן לדעת זאת בוודאות. את מוזמנת לבוא עם הילד ולהבדק.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אפור לחמית של תינוק בין שנה ושמונהמורן06/06/2022
לבני בן השנה ושמונה יש נגע אפרפר בלחמית. ייתכן ויש משהו דומה גם בעין השניה. אשמח לשמוע מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם אפרפר על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022מורן שלום,
אשמח אם תעלי תמונה נוספת בה רואים טוב יותר את הנגע עליו את שואלת.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בעין ירוקהמיכל ברקאי דרסה07/07/2022
לילדה בת 9. כתם חום בעיין קיים כבר בערך 5 שנים . עברתי על תמונות לנסות לראות ממתי זה . נראה לי שגדל. מה זה יכול להיות? האם ללכת לרופא עיניים לילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Re: כתם חום על הלבן של העין
פרופסור שחר פרנקל31/08/2022מיכל שלום,
רוב הסיכויים שהנגע שבתמונה הוא נקודת חן, ובילדים עם רקע אלרגי מותר לנקודות אלו לשנות גודל, צורה וצבע. אבל בלי בדיקה במרפאה, לא ניתן לדעת זאת בוודאות. את מוזמנת לבוא עם הילדה ולהבדק.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?