מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- האם שימוש בתא לחץ יכול להזיק או להואיל לקרטוקונוס?אילן גור31/05/2023
שלום.
תא לחץ עוזר לא פעם בחידוש תאים בגוף.
האם אדם הסובל מקרטוקונוס יכול להכס לטיפול בתא לחץ ללא חשש לפגיעה בעין?
האם צפוי שיפור בעין בעקבות הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא משנה דבר, לא מזיק ולא מועיל .
אלון ברונדווין31/05/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכשתי עדשות סקלרליות וכל פעם שאני שם יש לי כרום לבן בעין וזה מקשה עלי לראות האם יש פתרוןרן09/05/2022
רכשתי עדשות סקלרליות וכל פעם שאני שם יש לי כרום לבן בעין וזה מקשה עלי לראות האם יש פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן וקשור ליובש בעיניים או תמיסה לא אופטימלית
אלון ברונדווין10/05/2022יתכן וקשור ליובש בעיניים או תמיסה לא אופטימלית לעיניים שלך
לכן מומלץ לגשת לגורם המטפל לצורך בירור הנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות סקרלריות ללא שימושיוסי04/02/2022
אם קניתי עדשות סקרלריות ולא השתמשתי בהם בכלל לכמה שנים הם יכולות להחזיק ללא שימוש בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חיים של עדשות סקלרליות
אלון ברונדווין04/02/2022בעקרון זמן החיים של עדשה מסוג זה תלוי בחומר הגלם של העדשה אך בדר"כ בין שנתיים לשלוש שנים . בכל מקרה מומלץ לבדוק עם הגורם המטפל לפני הרכבת העדשות כי יתכן ואינן אופטימליות עוד לעיניים שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ראיה אצל אופטומטריסט לרישיון נהיגהרוני01/10/2021
שלום ותודה רבה מראש, אני הגעתי לגיל שמשרד התחבורה מחייב בדיקת ראיה כדי לחדש את רישיון הנהיגה. זו פעם ראשונה שעשיתי את הבדיקה הזאת בחנות אופטיקנה. אתה בוודאי מכיר את המכשיר האופטי הבנתי שהבדיקה שמסתכלים כמו במשקפת מדמה 6 מטר והיא בודקת חדות ראיה, שדה ראיה ושלילת ראיה כפולה מה שהבנתי. הייתי צריכה לזהות כמה עיגולים ולהקריא מלוח מספרים ולאחר מכן לזהות הבהוב מאיזה צד. אחרי שיצאתי משום מה הרגשתי שהראיה שלי השתבשה ואני מרגיש שלא רואה טוב. אם לנייד הייתי רואה רגיל פתאם נהיה לי מטושטש. השאלה שלי בכנות מלאה, יש איזה סיכון במכשיר הזה? מישהו התלונן שגרם לו לאיזה תופעת לוואי? אני לא מדמיינת וזה מה שקרה לי. בבקשה אודה לך מה דעתך בנושא. המון תודה מראש, רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך עוד שאלה אחת ברשותך בבקשה
רוני03/10/2021תודה דר, עוד שאלה בבקשה, הסתכלתי במכשיר עם משקפיים מס. 1.5 שמשמש לי לקריאה בלבד. אין לי משקפיים למרחק ! עד היום בנהיגה לא הרכבתי משקפיים אולי גרמתי לעצמי נזק שהבדיקה היתה עם משקפיים וצריך ללא משקפים או שלדעתך אין קשר, אנא תשובתך המדוייקת שאדע מה לעשות. תודההה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ראיה לרישיון נהיגה ללא השפעה לעיניים או ראייה
אלון ברונדווין03/10/2021למכשיר לבדיקת ראיה לנהגים אין כלל השפעה על העיניים או על הראיה !
הבדיקה מדמה מסך בדיקה במרחק המדידה הסטנדרטי על מנת לעבור את הבדיקה יש צורך בראיה בחדות 6/12 לפחות ולכן יתכן ויש לך ליקוי ראיה המצריך שימוש במשקפי מרחק לנהיגה ולא שימוש במשקפי קריאה לנהיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרכבת עדשות מגע סקרלריות עם כלזיוןדוד09/09/2021
שלום רב. אני לאחר החלמה של שעורה ובתקופה הזאת לא הרכבתי עדשות , כעט נשאר לי כלזיון, הם מותר להרכיב עדשות סקרלריות עם כלזיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלול לגרום לאי נוחות ולגירוי
אלון ברונדווין10/09/2021ניתן להרכיב אך עלול לגרום לאי נוחות ולגירוי ולכן מומלץ לגשת לגורם המטפל על מנת שיבחן את המצב ויתן אבחון מדוייק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת עדשות סקרלריות והאם צריך לייבשיוסי01/09/2021
יש לי עדשות סקרלריות ואחרי שאני שוטף אותם האם זה אפשרי לייבש אותם עם נייר סופג לפני שאני שם סיליין בעדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בעדשות סקלרליות ואין צורך לייבש אותן
אלון ברונדווין01/09/2021בעקרון אם העדשות נמצאות בתמיסת השריה ניתן להרכיבם ישירות לעיניים, ניתן לשטוף עם סליין ללא חומר משמר לפני הרכבה במידת הצורך.
לא מומלץ ואין סיבה לייבש אותן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות סקלרליות עבור קרטקונוסאיריס06/08/2021
בת 49 עם קרטקונוס נתקדם כבר 35 שנים. לאחרונה, אני בתהליך התאמה לעדשות מסוג זה. האם מיד כשמרכיבי את הגשות ניתן לראות שיפור בראייה ( כמו בעדשות קשות שיש לי) או שלוקח זמן? שואלת מכיוון שכשמרכיבה את העדשות לא רואה טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת עדשות סקלרליות
אלון ברונדווין06/08/2021מיד עם הרכבת העדשות הראיה אמורה להיות ברורה במידה וקיים תיקון אסטיגמטיזם קידמי יש להמתין כדקה עד התיצבות העדשה על מנת לקבל את הראיה המקסימלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדשות סקלרליות לקרטקונוס
איריס06/08/2021יש אופטומטריסט מומלץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת עדשות סלקלרליות
אלון ברונדווין06/08/2021התאמה עדשות סקלרליות מצריכה נסיון רב ומכשור מותאם , עיקר ההתמחות בקלינקה שלי היא בתחום זה את מוזמנת ליצור עימי קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן להתאים עדשות לאחר טיפול קרוסלינקין?אבי15/06/2021
מתי ניתן להתאים עדשות לאחר טיפול קרוסלינקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות לאחר טיפול קרוסלינקינג
אלון ברונדווין15/06/2021בדר"כ אחרי כחודש ניתן לחזור לשימוש בעדשה בעין המטופלת, כמובן שהכל תלוי בהחלמת הקרנית מהטיפול וכמובן בסוג העדשה. מומלץ לגשת לאופטומטריסט המטפל לפני חזרה לשימוש בעדשה ולבדוק האם יש צורך בהתאמה חדשה או שהעדשה הקודמת מתאימה בכל מקרה יש עדיפות לשימוש בעדשה שלא יוצרת חיכוך עם הקרנית כמו עדשה סקלרלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכול להתעוור כתוצאה מקרטוקונוס?שרון06/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קרטוקונוס אינו גורם לעיוורון
אלון ברונדווין07/06/2021קרטוקונוס אינו גורם לעיוורון אך הזנחה של עין עם קרטוקונוס ללא מעקב או שיקום ראיתי יכול לגרום לירידה משמעותית בראיה ולעיתים אף לפזילה . כיום ניתן לחיות עם קרטוקונוס חיים רגילים ואף להימנע ברוב המיקרים מהשתלה קרנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרופא מנתח קרטוקונוס לניתוחקלוד22/03/2021
שלום צריך דחוף המלצה לרופא מנתח קרטוקונוס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטוקונוס
אלון ברונדווין22/03/2021אתה מוזמן ליצור עימי קשר טלפוני לברור פרטים נוספים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה עדשות אוט קיי אינן פופולאריות? שמעתי עליהן רק לאחרונה וזה נשמע מדהים!יעל02/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עדשות אורתו קיי
אלון ברונדווין02/03/2021התאמת עדשות אורתו קיי מצריכות ציוד מיוחד והתמחות ויתכן והאופטומטריסט שלך אינו עוסק בתחום זה, בנוסף יש לדעת כי אין זה כמו זוג עדשות רגיל אלא יותר כטיפול וכי יש צורך בתחילה בביקורים חוזרים אצל האופטומטריסט לוודא שהתאמת העדשות אופטימלית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדשות Ortho K בטוחות לשימוש?נורית24/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הסרת משקפיים ללא ניתוח
אלון ברונדווין24/02/2021עדשות ortho k הן עדשות שנועדו לגרום לשינוי בשכבת התאים העליונה של הקרנית ובכך לאפשר ראיה ללא משקפיים או עדשות , עדשות אלו מיועדות לשימוש בזמן שינה וכאשר מותאמות ע"י מומחה לנושא בשימוש נכון של המטופל אינן שונות מעדשות מגע רגילות . ארגון ה FDA אישור את השימוש בעדשות אלו בילדים וגם למבוגרים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדשה סקלרלית מתאימה לכל חולה קרטוקונוס ?יובל21/01/2021
אני מרכיב עדשות קשות ובזמן האחרון הן מציקות לי וקופצות מהעין האם כדאי לנסות עדשות סקלרליות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה סקלרלית
אלון ברונדווין24/01/2021יובל,
יתכן והעדשות שלך לא תואמות לעינך באופן מיטבי ואף עלולות לגרום לנזק,עדשות סקלרליות הן עדשות שנמצאות על לובן העין ולא במגע עם הקרנית ולכן הן לא מציקות ואינן קופצות מהעין ,אתה מוזמן ליצור עימי קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין דומעת לאחר ניתוח קטרקט והרכבת משקפייםדימיטרי07/10/2019
שלום, אני לאחר ניתוח קטרקט בעין ימין, העין דומעת, כשאני מרכיב משקפיים זה מקל על המצב. האם אני צריך להרכיב משקפיים באופן תדיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט
שחר רז23/11/2019לפנות לרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשה סקלרלית ומשך שימושעומר08/08/2019
האם זו חובה להוריד כל 4 שעות את העדשה הסקלרלית
בשביל להוסיף סליין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה סקלרלית
שחר רז24/08/2019שלום עומר,
במידה וחומר הגלם עם עבירות חמצן גבוהה מאוד אז ניתן להרכיב את העדשה לאורך כל היום ללא החלפת הסליין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?