מידע רפואי
פורומים
- תרפיה באומנות
- פרקינסון
- תרומת ביציות
- סקס ויחסים
- רפואת עור משלימה
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- צמחי מרפא
- דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- איידס, HIV
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- רשלנות רפואית
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- ניתוחים פלסטיים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עמי הירש
מומחה להסרת משקפיים וקטרקט. ד"ר עמי הירש מדריך המסמיך רופאים לעסוק בתחום ניתוחי רפרקציה ומעביר קורסים בנושא בארץ ובעולם. במשך שנים שימש כיועץ ברפואת העיניים ללשכת הגיוס ולמשרד הביטחון. חבר באיגוד רופאי העיניים בישראל ,באגודה הישראלית לחקר העין והראייה ובחוג הישראלי לניתוחי קטרקט. חבר החוג הישראלי לניתוחי רפרקציה בישראל ואחד ממייסדיו, חבר באקדמיה האמריקאית לרפואת עיניים (AAOׂ), בחברה האמריקאית לניתוחי קטרקט ורפרקציה (ASCRS), בחברה האירופאית לניתוחי קטרקט ורפרקציה (AECOS), בחברה הבינלאומית לניתוחי רפרקציה (ISRS )עו"ד אריק שלו
עו"ד מתמחה ברשלנות רפואית, בנזיקין, ביטוח לאומי, מיסוי, פגיעות בעבודה ודיני עבודה. ייצוג עובדים ומעסיקים בכל הערכאות המשפטיות. בעל משרד עו"ד בת"א ובירושלים.
- ראיה נחלשה 8 שנים אחרי הניתוחיוליה19/02/2019
לפני 8 שנים עשיתי את הניתוח להסרת משקפיים, עכשיו הראייה שלי נחלשת, האם זה זמן סביר אחרי הניתוח? האם יש אפשרות לניתוח חוזר או שפעם אחת ודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 8 שנים
ד''ר אליה לוינגר21/02/2019שלום רב,
הדבר אפשרי ונראה כסביר לאחר 8 שנים. בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא המנתח ולשקול אופציה של תיקון אם אפשר ואם את רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- השלכות של תיקון יתראלה21/02/2019
מה ההשלכות של תיקון יתר בניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון יתר
כעיקרון אין משמעות, בדרך כלל במהלך הניתוח מתבצע תיקון יתר על מנת ירידה בראיה אם יש נסיגה במספר לאחר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- חוות דעת על שיטת ASAעידית17/02/2019
האם שיטת ASA עוד נהוגה ומומלצת להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASA
זוהי שיטה דומה ל PRK אותה גברת בשינוי אדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- גלישת גלים וצלילה אחרי ניתוח לאסיקדורון13/02/2019
היי
כמה זמן אחרי ניתוח לאסיק מותר לצלול (30 מטרים), שמעתי שיכול לקרוץ מצב שנכנס אוויר מתח לקרנית וכשצוללים הלחץ שם גדל וקטן וזה בעייתי.
ומה לגבי גלישת גלים, תמיד יש חשש שהגלשן יפגע בעיניים אבל דבר זה בקושי וקורה.. הפחד שלי יותר מהגלים שיכולים קצת להיכנס לעיניים.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלישת גלים וצלילה
ד''ר אליה לוינגר17/02/2019שלום רב,
השמועות לגבי אויר שנכנס לא נכונות היתי ממליץ לחכות לפחות כחודשים לעומק של 30 מטר. אין חשש מהגלים ולא רצוי שקבל חבלה כל שהיא על אחת כמה וכמה מגלשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- טיקים בעיניים וניתוח לייזרגלעד11/02/2019
אני סובל מטיקים קלים בעיניים ובעיית רעד קלה בראש, האם יש דרך לדכא את המצבים האלה כדי לזמן הניתוח כדי שאוכל להסיר את המשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
ד''ר אליה לוינגר12/02/2019שלום רב,
הדבר מצריך בדיקה והערכה לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים לקרובשלי07/02/2019
לפני 10 שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים לרחוק, עכשיו אני זקוקה למשקפיים לראייה לקרוב + צילינדר. האם אני יכולה לעשות ניתוח לתיקון הבעיות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לקרוב
ד''ר אליה לוינגר07/02/2019שלום רב,
במידה והראיה טובה לרחוק בשתי העיניים ואת בסביבות גיל 40 לא ניתן לבצע ניתוח תיקון. בכל מקרה אפשר להגיע ליקורת ולבחון זאת שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלבדיקת התאמהסגירה- פזילה קלה והסרת משקפייםכפיר05/02/2019
יש לי פזילה קלה מילדות, האם זה מפריע לעשות ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
ד''ר אליה לוינגר05/02/2019שלום רב
כעיקרון לא אמור להשפיע אבל בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם כדאי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזרנתי05/02/2019
היי, רציתי להתייעץ האם כדאי לי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
אני יודע שזה ישמע מצחיק אך איני מרכיב משקפיים.
אני רואה מצויין ביום ובלילה גם אם אני עוצם עין אחת אני רואה מצויין למרחקים.
הבעיה היא בעיקר בכתוביות נגיד לראות לוחיות רישוי מרחוק עם עין אחת פחות מהשנייה.
או חדות בכללי, יש לי חברים שיכולים לראות דברים לא מוארים אך אני מצליח רק אם יש טיפה אור נגיד על אותה כתובית.
עשיתי בדיקת ראייה בעין אחת 6/6 ובשניה 6/7.5 אני לא יודע מה זה אומר בדיוק.
אמרו לי פעם שיש לי רבע\חצי מספר.
האם הנזק יכול לגבור על התועלת פה או שלא כדאי לי לבצע את הניתוח ?
תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח?
ד''ר אליה לוינגר05/02/2019שלום רב
על פי אך ורק מה שציינת לא נראה לי שיש מקום לבצע ניצוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח אחרי עכירות בקרניתבר03/02/2019
יש לי עכירות בקרנית כנראה בגלל דלקת שהייתה לי, האם יש לי האפשרות לעשות ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בקרנית
ד''ר אליה לוינגר03/02/2019שלום רב.
יתכן ובעזרת טיפול הלייזר ניתן יהיה לטפל גם בעכירות שבקרנית ועל הדרך להסיר משקפיים. בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן יציבות של מספר לפני הניתוחשרה31/01/2019
כמה זמן המספר צריך להיות יציב כדי להיות מועמד לניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציבות מספר
ד''ר אליה לוינגר31/01/2019שלום רב.
מדובר בשינוי של עד חצי מספר בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה מטושטשת אחרי lasikאדווה29/01/2019
שבוע אחרי הסרת משקפיים בניתוח lasik ואני רואה מטושטש לרחוק, זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטש
ד''ר אליה לוינגר29/01/2019שלום רב,
בהחלט כן, תלוי במספר לפני הניתוח בכל מקרה אם יש חשש ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים למספר הגבוה מ-8יגאל27/01/2019
האם הניתוח להסרת משקפיים יעיל גם לאנשים עם מספר גבוה מ-8 אן שזה רק מקטין את המספר ולא מבטל את הצורך במשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים 8-
ד''ר אליה לוינגר29/01/2019שלום רב,
הדבר תלוי מאוד במבנה הקרנית והעובי שלה. בחלק מהמקרים ניתן להסיר אל כל המספר בחלק תהיה שארית של מספר (קשה להעריך כמה) ויש אפשרות נוספת של השתלת עדשה תוך עינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיבוש של הראייה לקרובמתן24/01/2019
שמעתי שהניתוח לתיקון ראייה מרחוק יכול לשבש את הראייה לקרוב, זה יכול באמת לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש לקרוב
ד''ר אליה לוינגר25/01/2019שלום רב.
הדבר יכול להופיע אם הניתוח מתבצע מעל גיל 49* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מותר לי להחליף טיפות?יוליה22/01/2019
קיבלתי טיפות נטורל פרי, האם אני יכול להשתמש בבפנטן במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף טיפות
ד''ר אליה לוינגר22/01/2019שלום רב
בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה כפולה אחרי ניתוח הסרת משקפייםאבישי20/01/2019
מאז שעשיתי את הניתוח יש לי ראייה כפולה, אחרי כמה זמן זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה
ד''ר אליה לוינגר20/01/2019שלום רב
לעיתים מדובר במספר חודשים. בכל מקרה יש צורך בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?