למה היפנים מאריכים חיים?

כיצד תוכל אכילת סושי להאריך את חייך? חוקרים באוניברסיטת טוהוקו ביפן הצליחו להוכיח באופן מדעי מדוע זוכים תושבי ארץ השמש העולה לתוחלת חיים כה מרשימה
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 29/05/2006 |
צפיות: 3,351
חוקרים יפניים הצליחו לבסס באחרונה באופן מחקרי מיתוס נפוץ: תפריט עשיר בדגים ודל בשומן בריא הרבה יותר מאשר התפריט האמריקאי הממוצע, ואף תורם להארכת משך החיים. המחקר, שנערך באוניברסיטת טוהוקו, כלל ניסויים בעכברים, והוצג בימים האחרונים בכנס האגודה היפנית לתזונה שנערך בעיר שיזוקה.

כיצד בדקו זאת החוקרים? ראשית, הם חילקו 16 עכברים לשתי קבוצות זהות. לאחר מכן קיבלה כל קבוצה אבקה מיובשת של מזון שנטחן והוקפא. הקבוצה הראשונה זכתה להנות מאוכל יפני, ואילו השנייה - מאוכל אמריקאי.

התפריט האמריקאי כלל, כצפוי, מבחר של המבורגרים ועופות צלויים. לעומתם קיבלו העכברים ה"יפניים" אבקת סשימי (דג נא) ודייסת אורז. החוקרים גילו כי מספר גנים, שלהם תפקיד בהורדת רמות השומנים והכולסטרול ה"רע" בדם, היו פעילים אצל העכברים שניזונו מדגים ואורז פי 1.5 יותר מאשר אצל חבריהם ה"אמריקאים".

נוסף על כך מצאו החוקרים בתום תקופת הניסוי, כי רמת הכולסטרול אצל העכברים שאכלו המבורגרים טחונים היתה גבוהה ב-10 אחוזים, לעומת העכברים שניזונו מאורז ודגים.

ממצאי הניסוי מחזקים את ההשקפה הפופולרית, לפיה האוכל היפני תורם לאריכות החיים המרשימה של תושבי ארץ השמש העולה, שתוחלת החיים הממוצעת בה היא 86 שנים לנשים ו-79 לגברים.

לאתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר