חלב ירוק. בקרוב על המדפים?

לאיזה מחוזות חדשים תגיע תעשיית מזון הבריאות? כנראה שהשמיים הם הגבול: שני מחקרים חדשים שהוצגו בכנס השנתי למדעי הבקר מציעים כי על המחלבות בשיראל לעבור לייצור של חלב "ירוק" ובריאותי שיכלול נוגדני סרטן, השמנה והזדקנות
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 11/06/2006 |
צפיות: 2,563
שני מחקרים חדשים, שהוצגו בכנס השנתי למדעי הבקר, ושהתייחסו ליתרונות שבצריכת חלב, הותירו אחריהם שובל של חדשנות בעולם מוצרי החלב. הראשון מציע כי לצריכה קבועה ומוגברת של מוצרי חלב יש אפקט ממשי על יכולתנו להפחית במשקל ואילו המחקר השני מציע כי ייצור של "חלב ירוק" - חלב בריאותי המכיל נוגדני סרטן (יעילים בעיקר נגד סרטן השד), ימנע השמנה והזדקנות.

ממצאי המחקר הראשון, שאותם הציג ד"ר דרור דיקר מבי"ח השרון, העלו כי צריכת מזון עשירה בסידן, לא רק מפחיתה בתחלואות לב וכלי דם, אלא מובילה להפחתה בהשמנה. ד"ר דיקר טוען כי הגברת מינון הסידן מ-400 מ"ג ביממה ל-1,000 מ"ג ביממה, מובילה להפחתה של כחמישה ק"ג במשקל הגוף במשך שנה.

המחקר הציג את חקר המנגנון בו משפיע הסידן על תאי השומן. עוד נמצא כי לסידן בתוך תאי השומן, תפקיד מרכזי בפיקוח על חילוף החומרים ופירוק השומן.

את המחקר השני הציג ד"ר דניאל בן גדליה מהמכון הוולקני. מחקר זה עסק ביתרונות הייצור של "חלב ירוק"-בריאותי, שמרכיביו מעניקים הגנה מפני סרטן והזדקנות. לדברי ד"ר בן גדליה, בעשור האחרון ישנה עלייה בתחלואות סרטן, ומנגד ירידה בצריכת החלב.

במחקרים וניסויים שנערכו בארץ ובעולם ייצרו חלב המכיל חומרים אנטי-מסרטנים שהוכחו חד משמעית כיעילים. ד"ר בן גדליה הציג תוצאות של ניסוי שעיקריו טיפוח עדר ניסיוני במכון הוולקני, אשר בו הוזנו הפרות באופן מיוחד, במרעה טבעי. כמו כן נהנו הפרות מתוספת של גרעינים עמילניים ועוד. פרות אלו הפיקו חלב בריא עם כמות נוגדני סרטן מוגברים.

ד"ר בן גדליה אומר כי בחלב כיום ישנם מרכיבים אנטי סרטניים, אך בכמות קטנה בכדי להשפיע על בריאותנו באופן ממשי. בשיטת הגידול שהוצגה במחקר ניתן להפוך החלב גם לפעיל וגם ליעיל נגד מחלת הסרטן ואף נגד הזדקנות. הוא מוסיף כי במחקר היתה מטרה להגדיל ריכוזים של חומרים נוגדי סרטן, אך מבלי לפגוע במוצר החלב ולהשאיר את ערכו התזונתי.

בחלב רגיל, בתנאים אינטנסיביים, ישנו ריכוז CLA (משפחת חומצות השומן) של 0.16%. המטרה במחקר היתה להגיע ל-1.5% מכלל חמצון השומן.

עוד טוענים החוקרים כי ההשקעה בטיפוח פרות לצורך ייצור "החלב הירוק" איננה גבוהה, וחשוב שעלות "החלב הירוק" לצרכן תישאר זהה למחיר החלב הרגיל וכי מחלבות בישראל יקחו על עצמן פרויקט ייצור חלב זה, כפי שקורה בחלק ממדינות אירופה.

עוד אומר ד"ר בן גדליה כי מאחר וחלב הוא מצרך עממי ובסיסי, תתאפשר נגישות לכלל האוכלוסייה למוצר מזון אשר גם מסייע למלחמה במחלת הסרטן.

המחקרים הוצגו בכנס השנתי של מדעי הבקר שהתקיים בירושלים בהשתתפות 1,500 יצרני חלב, נציגי מחלבות ואנשי תעשיית ענף החלב בישראל. את הכנס יזמו התאחדות מגדלי הבקר, מועצת החלב ושה"מ במשרד החקלאות.

בכנס הוצגו מחקרים ונתונים עדכניים מהשנה האחרונה בתחום מדעי הבקר וענף החלב. השתתפו בו מרצים וחוקרים מהארץ ומחו"ל וכן הוצגה תערוכה של חברות מסחריות בתחום ענף החלב. זהו הכנס הגדול ביותר שנערך בתחום מדעי הבקר.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר