החגיגה כוללת בדרך כלל נפנוף מעל מנגל עמוס בבשר, צ'יפס ולפעמים גם ירקות. אך, יש כאלה שלא יוותרו על המאכל הלאומי: הפלאפל.
כדורי הפלאפל עשויים מתערובת של גרעיני חומוס וכוסברה. עד כאן ממש בריאות. הבעיה היא שהכדורים מטוגנים בשמן עמוק ולכן עשירים בשומן.
מנה, חצי מנה, עם חריף או בלי, הפלאפל הפך להיות המאכל הישראלי. כדורי הפלאפל אינם נחשבים ל"ג'אנק פוד" אלא כמאכל מזין ביותר.
מנת פלאפל (מטוגן) כוללת בדרך כלל חמישה כדורים, אך ניתן גם להכין בבית ולאפות בתנור את הכדורים ואז מנה תיחשב כשבעה כדורים.
להלן ערכו התזונתי של המאכל הלאומי. 100 גרם פלאפל (כדורים): קלוריות: 291 ק"ל חלבון: 9 גרם שומן: 15 גרם פחמימות: 30 גרם סידן: 100 מ"ג ברזל: 4,5 מ"ג
אם קונים את הפלאפל בדוכן בחוץ, כדאי לעשות זאת במקום בו יודעים שהשמן מוחלף בתדירות גבוהה ונקי עד כמה שאפשר.
אם זה שמן שכבר ראה הרבה כדורי פלאפל בעברו, זהו גם שמן לא כל כך בריא, כי שומן מתחמצן (מתקלקל) מטיגון לטיגון.
אם אוכלים אותו כמנת מותרות של פעם בכמה זמן, אז אפשר לאכול עם הפיתה והסלטים, אבל אם אתם אוכלים פלאפל בתדירות גבוהה יותר, חשוב שתזכרו שכדורי פלאפל מהווים תחליף לבשר מבחינת הצריכה הקלורית (ללא הפיתה כמובן).
למידע נוסף באתר של דיאטה קלאב
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר