כפל ביטוח השתתפות עצמית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כפל ביטוח השתתפות עצמית
    גיורא
    29/08/2011

קראתי מאמר מסוים שטוען שהחברות מחלקות בניהן את השיפוי (לפי הגובה המקסימלי היחסי של השיפוי של כל אחת מהן) וכל אחת מקזזת את ההשתתפות העצמית שלה מהמבוטח, כך שבסכומים לא גדולים (לא עובר את המקסימום של הביטוח הכי טוב) מצב של ביטוח מקביל גורם לפחות שיפוי, האם נכון ?

בברכה,
    גיורא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כפל ביטוח השתתפות עצמית

הוספת תגובה

• כפל ביטוח השתתפות עצמית - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    30/08/2011

שלום רב,

בהתאם לחוק במצב של כפל ביטוח, חברות הביטוח חייבות ביחד ולחוד ועד לסכום המלא של התביעה.

כלומר במצב של ביטוח כפול לא תוכל להתעשר ולקבל פיצוי מעל לסכום התביעה.

לפיכך, אינך ניזוק במצב של ביטוח כפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ביטוח השתתפות עצמית

גיורא
    30/08/2011

תודה על המענה המהיר,

אבל שאלתי הייתה האם אני אצטרך לשלם פעמיים השתתפות עצמית, לדוגמה,
    נניח יש לי ביטוח כבודה של 2000 בשתי חברות עם השתתפות עצמית של 50 בכול אחת, קרה מקרה של נזק של 1000 (שמכוסה בשתי הפוליסות) שניגרם לי ואני תובע אותו רק באחת החברות, החברה מבצעת שיבוב עם החברה השנייה, האם במקרה זה אני משלם לכל אחת מהחברות השתתפות עצמית או רק לחברה שתבעתי אותה, האם במקרה של שיבוב מערבים אותי, ואני עלול ליפול בין הכיסאות ו\או פרוצדורה ארוכה יותר.

תודה,
    גיורא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפל ביטוח השתתפות עצמית - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    30/08/2011

לעניין השפתתפות עצמית יש לבדוק את תנאי הפוליסה.

השיבוב תמיד נעשה בין חברות הביטוח.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו