מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- שיקום לב
- איפור וטיפוח
- בנות, העצמה נשית
- תמיכה בדיאטה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- תרופות סבתא
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פדיקור
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חרדה חברתית
- תזונה בהריון
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
- פנסיית אי כושר- בירוררינת21/06/2019
שלום,
אני מקבלת אי כושר מלא
במסגרת סעיף אי כושר מביטוח פנסיה,
אחת לחצי שנה אני מגישה מסמכים
והפנסית אי כושר מתחדשת,
כך היה כבר ארבע פעמים
האם פנסית נכות מאושרת רק בחידוש תקופות או שגם מאשרים לקבוע?
הנכות ממנה אני סובלת היא קבוע
באותו המצב, התסמינים יכולים רק להחמיר ולא להשתפר
איך אני יכולה בועדה הבאה להשפיע
שיאשרו אי כושר קבוע?
אשמח להסבר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
מאיה יעקוביאן21/06/2019רינת שלום,
לרוב, חברות הביטוח מאשרות קצבת נכות / אובדן כושר עבודה לתקופות קצובות. אני מציעה שבפעם הבאה שתדרשי להגיש מסמכים לאישור המשך הזכאות, תצרפי חוות דעת רפואיות אשר קובעות מפורשות כי לא צפוי שינוי לטובה במצבך הרפואי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לתרופות שמחוץ לסלהלל21/05/2019
שלום.
האם אפשר לרכוש פוליסה רק לתרופות שמחוץ לסל הבריאות, כולל תרופות OFF LABEL ותרופות יתום, ותרופות ביולוגיות, כולל בדיקות התאמה. בהשתתפות עצמית נמוכה?
אם כן, מה חשוב לברר ולדעת ועל מה יש לשים דגש ברכישת פוליסה כזו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
מאיה יעקוביאן21/05/2019הלל שלום,
ניתן לרכוש ביטוח הכולל רק כיסוי לתרופות שאינן בסל הבריאות. תרופות בהתאמה אישית + בדיקת התאמה, לרוב אינן חלק מהביטוח הבסיסי ויש צורך ברכישת נספח הרחבה עבור מרכיבים אלו.
בסה"כ הפוליסות של חברות הביטוח די דומות אחת לשנייה ומספקות מענה מקיף. יש הבדלי מחיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בנפש וביטוח סיעודימירב08/04/2019
האם הפרעה פסיכיאטרית יכולה למנוע קבלה לביטוח סיעודי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח סיעודי
מאיה יעקוביאן08/04/2019בעיה פסיכיאטרית יכולה למנוע קבלה לביטוח סיעודי.
כמובן שהדבר תלוי באופי הבעיה ובחומרתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה נפשית
מאיה יעקוביאן12/05/2019בוקר טוב. הפרעה נפשית יכולה ליצור החרגה ואף אי קבלה לביטוח הסיעודי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול פוליסת ביטוח בריאותירון24/03/2019
שלום,
במידה ומבטלים פוליסת ביטוח בריאות קיימת, האם חברת הביטוח יכולה לבקש החזר על כספים ששילמה לפי הפוליסה במהלך השנה האחרונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול ביטוח
מאיה יעקוביאן24/03/2019בוקר טוב,
חברת הביטוח מחוייבת לכסות כל מקרה ביטוח שאירע במהלך תקופת הביטוח (התקופה בה הפוליסה הייתה תקפה), גם אם הפוליסה בוטלה בשלב מאוחר יותר.
לא ידוע לי על מקרים בהם חברת הביטוח רשאית לנהוג אחרת, אך חשוב לקרוא את תנאי הפוליסה הרלוונטית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות פלטינום- התייעצותאורן10/03/2019
שלום,
אודה לעצה, אני חייל משוחרר כבר שנה , בשחרורי קבלתי טלפון מכללית והציעו לי להצתרף בחינם לביטוח פלטינום לשנה, עברה שנה וכרגע אני משלם על שירות הפלטינום , ושמתי לב שמלבד קצת הורדה במחיר של טיפולי שיניים שגרתיים אין לי שימוש בשירות. האם יש חשיבות רבה לנושא הניתוחים הפרטיים? אני מבין שבכל מקרה אני משלם על ביטוח בריאות ושירות ניתוחים במקרה הצורך כלול בביטוח זה , האם באמת יש סיבה לחייל משוחרר בן 25 בריא רוב הזמן לשלם 80 שקל בחודש עבור שירותים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללית פלטינום
מאיה יעקוביאן10/03/2019אני מאמינה שהתכנית הבסיסית "כללית מושלם" תענה על מירב הצרכים שלך, לרבות כיסוי לניתוחים פרטיים.
עיקר הכיסויים בתכנית "כללית פלטינום" מתמקדים במשפחות צעירות שנמצאות בשלב הרחבת המשפחה, בשירותים אסתטיים ובהנחה על טיפולי שיניים ברשת "כללית סמאייל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות ביטוח משלים זהב/פלטיניום בכללית?בנימין19/02/2019
שלום רב,
שאלה שלי כזאת אני בן 81 כרגע יש אין לי שום ביטוח נוסף - לא בקופה (כללית) שאני נמצא ולא ביטוח בריאות פרטי.
האם כדאי לי לעשות ביטוח נוסף בקופת חולים שלי?(זהב או פלטיניום)
האם יש ביטוח פרטי עבור ניתוחים בלבד בישראל בסכום סביר?(ראיתי ב380 שקל, האם יש סביב 200 שקל).
אני שואל אותה שאלה גם לגבי אישתי (אותו גיל)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנימין
מאיה יעקוביאן19/02/2019בנימין שלום,
מומלץ לרכוש בקופ"ח את הכללית מושלם.
התכנית הזו מאפשרת כיסוי לניתוחים פרטיים וכן למגוון רחב של שירותים נוספים.
ניתן להצטרף בכל גיל ובכל מצב רפואי.
כללית פלטינום לטעמי אטרקטיבית יותר בגילאים הצעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאות של ביטוח בריאות אחידיוסי01/01/2019
שלום. לי(בן 66) ולאשתי (בת 61) יש ביטוח בריאות ישן מלפני 25 שנה שמכסה רק 10 ניתוחים גדולים + ביטוח מלפני שנתיים לתרופות. החלתנו לעשות ביטוח בריאות חדש. האם כדאי דרך סוכן או יותר זול לעשות לבד? הבנתי שגם אפשרי להוזיל את עלות הפרמיה בכך שהביטוח רק ישלם אחרי שקופת החולים משלמת את השבן. אם ביטוח הבריאות הוא אחיד אז לחפש את החברה עם הפרמיה הכי זולה. תודה יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח בריאות
מאיה יעקוביאן01/01/2019יוסי שלום,
ראשית, הצעד שאתה עושה נכון. חשוב לעדכן אחת לכמה שנים את ביטוי הבריאות מפני שביטוחים ישנים לא יודעים לתת מענה לטכנולוגיות רפואיות ולתרופות שפותחו במרוצת השנים.
לעניות דעתי, בביטוח בריאות יש חשיבות גדולה מאוד לסוכן הביטוח.
פוליסות הבריאות אינן אחידות (האחידות מתייחסת אך ורק לפרק הניתוחים הפרטיים בישראל) וחשוב מאוד לשבת עם איש מקצוע שיסביר את ההבדלים בין המוצרים השונים.
מעבר לכך, לסוכן יש אפשרות גם לנהל מו"מ מול חברת הביטוח בכל הנוגע לתנאי החיתום (לרוב בגיל 60+ יש כבר היסטוריה רפואית כזו או אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח בריאות אחיד
יוסי לוי01/01/2019האם כדאי לשלם פרמיה יותר גבוהה ( בערך 160 ש"ח לחודש ) לחברת ביטוח או להשתמש בשבן וחברת הביטוח תשלם את היתר. ששעלתי את סוכן הביטוח למה הפרמיה שלו גבוהה בהרבה מהאתר של משרד האוצר הוא אמר שהפרמיה באתר הביטוח הוא רק עבור מה שהשבן לא משלם.
האם אפשר לקבל פרמיה יותר זולה אם פונים ישרות לחברות הביטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדרוג הכיסוי הביטוחי
איתי ביטון08/01/2019חובת הסוכן והמבוטח לבצע התאמות כל שנה להגנות המשפחה.
הרבה יותר ממומלץ לרכוש כיסויים ביטוחיים דרך סוכן ולא ישירות (גם מבחינת תנאי החיתום בכניסה וגם בכח של הסוכן בטיפול בתביעה). אתה יכול לפנות אליי אם יש לך שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי בודק גם את קבוצת הרכישה שמתארגנת
אלון14/02/2019יש באתר savey קבוצת רכישה לביטוחי בריאות עם הנחה של 30% לכל החיים - ממה שבדקתי זה יוצא יותר משתלם ממה שמשיגים באופן פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמי - החזר אביזר רפואי (רפואי)יעל30/01/2019
שלום ,
בעקבות שימוש בגלולות כולסטרול עלה מעל 300 ,לאחר התייעצויות עם קרדיולוג ורופאת המשפחה הוחלט על הפסקת שימוש בגלולות הפנייתי להשמת התקן תוך רחמי . ביקשתי החזר מחברת הביטוח אך חברת הביטוח דחתה בקשתי -
באמור במכתבנו הפוליסה שברשותך קובעת זכאות כדלקמן:
" החברה המבטחת תשפה את המבוטח עבור הוצאות ממשיות שהוציא המבוטח בפועל בגין רכישת אביזר רפואי ,לו נזקק המבוטח עקב מצב רפואי המצריך שימוש באותו אביזר רפואי ,עפ”י הפניה מפורטת בכתב מרופא מטעם המבוטח."
השימוש בהתקן אותו רכשת נועד למניעת הריון ומתוך בחירה אישית. ההתקן אינו נועד לצורך טיפול בבעיה רפואית, אלא כתחליף לשימוש בגלולות.
אבקש עצתכם לגבי הנ"ל והאם הדחיה הגיונית (אני בת 21 והופניתי לשים התקן עי הרופאה שאף פירטה לביטוח את הסיבה) הגשתי ערעור שגם הוא נדחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן תוך רחמי
מאיה יעקוביאן30/01/2019יעל שלום,
ביטוחי בריאות מחריגים מכל וכל כיסוי בגין אמצעי מניעה.
לצערי, אינני סבורה שיש מקום לערער על דחיית התביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של תשלום א.כ.עדוד07/01/2019
לפני כשנה וחצי נפגעתי בגב בתאונת עבודה מאז אינני עובד אני חיי על כדורי פרקוסט וזריקותלעמוד השדרה. עד חודש אוגוסט האחרון חברת הביטוח שילמה לי בעבור אובדן כושר העבודה,מאז הם הפסיקו והם מעונינים לקבוע לי אחוזי נכות. בסוף החודש הקרוב (ינואר 19)אני אמור לעבור ניתוח בגב בעמוד השדרה ,האם באמצע התהליך של חיפוש פתרון לבעיה שממנה אני סובל הם רשאים להפסיק לשלם לי וללכת לכיוון הנכות.ברור להם ולי שלאחר הניתוח אהיה שוב בא.כ.ע לפחות מספר חודשים עד ההחלמה . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.כ.ע
מאיה יעקוביאן07/01/2019דוד שלום,
מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום.
יש לבחון את תנאי הביטוחים שברשותך. כעקרון, מבוטח יכול להיות בעל נכות ובמצב של א.כ.ע. נושאים אלו אינם נוגדים זה את זה.
כמו כן, אם לא חלה הטבה במצבך הרפואי, נראה כי לחברת הביטוח יהיה קושי גדול להצדיק הפסקת תשלום של א.כ.ע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד08/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרגה - האם זו אפליה?אלעד03/01/2019
שלום,
בשנים האחרונות הסרתי 3 נקודות חן מטעמים אסתטיים, כך כתוב גם בהפניות וכולי וגם הביופסיות של נקודות החן יצאו תקינות.
חברת הביטוח מעוניינת להחריג כעת נגעי עור מכלל הסעיפים עליהם אני משלם (תרופות מיוחדות, תרופות אישיות, ניתוחים...). אני רואה את הדבר כאפליה, שכן אין לי כל בעיה רפואית שקשורה לנגעי העור, אלא הסרה שהייתה אסתטית בלבד.
האם הדבר נכון? האם כדאי לי לפנות למפקח על הביטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החרגות
מאיה יעקוביאן03/01/2019אלעד שלום,
הסרת נגעים כרוכה לרוב בחשד רפואי. על כן, כל דגימה נשלחת למעבדה לצורך ביופסיה. אמנם עד כה ממצאי הנגעים היו תקינים, אך חברת הביטוח חוששת שתידרש לשלם ניתוחים נוספים להסרת נגעים בעתיד ומבקשת להימנע מכך מראש.
אינני סבורה שמדובר בהחלטה לא תקינה או משוללת היגיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלעד03/01/2019תודה על המענה המהיר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח בריאות תשלום הפרמיהדניאל25/11/2018
שלום
אני עובד דואר ישראל.היה לנו ביטוח בריאות בסיסי עד חודש מאי.הביטוח חודש בחודש זה וביקשתי להרחיבו.
ביקשתי רובד שעלותו 141 שקל לחודש.משום מה הם מבקשים תשלום רטרואקטיבי מחודש הפסקתו כלומר חודש מאי ועד חודש זה למרות שלא היה טיפול או תביעה מצידנו בחודשים אלו.האם זה הוגן ונכון לבקש חצי שני אחורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
מאיה יעקוביאן26/11/2018דניאל שלום,
לביטוח קבוצתי יש "כללי משחק" ייחודיים המוגדרים בפוליסה.
ייתכן שאי תשלום רטרו' ימנע ממך רצף ביטוחי, תדרש למלא הצהרת בריאות ולהמתין תקופות אכשרה.
אני מציעה שתתייעץ עם יועץ הביטוח המלווה את הפוליסה ותבקש להבין מה המשמעות של אי תשלום רטרואקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא ניתן לשלם עבור תקופת אכשרה מראשרועי22/11/2018
אני מעוניין לשפר את הכיסוי הביטוחי של באחת מקופות החולים בכדי להיות זכאי לאפשרות לבצע (במידת האפשר והצורך) 2 פרוצדורות רפואויות בהנחה די משמעותית. עלות התוספת לחבר בגילי היא כ-45 ש"ח לחודש ותקופת האכשרה לכיסוי הביטוחי הזה היא 12 חודשים. ז"א מבחינה חשבונית מדובר כאן בתוספת תשלום של כ-540 ש"ח נטו לקופת החולים.
השאלה היא מדוע לא ניתנת לי האפשרות לשלם את הסכום הזה מראש בתשלום אחד ולהיות זכאי לשירותים ולהנחות במיידי ? אם מורידים את הפן הכספי מה בעצם עומד מאחורי הרציונל הזמן של תקופת אכשרה אם יש כזה? להבנתי את החוזה תנאי העזיבה הם די פשוטים מכתב רשמי וחודש קנס.
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח משלים
מאיה יעקוביאן22/11/2018תקופות האכשרה נועדו בכדי למנוע ניצול לרעה של התכנית.
כשלקוח מצטרף, ישנה סבירות שהוא יזדקק לשירות מסויים בעוד שנה, אך ישנה סבירות שגם לא יזדקק לדבר.
כאן אתה מבקש לשלם שנה אחורה כשהשימוש בשירות הוא וודאי.
מדובר ב"סיכון" שונה מאוד מצד קופת החולים וכן, בהוצאה כספית וודאית. יחד עם זאת, יש באפשרותך לפנות אל מחלקת פניות הציבור של קופ"ח ולבקש אישור לפנים משורת הדין... בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לגבי נכות אורטופדיתניבר16/11/2018
שלום,
עברתי תאונת דרכים, העו"ד שלי שלח אותי לבדיקת אצל אורתופד פרטי שהוא עובד איתו.
האורתופד הוציא חוות דעת שהופנתה לעו"ד שלי ורשם מה הנכות האורתופדית שלי כתוצאה מהתאונה.
התבקשתי לשלם לאורתופד עבור חוות הדעת הזו כאלף ש"ח.
ברשותי ביטוח בריאות פרטי של חברת הראל.
מנסיונכם , האם ניתן לתבוע את עלות חוות הדעת לעיל מחברת הביטוח ?
תודה,
ניבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניבר
מאיה יעקוביאן16/11/2018אני לא חושבת שניתן לקבל החזר בגין חוות דעת משפטית, אבל זה אף פעם לא מזיק לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת סכום בתמצית כיסויים ולא בפוליסה עצמהרועי14/11/2018
בפוליסת ביטוח בריאות קבוצתי שאני ואשתי מבוטחים, קיים סעיף לפיו יינתן החזר על בדיקות הריון בגובה של 80% מההוצאה, עד לתקרת סכום שנקבעה בנספח לפוליסה.
בנספח - לא מופיעה הגבלה, רק מצוין שיש השתתפות עצמית של המבוטח בגובה של 20% (כלומר למעשה השלמה ל-100% מההוצאה).
על מנת לוודא בשיחה שקיימה אשתי עם חברת הביטוח, ציינו שבכל זאת יש תקרת סכום, והיא מופיעה בתמצית הפוליסה (אכן מופיעה רק שם תקרת סכום).
האם תמצית הכיסויים אכן "תופסת" כאן לעניין הגבלת סכום?
תמוה מאוד בעיננו שקיימת תקרת סכום בתמצית ולא בפוליסה עצמה או בנספח לפוליסה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
מאיה יעקוביאן14/11/2018לא ניתן לשלב בפוליסה כיסוי ביטוחי ללא הגבלה, מכאן שמדובר בטעות סופר בפוליסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משלים שבן לעומת מהשקל הראשוןמרב08/11/2018
הי,
למעט העניין הכספי, שאותו לדעתי הבנתי, מה ההבדל בין שני הביטוחים מבחינת זמני המתנה, איכות שתלים וחומרים, בתי חולים וכד..
אם יש לי משלים שבן, האם אהיה חייבת למצות את אופצית השבן לפני שאפנה לפרטי. למשל , אם אני זקוקה לניתוח, האם אהיה חייבת לבצעו דרך הקופח גם אם זמן ההמתנה לניתוח יהיה ארוך יותר מזה שאמין לו היתה לי פוליסת מהשרל הראשון, בהנחה שמדובר על אותו המנתח, נאמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסוי לניתוחים
מאיה יעקוביאן08/11/2018מרב שלום,
כיסוי משלים שב"ן, מחייב את המבוטח לפנות תחילה אל הביטוח המשלים.
1. אם בחרת במנתח שבהסכם עם קופ"ח, תקבלי התחייבויות מהקופה ותתבעי מחברת הביטוח רק את סכום ההשתתפות העצמית.
2. אם בחרת במנתח שאינו בהסכם עם הקופה, אך בהסכם עם חברת הביטוח - עליך להציג דחייה מקופ"ח ולקבל מחברת הביטוח כיסוי מלא להוצאות הניתוח.
(בפוליסות שהחלו לפני 6.2016 ישנה אפשרות לבחור גם במנתח שאינו בהסכם עם חברת הביטוח ולקבל החזר שווה ערך).
כפי שהנך רואה, אין הבדל גדול בין המסלולים בהתייחס להיקף הכיסוי. שאר הכיסויים הנלווים לניתוח (ייעוץ עם המנתח, שתלים וכד') לרוב זהים בין שני המסלולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.
מרב08/11/2018קודם כל, תודה על תשובתך המפורטת. כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אני לא שואלת על הפן של הכיסוי הכספי.
נניח ואני זקוקה לניתוח, ואני פונה למנתח מסוים דרך השבן, והוא מסוגל לקבוע לי ניתוח דרך הקופה רק בעוד חצי שנה. לעומת זאת, אם אפנה אל אותו מנתח ממש דרך ביטוח מהשקל הראשון , הוא היה קובע לי ניתוח לעוד שבוע. האם אוכל במקרה כזה להשתמש בביטוח הפרטי מסוג משלים שבן על מנת להיות מנותחת במועד המוקדם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסוי לניתוחים
מאיה יעקוביאן08/11/2018ישנן פוליסות משלימות שב"ן שקובעות כי במידה וזמן ההמתנה לניתוח אינו סביר / עלול לגרום להחמרה / מעל X זמן (כל פוליסה והתנאים שלה) ניתן יהיה לקבל כיסוי מחברת הביטוח גם ללא ניצול מקדים של השב"ן.
ישנן פוליסות אחרות שלא נותנות מענה לסוגייה זו ומחייבות ניצול מוקדם, גם אם זמן ההמתנה הוא חודשים ארוכים.
יש לקרוא היטב את תנאי הפוליסה הספציפית שלך בכדי לענות על שאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?