אובדן ביטוח סיעודי בשל טעות אנושית.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן ביטוח סיעודי בשל טעות אנושית.
    אורה
    14/11/2011

שלום,
    בצעירותי כשהצטרפתי למכבי אחרי הצבא, אישרתי את יצירת הביטוח הסיעודי.
    במהלך השנים שהייתי חברה במכבי שירותי בריאות אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה.
    15 שנים אחרי ההצטרפות ו -10 שנים אחרי האבחנה, בהיותי בריאה באופן כללי, עשיתי החלטה שגויה שלא ביררתי היטב- ועברתי לקופ"ח כללית.
    עברו שבועיים מאז המעבר בפועל (כבר שבועיים שאני משויכת לכללית), ורק עכשיו קלטתי את גודל הטעות.
    ניסיתי לברר אם אפשר להחזיר את הגלגל אחורה- וחברת הביטוח כלל טענה בפניי שלא, מאחר שעזבתי הם יצטרכו "בידוק רפואי" מחדש, שכמובן לא יעבור, ולכן הם לא יקבלו אותי חזרה לביטוח שלהם, גם אם אחזור *מיד* למכבי, באמצעות פניה ישירה לגורמים הרלוונטיים במשרדי הממשלה (אתי סממה, נציבת תלונות הציבור בנוגע לביטוחים הרפואיים).
    האם יש דבר מה שאני יכולה לעשות כדי לשנות את התמונה?
    אפשר לומר שלא הפדסתי אפילו תשלום אחד בינתיים, לביטוח.
    איך אני יכולה לברר מהן זכויותיי לאור 17 השנים שבהן כן שילמתי את הביטוח הזה?
    אודה על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדן ביטוח סיעודי בשל טעות אנושית. - תגובה

מאיה יעקוביאן
    14/11/2011

אורית שלום,

לצערי הרב, אינני מכירה דרך להחזיר את הגלגל אחורה.
    הביטוח הסיעודי של קופ"ח הוא ביטוח קבוצתי, בו יכול להיות מבוטח רק חבר אותה קופ"ח.
    עם עזיבת הקבוצה,יתבטל גם הביטוח.

יחד עם זאת, עפ"י סעיף 5.1.1 בפוליסה הסיעודית של מכבי,
    יש לך אפשרות לפנות לחברת הביטוח (כלל בריאות) תוך 90 ימים מיום הפסקת הפוליסה ולבקש לעבור לפוליסה סיעודית פרטית.
    המעבר לפוליסה הפרטית, ייעשה תוך שמירה על רצף ביטוחי מלא, כך שלא תידרשי למלא הצהרת בריאות או לעבור תקופות אכשרה.

הפרמיה שתידרשי לשלם, תהא עפ"י מחירון כלל בריאות לתוכנית הפרטית, בהתאם לגילך. ממחיר זה, הנך זכאית להנחה בשיעור של 20% לכל החיים.

אמנם במעבר לפוליסה פרטית, תידרשי לשלם פרמיה יקרה יותר מבעבר, אך נראה שעבורך זה הפתרון היחיד.

לרשותך תמיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו