מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא כפל ביטוח סיעודיניצן27/11/2011
שלום - אמי בת 79 וחצי ומתגוררת בדיור מוגן (אחת ה"אחוזות" של רובינשטיין). הדיור המוגן מכיל אגף סיעודי, ונאמר לנו שבמסגרת התכנית, בעת הצורך היא תעבור לאותו אגף ואז למעט שלושת החודשים הראשונים (בהם יש תשלום גדול יחסית), המשך התשלום הבסיסי יהיה דומה למה שהיא משלמת ממילא כיום מדי חודש, עבור הדיור "הרגיל" (הלא-סיעודי).
ציינתי "בסיסי" כיוון שהאישפוז הסיעודי שם מכיל דברים אופציונליים נוספים שעולים כסף נוסף (כמו למשל לא להתחלק בחדר עם אחרים ו/או מטפלת סיעודית).
ללא קשר, התברר שאמי מבוטחת ב"ביטוח סיעודי" בשני מקומות *נוספים* עליהם היא משלמת מדי חודש. האחד: הביטוח שקופ"ח כללית מעניקה (באמצעות "דקלה") במסגרת תכנית "פלטינום". השני: ביטוח סיעודי קבוצתי (באמצעות "הראל") שנעשה לה בשעתו בסגרת תכנית לגמלאי הסתדרות המורים בישראל.
התחושה הטבעית היא שיש כאן תשלום מיותר עבור ביטוח כפול. עם זאת, די "מפחיד" לבטל ביטוח סיעודי בגיל כזה, והשאלות הן: האם ניתן בשקט נפשי לבטל את *שני* הביטוחים הנוספים? או רק אחד מהם? אם רק אחד, אז את מי? האם הביטוחים הנוספים יכולים, בעת הצורך, לממן חלקים מהתשלום שיהיה עליה לשלם לדיור המוגן, בין שמדובר ב"בסיסי" או בתוספות האופציונליות?
בתודה על כל סיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא כפל ביטוח סיעודי - תגובה
מאיה יעקוביאן27/11/2011ניצן שלום,
במרבית המקרים, ביטוחים סיעודיים נערכים על בסיס פיצוי. פירוש הדבר הוא, שבקרות מקרה הביטוח, יוכל המבוטח לקבל תגמולי ביטוח מכל הגורמים המבטחים גם יחד (ללא קיזוז).
ראשית, אני ממליצה לך לקרוא את תנאי הפוליסות, להבין את תנאי הזכאות ואת גובה תגמולי הביטוח
ולאחר מכן, לקבל החלטה אם לבטל איזשהו ביטוח, בהתחשב במקורות הכסף שעומדים לרשות אמך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון אישי
יוסי08/12/2011שלום,
שמי יוסי ,בן 37 גם לי יש שני ביטוחים האחד בהראל והשני בדקלה (דרך הפלטינום) לפני כשנתיים חליתי ואני מוכר ע"י ביטוח לאומי, משרד הפנים וחברת הראל כחולה סיעודי אולם לטענת ביטוח דקלה איני כזה. בדוק היטב את הפוליסות ואם יש עילה לבטל אחת מהן אני ממליץ על דקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקלה
סער15/01/2012גם אני מבוטח בביטוח סיעודי בדיקלה כחלק מהמושלם.
הייתי שמח לדבר איתך - הדבר ממש מעניין אולי אני אבטל את החלק שלל הסיעודי בדיקלה אם מה שאתה מציין הוא נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)