משמעות רצף ביטוח בביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות רצף ביטוח בביטוח לאומי
    תומה
    17/02/2012

רציתי לדעת מה משמעות רצף הביטוח בביטוח הלאומי, מה קורה אם אין רצף ביטוח (כלומר, חסר חודש או שניים במהלך תקופת העבודה) - וכמובן האם יש לזה השלכה על גובה קצבת הזקנה או השלכות אחרות? תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משמעות רצף ביטוח בביטוח לאומי - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    19/02/2012

אם אין רצף ביטוחי, עלול המוסד לביטוח לאומי לבצע קיזוז מקצבאות אשר משלומות לך או לחלופין לדרוש השלמת דמי ביטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עו"ד פייפר.

תומה
    20/02/2012

מה שעשה הביטוח הלאומי זו התחכמות בשני מישורים: 1. הוציא, כלומר, לא רשם חודש אחד שעבדתי בו (למרות שהמצאתי להם את תלוש השכר לאותו חודש) כדי לפגוע ברצף הביטוח; פנייה שלי למחלקה לרצף ביטוח בירושלים, בדואר רשום, לא הניבה אפילו תגובה אחת מצידם. 2. הביטוח הלאומי הלביש בתקופות הוותק שלי שלושה מקומות עבודה שונים - שעבדתי בהם בשלוש שנים שונות, כל אחד במשרה מלאה - על שנת עבודה אחת. האם פה הביטוח הלאומי 'חוסך' לעצמו תוספת ותק של 4 אחוז לקצבה המשולמת לי? למעשה זהו סיפור שנמשך הרבה זמן ולאחר שהביטוח הלאומי עייף אותי, הצליחו, הרמתי ידיים, זמנית. האם פגעתי בזכויות שלי? מה, לדעתך, ניתן לעשות? מה מגיע לי? תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות רצף ביטוח בביטוח לאומי - תגובה - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/02/2012

ערב טוב,

אני כרגע הייתי מנסה לפנות אליהם בכתב פעם נוספת על מנת להסדיר את העניין.

אם ביטוח לאומי, יסרב, אז תיאלץ להמתין עד אשר ביטוח לאומי יוציא לך דרישה מסודרת בעניין התקופות החברות.

לעניין טענותיך בהקשר להחלפת מקומות עבודה, יש לוודא רצף ביטוחי, המוזן בביטוח לאומי. אם לא מוזן רצף, עלולה להיווצר לך בעייה, ויהיה עליך לפנות למעסיקים ולדרוש הוכחות כי שילמו בעבורך דמי ביטוח.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו