עד כמה לדווח על אבחנות קטנטנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד כמה לדווח על אבחנות קטנטנות?
    רונן רו
    22/05/2013

שלום רב,
    אני מעוניין לרכוש ביטוח סיעודי. ההשקעה כרוכה בעלות גבוהה.

מצבי הבריאותי אינו תקין במאה אחוז.
    יש לי מעט בעיות "גדולות", והרבה בעיות קטנטנות.
    הבעיה העיקרית שלי היא שאני היפוכונדר ובמהלך השנים הייתי אצל המון רופאים, רובם מצאו איזו אבחנה שטותית, אמרו בעל פה שהיא חסרת משמעות, ונתנו לי תרופות קלות שברובן לא השתמשתי.

אם אני אדווח על כל מה שקופץ לי לראש אסוציאטיבית, ההצהרה שלי תראה כמו חולה גריאטרי בן 120, מלאה בהערות ואיקסים על כל שאלה.

השאלה שלי היא כמה כדאי לפרט בהצהרת הבריאות?

ברור לי שמבחינה מעשית אני בריא לגמרי. אבל יש לי איזה משהו קטן שמצאו לפני 15 שנה, איזו עקמת שפעם אובחנתי אבל לא משפיעה עלי, כאב גב חולף מלפני שנתיים, תרופה שקיבלתי למשהו ולא נטלתי, איזה ספק-אסטמה ספק- אלרגיה מלפני 8 שנים שאחרי חודשיים עברה, צרבת שחלפה, איזה טינטון באוזן שאובחן כמשהו לא מהותי, איזה מיחוש שרופא עיניים הגדיר איכשהו בתיק הרפואי, איזה צילום ואקג ואולטראסאונד ובדיקת דם שעשיתי... אף פעם לא מצאו משהו מיוחד בכל הבדיקות האלה, אבל אני כבר לא יכול לזכור הכל. הייתי בעשרות הפניות במשך השנים.

אני לא יודע איפה לשים את הגבול בין הדיווח לבין הפחד שלי מ"חיתום-בדיעבד" שיכול לקרות אחרי 40 שנה ששילמתי 120 שקל בחודש.

יש לי מעט מאד אמון בחברות ביטוח שלא יחפשו אותי בסיבוב במקרה שאזדקק להן ויתחילו להגיד שלא הצהרתי על זה ועל זה.

מה עצתכם?

איך אפשר לדווח הצהרה מלאה ואמיתית, שעם זאת לא תהיה דיווח-יתר (שתציג אותי כאדם גוסס כי אני ממש לא ) , ושחברת הביטוח לא תוכל להתנער ממני ?

הגעתי למסקנה שגם אם אני ממש אנסה להזכר בהכל, תמיד יהיה איזה ביקור רופא שישכח ממני .

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עד כמה לדווח על אבחנות קטנטנות? - תגובה

מאיה יעקוביאן
    22/05/2013

רונן שלום.
    בקרות מקרה ביטוח, חברת הביטוח פותחת את כל התיקים הרפואיים של המבוטח במטרה לברר את חבותה. זה יהיה חבל לרכוש פוליסה במחיר לא מבוטל וביום בו נהפוך לסיעודיים ותלויים בזולת, נגלה שאין לנו כיסוי.
    האשליה הזו יכולה לגרום לאכזבה גדולה ביום בו תזדקק לה.
    עדיף יהיה להצהיר על כל בעיה שיש לה תיעוד בתיק הרפואי.
    כמו כן. ניתן לעבור תהליך חיתום במספר חברות ולבחור את הפוליסה עם תנאי החיתום המקלים ביותר.
    לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל התשובה כללית מדי

אני
    22/05/2013

תשמעי,
    מה שכתבת ברור לי לגמרי
    אבל
    מצד שני
    כפי שהסברתי לך - אני לא באמת זוכר הכל לפרטים .

ישנן אבחנות ובדיקות שעברתי לפני למעלה מ10 שנים ואני זוכר רק באופן כללי ומעורפל

בחלק מהמקרים אני גם לא זוכר מה בדקו ומה מצאו

בתיק שלי בקופת החולים למשל , רשומים שמות רופאים ותאריכים שביקרתי אותם מלפני 15 שנה - שכבר אין לי מושג מה היה שם . ראיתי למשל 2 בדיקות אולטראסאונד לב שעשו לי לפני 17 שנה בעודי נער.

אבל אין פירוט באתר קופת החולים מדוע הופניתי אליהן ומה מצאו אם בכלל .
    מאז אין לי בעיות לב, אז אף פעם לא בדקו אותי מעבר לזה... אבל אולי כאן שמעו איזו איוושה או רישרוש שמופיע ומתועד? מי יודע?

אז מה אני אמור לעשות במצב כזה?

את מבינה מה אני שואל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

אני
    22/05/2013

אולי יש דרך לדרוש מחברת הביטוח לבדוק את התיק הרפואי שלי לפני שאני משלם לה 40 שנה פרמיות ?

פשוט לחתום על ויתור סודיות רפואית כבר עכשיו ושתחליט אם היא מוכנה לקבל אותי, בלי שזה יהפוך לרולטה רוסית ?

זה פשוט נראה לי משחק מעוות כזה, שבו אני אמור לנחש מה יש לי (וממילא אני לא רופא ולא יודע ב100% איך לענות על השאלות שלהם ) , והם אחרי המון שנים מנסים להתחמק מתשלום בתואנות של "הסתרה" למרות שזה הדבר האחרון שאני מנסה לעשות .

איך אפשר לשלם להם פרמיות ולהיות שקטים שהם באמת יכבדו את ההסכם וישלמו ברגע האמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    23/05/2013

רונן שלום,

חברות הביטוח לא פותחות תיקים רפואיים בעת החיתום.

יחד עם זאת, אתה לא לבד במערכה.
    אתה יכול לבקש מסוכן הביטוח שלך שישב אתך יחד ויסייע לך למלא.
    יש היום לחברות הביטוח שאלונים מפורטים מאוד לכל נושא המופיע בהצהרת הבריאות.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו