סודיות רפואית בטופס הצעה לביטוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סודיות רפואית בטופס הצעה לביטוח
    דני
    04/12/2013

אחת השאלות בטופס הצהרת בריאות היא האם ידוע לך על מחלות או הפרעות אצל קרובי משפחה . אם כן מבוקש פירוט
    השאלה היא האם לא אסור לנו לוותר על סודיות רפואית של קרובי משפחה? אני יכול לוותר על הסודיות הרפואית של עצמי , אבל לדעתי זה לא חוקי למסור פרטים רפואים על הורים ו/או אחים בוגרים שיש להם משפחות משלהם. אם אני עונה על השאלה, האם אני לא עובר על החוק?
    האם אני יכול לסרב לענות מהסיבה הזאת ואם זה יכול לפגוע בקבלתי לביטוח?
    ומה פתאום המפקח על הביטוח מאשר לחברות הביטוח לגרום לאנשים לעשות דברים לא חוקיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ומה קורה אם המידע לא נכון או חסר?

דני
    05/12/2013

מה קורה אם יש בעיה רצינית אצל בן משפחה אבל המבוטח לא יודע עליה כי לא מספרים בגלל שהיחסים לא טובים או בגלל שפשוט לא רוצים לספר?בבוא העת אחרי הרבה שנים כשהמבוטח חולה ואולי תשוש חברת הביטוח תטען שהוא לא מסר את כל המידע ולכן היא לא תשלם. מי יכול להוכיח מה ידע או לא ידע המבוטח התשוש לפני הרבה שנים?

אם לא עונים על השאלה, האם החברה יכולה לסרב לבטח- ביטוח בריאות ו/או סיעוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה קורה אם המידע לא נכון או חסר? - תגובה

מאיה יעקוביאן
    08/12/2013

דני שלום,

חברת הביטוח, כחברה מסחרית, רשאית לשאול כל שאלה ולקבוע בהתאם לתשובות המבוטח את תנאי צירופו לביטוח.
    חברת הביטוח אינה מבקשת לכתוב את פרטיו האישיים של בן המשפחה החולה ולכן, אין כאן עניין של סודיות רפואית.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו