ביטוח בריאות בסיסי וביטוח משלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח בריאות בסיסי וביטוח משלים
    סתיו
    02/10/2014

אני סטודנט בן 24 ואני חבר בקופת חולים מאוחדת. אני משלם על הביטוח המשלים מאוחדת שיא (כולל מאוחדת עדיף) 60 ₪ וכסטודנט זה לא מעט. רציתי לדעת אחת ולתמיד למה אני צריך ביטח משלים כלשהו - מה הוא מוסיף לי לעומת הסל הבסיסי ואיפה הכי משתלם לגילי. חשבתי אולי אפילו לבטל את הביטוח המשלימים בינתיים כי אני לא בטוח שאני צריך אותם.

הנקודה היא - מה אין בסל הבסיסי שאני צריך - אני הכתוב כמה דברים בסיסיים ואשמח לדעת האם זה מכוסה בסל הבסיסי:
    * ביקור אצל כמה רופאי משפחה באותה תקופה (למקרה שרוצים להחליף או שהרופא הקבוע נמצא בחופשה).
    * ביקור אצל נוירולוג
    * ביקור אצל רופא עור
    * ביקור אצל אורולוג
    * פעם היו לי כאבי גב ועשיתי פיזיותרפיה (לא באמת עזר) - אבל האם גם זה מכוסה בסל בריאות.
    * אני מניח שטיפולים פלסטיים, הסרות שיער ואנטי אייג'ינג לא מכוסים בביטוח הבסיסי ולפי מה שראיתי לפחות בתקנון של מאוחדת שיא גם שם זה כיסוי חלקי מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביטוח בריאות בסיסי וביטוח משלים - תגובה

מאיה יעקוביאן
    02/10/2014

סתיו שלום,

כל מה שציינת, ניתן במסגרת הסל הבסיסי, במסגרת הציבורית (קופ"ח)
    הביטוחים המשלימים, מאפשרים לך להתייעץ עם רופאים מומחים באופן פרטי, לעבור ניתוחים בבתי חולים פרטיים, להגדיל את מכסת הטיפולים הניתנים בסל הבריאות ולקבל מגוון כיסויים לנושאים שכלל לא כלולים בסל, כגון מדרסים ואביזרים רפואיים נוספים, רפואה משלימה, לקבל הנחות ברכישת תרופות וציוד בבית המרקחת של קופ"ח ועוד.

במידה ואתה מעניין לצמצם את ההוצאות\ הייתי ממליצה לך לשקול לבטל את "מאוחדת שיא", שנותנת בעיקר הנחות לטיפולי שיניים.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

סתיו
    02/10/2014

בקשר למה שציינת בנוגע לרופאים מומחים - אם אני צריך מומחה בקופה או אם אין מומחה בתחום בקופה ומפנים אותי למומחה חיצוני אז גם שתי המצבים האלה מכוסים בסל הבסיסי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב פשוט

אלון
    12/12/2014

ממש "מסובך" לחלות במשהו שאין לו מומחה בקופ"ח. אם יש לך חשש, תעבור למכבי או לכללית שהן קופ"ח הרבה יותר גדולות.
    ונניח שתאלץ ללכת למומחה.
    כיום התעריף הוא כ- 1.000 ש"ח להתייצות.
    1000/60 = אחרי שנה וחצי כיסית את הרופא הממוחה. אתה בחור צעיר, הסבירות שמבחן הכסף ביטול השב"ן יהיה לך ריווחי יותר.

בכסף הזה תרכוש ביטוח בריאות פרטי שכולל כיסוי אמבולטורי ויהיה לך החזר הוצאות על מומחה ללא קשר לקופ"ח.

תבדוק מול מאיה יעקובסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו