מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם דוח שנתי הוא חוזה מחייב?דני07/07/2015
שלום רב
אני מבוטח ביטוח סיעודי קולקטיבי במכבי (כלל ביטוח)
בדוחות השנתיים המגיעים בדואר אני רשום כמבוטח "סיעודדי זהב" וגם פרמיית הביטוח הרשומות הן פרמיות של "סיעודי זהב".
לפני מספר חודשים קיבלתי אבחנה רפואית חדשה שיכולה חו"ח להפוך אותי לסיעודי בעתיד. לכן החלטתי לעבור גם על פירוט החיובים של קופ"ח מכבי.
במכבי אני רשום כמבוטח כ"סיעודי כסף" והפרמיות נגבות ע"פ תעריף של סיעודי כסף.
בשיחה עם חברת הביטוח "כלל" הם כעת טוענים שאני מבוטח ב"סיעודי כסף" בלבד (למרות שבשיחה איתם, לפני מספר חודשים טענו ההפך). הם דורשים ממני כעת למלא שאלון רפואי בכדי "לעבור" ל"סיעודי זהב".
שאלתי היא: האם הדוח השנתי שאני מקבל מחברת הביטוח הוא חוזה מחייב? כלומר האם חברת הביטוח יכולה לטעון פתאום שאני מבוטח "כסף" למרות שבדוח השנתי אני שנים רשום כמבוטח "זהב".
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דוח שנתי הוא חוזה מחייב? - תגובה
מאיה יעקוביאן07/07/2015דני שלום,
הדו"ח השנתי אינו חוזה משפטי מחייב. יחד עם זאת, אם מדובר בטעות החוזרת על עצמה במרוצת השנים, הייתי מנסה להתעקש מול חברת הביטוח, לבקש תשלום פרמיות רטרואקטיבי ולהיות מבוטחת במסלול המורחב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שנים אחורה?
דני07/07/2015תודה על תגובתך. השאלה היא כמה זמן אחורה סביר להגרש לשלם (בהנחה שחברת הביטוח תסכים לזה).
מכיוון שאין לביטוח סיעודי תקופת אכשרה, מדוע לשלם רטרואקטיבית, הרי אם הייתי מתחיל לשלם את הביטוח היום היית מבוטח מיידית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שנים אחורה? - תגובה
מאיה יעקוביאן07/07/2015אם הצטרפותך הייתה נערכת היום, חברת הביטוח הייתה מחריגה את מצבך הרפואי או לא מקבלת אותך לביטוח בכלל.
לא ניתן גם לבקש להיות מבוטח ברובד רחב יותר וגם לא לשלם פרמיות רטרואקטיביות.
אם חברת הביטוח תסכים לצרף אותך למסלול זהב ולגבות רטרואקטיבית, זה יהיה עבורך בגדר "מזל גדול".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
דני07/07/2015אבל נראה לי שעצם העובדה שייצגת שנים רבות את הצד של חברת הביטוח, גורמת לך לראות את התמונה מנקודת המבט של חברות הביטוח.
השכל הישר אומר שאם הטעות נבעה מבעייה בירוקרטית (שאגב במקרה זה אני המבוטח דיווחתי עליה לחברת ביטוח) אזי חברת הביטוח צריכה לשלם את המחיר.
אני לא חושב שאני צריך "מזל" בכדי שחברת הביטוח תעמוד בהתחייבות שלה, גם אם לדעתך הדוח השנתי אינו חוזה מחייב משפטית. אם הטעות הייתה שלי הייתי מוכן לקבל את זה, אבל במקרה הזה הטעות היא 100% של חברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך - תגובה
מאיה יעקוביאן07/07/2015דני שלום,
אינני מייצגת חברות ביטוח. אני מציגה בפניך את הדברים כפי שהם.
אם בעבר ביקשת להצטרף למסלול כסף ויש ברשות חברת הביטוח ניירת התומכת בכך, היא לא מחויבת לצרף אותך היום למסלול זהב, גם אם לאורך השנים היו טעויות בדיווח השנתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)