צריך המלצה לביטוח בריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך המלצה לביטוח בריאות
    דניאל
    18/12/2015

שלום, אני בן 34

יש לי ביטוח בריאות מורחב - מגן זהב של מכבי, שכולל בתוכו ביטוח סיעודי.
    בנוסף יש לי ביטוח תאונות אישיות "בסיסי", כזה שעולה 70 שקל, מכסה רק עד 200 אלף ונותן לחברת הביטוח להתחמק מתשלום כלשהו בהרבה מאוד מקרים.

לא מזמן עברתי אירוע אלים שנגמר בצורה יחסית טובה אך היה יכול להגמר הרבה, הרבה יותר רע. זה גרם לי לרצות לרכוש ביטוח שמפצה אותי בסכום של כסף במקרה של "כל תרחיש". אני יודע שאין דבר כזה, לכן אני צריך למצוא פוליסה שתופסת בכמה שיותר מקרים. דברים שאני יכול לחשוב עליהם זה:
    שיתוק (זמני או קבוע) עקב טראומה או מחלה.
    אירוע מוחי.
    מחלות לב.
    סרטן... ועוד דברים שאני לא יכול לחשוב עליהם כרגע.
    דברים כמו שברים וכוויות זה פחות חשוב בגלל שאני מכוסה מהבחינה הזאת עם הביטוח של תאונות אישיות.

במצב האידיאלי אני אמור לעשות ביטוח אובדן כושר עבודה. העניין הוא שכרגע אני לא מועסק בצורה רשמית. אני חיי מהחסכונות שלי תוך כדי שאני עובד על איזשהו פרוייקט אישי. המצב הזה יכול להמשך עוד מספר שנים ואני רוצה לרכוש פוליסה שמכסה אותי לפחות בתקופה הזאת. אם הפרוייקט שלי יצליח, אני אהפוך לעצמאי. אם לא - אני אחזור להיות שכיר. בשני המקרים אני אעשה ביטוח "אובדן כושר עבודה" או משהו אחר שיהיה יותר מתאים. אז לפחות לתקופה הקרובה אני צריך פוליסה שתוכל לעזור לי לשרוד בתקופה בא אני עובר שיקום מתאונה או מחלה. הרצון הוא למצוא משהו "טוב" וקבוע, שאני אוכל להמשיך איתו עד גיל 67 או הלאה, אבל זה ממש לא חובה. התמונה לגבי העתיד שלי היא ממש לא ברורה. יש מצב שאני הולך בכלל לעזוב את הארץ.

ראיתי כל מיני ביטוחי "בריאות" שמזכים את המבוטח בסכום חד פעמי של עד 600 אלף שקל במקרה של "מחלה קשה". אני רוצה לקבל כמה שיותר כסף במקרה שמחר אני טובע בים ונגרם לי נזק מוחי, נופל מהאופניים ונהייה נכה, או שחס וחלילה מתגלה אצלי מחלה מגעילה.
    להבהיר, אני לא מחפש פוליסה שמשלמת לי את הניתוחים, התרופות, הטיפולים והסיעוד אלא משהו שיתן לי מספיק כסף כדי שאני אוכל להמשיך לשלם איתו את שכר דירה ולקנות אוכל.
    עוד דבר, קראתי את האותיות הקטנות בפוליסות "בריאות" ומצאתי שם לא מעט סעיפים מגעילים. אחד אומר שאם יש איזושהי מחלה שכביכול התחילה להתפתח אצלי לפני שעשיתי את הביטוח או אפילו בתוך תקופת האכשרה, הם לא יהיו חייבים לי שקל.
    זה אומר ששנה אחרי שעשיתי את הביטוח וחס וחלילה גילו אצלי משהו, יכול לבוא "מומחה" ולטעון שהמחלה שהתגלתה התחילה בכלל להתפתח אצלי לפי שנים ולדרוש את הסכום שקיבלתי בחזרה! ולך אחרי זה תריב איתם בבית משפט. מי מוכן לחתום על דבר כזה?

אצל איזו חברת ביטוח יש פוליסה נורמלית? הפרמיה שאני יכול לחשוב עליה זה 200-400 שקל בחודש, אבל זה תלוי, כמובן, מה זה כולל. לא צריך ביטוח שיניים. לשיניים שלי אני יכול לדאות בכוחות עצמי.

תודה רבה!

נ.ב. אני רווק ואין לי ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך המלצה לביטוח בריאות

הוספת תגובה

• צריך המלצה לביטוח בריאות - תגובה

מאיה יעקוביאן
    18/12/2015

דניאל שלום,

מדבריך נראה כי המוצר הביטוחי הנכון עבורך הוא ביטוח מחלות קשות המעניק פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה קשה או אירוע רפואי קשה (לרוב ישנה רשימה של כ- 30 מחלות).
    כל חברת ביטוח משווקת פוליסה מסוג זה וניתן גם לרכוש כמה פוליסות בכדי להגדיל את סכום הפיצוי.

ההצטרפות לביטוח תהא כרוכה בהצהרת בריאות וחברת הביטוח לא תיקח אחריות על מחלות ובעיות רפואיות קיימות.
    קיימות= אובחנו ע"י רופא ומתועדות במסמכים רפואיים.
    חברת הביטוח לא יכולה לטעון בפני מבוטח שזה עתה גילו לו גידול במוח למשל, שהגידול החל לפני שנים. אם הגידול לא אובחן בעבר, הרי שזו לא בעיה קיימת שיכולה לשלול מהמבוטח זכויות.

עלות הביטוח משתנה מחברה לחברה וכדאי לבחון הצעות ממספר חברות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דניאל
    20/12/2015

אני מניח שיש לכם פה מדיניות לא להמליץ על פוליסות ספציפיות ואני יכול להבין את זה.
    תודה רבה לך על התגובה. דברייך אימתו את הרושם שכבר היה לי.
    המשכתי לחפש ביטוח "מחלות קשות" ומצאתי משהו שנראה לי כ-"סביר". עכשיו צריך לגשת לסוכן ולקרוא את הפוליסה (כי אני לא מצליח לקבל אותה אונליין).

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו