מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיצוי מוגדל על אי הפעלת הביטוח - או - מהו "מועד קרות מקרה הביטוח"דני30/06/2016
שלום,
לאחרונה ביצע אחד מבני משפחתי ניתוח במסגרת שר"פ.
יש לו כיסוי ביטוחי פרטי שכלל, עד שאסרה זאת המפקחת על הביטוח (1/6/16), פיצוי מוגדל של 150% במקרה שלא מפעילים את הביטוח אלא רק את השב"ן.
הניתוח נעשה בחודש יוני, כלומר אחרי שינוי התנאים, אך ההפניה היתה בחודש מאי - לפני התנאים.
אני טוען שהתנאים שלפיהם צריך לבחון את התביעה הם אלו שהיו במאי בגלל המשפט הבא: "מקרה הביטוח: ביצוע ניתוח במהלך תקופת הביטוח. מועד קרות מקרה הביטוח הוא המועד בו קבע לראשונה רופא כי מצבו הרפואי של
המבוטח מצריך ביצוע ניתוח."
חברת הביטוח באופן לא מפתיע, לא מסכימה ומאשרת רק החזר הוצאות.
מי לדעתך קורא נכון את הפוליסה?
אני מצרף תמונות של קטעי הפוליסה הקשורים.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוי מוגדל על אי הפעלת הביטוח - או - מהו "מועד קרות מקרה הביטוח" - תגובה
מאיה יעקוביאן30/06/2016דני שלום,
במידה ומדובר בפוליסה פרטית (לא קבוצתית) שנרכשה לפני מועד כניסת התקנות לתוקף,
אזי התקנות אינן חלות עליה כלל ואין חשיבות למועד קרות מקרה הביטוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצתית
דני30/06/2016תודה רבה על תשובתך המהירה!
האמת שזו פוליסה קבוצתית דרך מקום העבודה. לא ציינתי כי לא ידעתי שיש לזה משמעות. אשמח לעזרה לפי הנתון הזה.
הפוליסה שונתה ב1/6 בגלל ההוראה וקיבלנו על זה מכתב. (באופן מוזר לחברה אין עדיין מסמך פוליסה מסודר לתת לנו לעיון).
בתיקון במכתב נאמר שהחל מ1/6 יבוטל הסעיף הנוגע לפיצוי כספי במקרה כזה.
השאלה היא האם לפי הניסוח בפוליסה שהתאריך הקובע הוא יום הקביעה בצורך לניתוח יש מקום שהכללים יהיו אלו של הפוליסה הישנה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצתית - תגובה
מאיה יעקוביאן30/06/2016במקרה כזה, יש לבדוק בתנאי הפוליסה את הגדרת מקרה הביטוח של ניתוח.
אם מקרה הביטוח מוגדר כ"צורך בניתוח" והצורך אירע במהלך תקופת הביטוח הקודמת, יש לדרוש את הפיצוי מחברת הביטוח.
אולם אם מקרה הביטוח מוגדר כ"ביצוע הניתוח" והניתוח בוצע לאחר ה- 1/6, חברת הביטוח לא תוכל לפצות אותך. במקרה כזה, פיצוי מצד חברת הביטוח ייחשב כעבירה על תקנות הפיקוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה על הניג'וז. הנה הנוסח
דני30/06/2016אני שמח שאת עונה לי. ממש תודה! העזרה המקצועית הזו חשובה ועוזרת.
אני מצרף את ההגדרה.
הקטע הוא שמצד אחד ההגדרה היא "ביצוע הניתוח" ומצד שני התאריך הקובע הוא לא "תאריך הניתוח" אלא תאריך הצורך. זה ממש מבלבל. אני לא מבין את המשמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה על הניג'וז. הנה הנוסח - תגובה
מאיה יעקוביאן30/06/2016אתה בהחלט צודק,
יש כאן סתירה. אתה יכול להסב את תשומת לבה של חברת הביטוח לכך.
תציין בפני החברה שאם תפגשו בבית המשפט, אין צל של ספק שהשופט יפסוק לטובתך...
האם יש בפוליסה יועץ שיכול לסייע לך בתקשורת מול חברת הביטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש יועץ אבל כנראה שזה לא הכיוון
דני04/07/2016שלום,
בדקתי ויש יועץ. ניסיתי להתקשר וכל פעם מגיע למוקד שיודע רק לתת לי את המספר של מוקד התביעות בחברת הביטוח...
בינתיים חברת הביטוח הודיע שהתביעה מאושרת (כיסוי ההוצאות בלבד) וללא מרכיב הפיצוי הנוסף.
האם יש משמעות האם אנחנו מערערים על ההחלטה לפני קבלת התשלום או אחריה?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש יועץ אבל כנראה שזה לא הכיוון - תגובה
מאיה יעקוביאן05/07/2016אין לכך משמעות, כל עוד אתה לא חותם לחברת הביטוח על כתב סילוק ומוותר על זכותך לתביעת הפיצוי או כל תשלום נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההראל מתבצרת בעמדתה
דני07/07/2016חברת הביטוח מתעקשת שאני לא מבין את הפוליסה נכון. שהתאריך הקובע מצוין כתאריך ההפניה לניתוח רק כדי שמישהו לא יבוא עם הפניה מלפני כניסתו לניתוח וידרוש פיצוי.
אני מתלבט האם לערר, לתבוע בתביעות קטנות או לוותר?
(את התשלום על הניתוח עצמו הם מסכימים לשלם)
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב
דני07/07/2016למעשה אחרי כל הסיפור וההשתתפות של הקופה מסתבר שהויכוח הוא אולי עקרוני אבל מסתכם בכ-1000 שח בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב - תגובה
מאיה יעקוביאן07/07/2016אני מציעה שתפעל כי שאתה מרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי חב' הביטוח צודקת
דורון אשואל11/08/2016הרי אתה תובע את חברת הביטוח על מקרה הביטוח, ביצוע הניתוח בתאריך שהוא לאחר שינוי התקנות.
מועד קרות מקרה הביטוח הוא התאריך בו הרופא החליט שיש צורך לבצע ניתוח, חב' הביטוח מציינת כי כל עוד בתק' הביטוח הוחלט לבצע ניתוח - אתה רשאי לתבוע את החברה (המשפט הוא להבהרה כי אם הבעיה הרפואית התגלתה לפני שהחל הביטוח - מקרה הביטוח לא יכוסה).
(עובד מס' שנים בחברות הביטוח, לפני כשנתיים בהראל ואני מכיר את הפוליסה שברשותך.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)