מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדכון מחירים לאחר שאירע מקרה ביטוחילירן19/07/2016
אין לי כיום ביטוח בריאות פרטי. אני מתלבט בין לעשות שב"ן מקסימלי (פלטינום ) לבין שב"ן מינימלי (מושלם זהב) +ביטוח בריאות משלים שב"ן (או אולי רק פרטי...)
אך מטרידה אותי שאלה אחת חשובה בנוגע לביטוחי הבריאות הפרטית לאחר הרפורמה:
תארו לכם מקרה שבו למבוטח אירע מקרה ביטוחי (נתגלתה מחלה שמכוסה בביטוח), הביטוח מכסה את הטיפולים, התרופות וכו'. אחרי כמה חודשים מגיע עת חידוש הפוליסה ועדכון התעריפים ( כל שנתיים, נכון?)
האם יכול להיות מצב שבו חברת הביטוח תעלה את המחיר באורח דראסטי (עבור אותו חולה) בעקבות המצב הבריאותי החדש שנתגלה? או אפילו תסרב להמשיך ולבטח את החולה? או אולי תוסיף החרגות לפוליסה כך שלא יכסו יותר את המחלה שיש לו?
(או שמא - יש חוק שמגן על המבוטח במקרה הזה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון מחירים לאחר שאירע מקרה ביטוחי - תגובה
מאיה יעקוביאן19/07/2016לירן שלום,
הרפורמה מאפשרת התאמת פרמיה בכל שנתיים. ההתאמה אינה מתבצעת למבוטח כזה או אחר באופן אישי, אלה לקבוצת גיל מסוימת, כך שאין כל משמעות לאירועים הביטוחיים שאירעו לאדם מסוים.
החוק אינו מאפשר לבצע חיתום מחודש על כיסויים קיימים ולכן גם אין חשש לכך שחברת הביטוח תקבע בעתיד החרגות רפואיות על כיסויים ביטוחיים קיימים.
תכנית שב"ן פלטינום וביטח בריאות פרטי, אלו מוצרים שונים שמטרתם לענות על צרכים שונים.
ביטוח פרטי - נועד בכדי לתת מענה לקטסטרופות רפואיות מורכבות ולאפשר זכות בחירה ונגישות לרופאים ולטכנולוגיות מתקדמות.
תכנית שב"ן פלטינום - נועדה לצמצם השתתפויות עצמיות לניתוחים ולספק מענה לנושאים הנוגעים בעיקרם לאיכות חיים - בדיקות הריון, טיפולי שיניים, ניתוחים אסתטיים, הסרת שיער בלייזר ועוד.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
לירן19/07/2016ראשית תודה רבה על העזרה!!!
1. מעניין אותי איך היית מגדירה את מושלם זהב ביחס לשתי ההגדרות האחרות.
2. מעניין אותי מדוע ההתייחסות אל הפלטינום היא לא כאל מגן בזמנים של קטסטרופות? כאשר שיווקו לי את הפלטינום - אחד הטיעונים שלהם היה שיש כיסוי רחב למקרים אונקולוגיים. האם זה לא מוגדר כסיוע במקרים של קטסטרופות?
או כאשר ישנו צורך בטיפול שיניים של 10,000 והביטוח מוריד אותו לסכום נמוך יותר - האם זה לא נקרא קטסטרופה? (או למשל כאשר יש תרופות יקרות מאוד ומושלם זהב מוריד את המחיר ב 70% - זה לא סוג של עזרה בקטסטטרופות?)
[אני שואל באמת מתוך רצון להבין.]
3. האם יש בפורום זה מאמרים שמסבירים על היחס הנכון לכל המוצרים הנ"ל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! - תגובה
מאיה יעקוביאן19/07/2016לירן שלום,
עולם הביטוח מגדיר כקטסטרופות את הנושאים הבאים:
- השתלות איברים בחו"ל
- ניתוחים וטיפולים מיוחדים אשר מטעמים של היעדר ניסיון, זמינות או טכנולוגיה מומלץ לבצעם בחו"ל.
- תרופות שאינן בסל הבריאות
העלות של כל אחד מהנושאים יכולה להגיע למאות אלפי ש"ח וחלקם אף למיליוני ש"ח.
טיפולי שיניים ובדיקות לחולים אונקולוגיים אלו בהחלט נושאים חשובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)