שאלה על מסלול משלים שב"ן בביטוח פרטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על מסלול משלים שב"ן בביטוח פרטי
    אלמוג
    25/05/2017

למשל, אם נזקקתי לניתוח בחו"ל שעלותו 700 אלף שקל, ורכשתי ביטוח פרטי משלים שבן להשתלות בחו"ל על סך חצי מיליון שקל, ובביטוח המשלים דרך קופת החולים אני מבוטחים ב־200 אלף שקל, האם אקבל מהשב"ן 200 אלף שקל וחברת הביטוח תשלם לח עוד 500 אלף שקל?
    או שמא חבת הביטוח תשלם לי רק עוד 300 אלף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אלמוג
    26/05/2017

אותו מקרה, אבל נגיד ויש לי ביטוח פרטי מהשקל הראשון,
    האם אני עדיין אוכל בנוסף 500 אלף שאקבל מהפרטי, לתבוע את השבן על 200 אלף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסלול משלים שב"ן בביטוח בריאות פרטי

קובי גרינברגר
    26/05/2017

היי אלמוג,

יש הבדל מהותי בכיסוי להשתלות איברים לניתוחים בחו"ל

לגבי השתלות איברים:
    בהנחה שמקרה הביטוח מכוסה בשתי החברות כל חברה תשלם את החלק היחסי ועד ההוצאה בפועל. במקרה שתיארת חברת הביטוח תשתתף בהוצאה של 500 אלף והשב"ן 200 אלף.

לגבי ניתוחים בחו"ל:
    השב"ן לא מכסה ניתוחים פרטיים בחו"ל.
    רק בביטוח בריאות פרטי ניתן לקבל כיסוי מלא מהשקל הראשון לניתוחים בחו"ל כולל במסלול משלים שב"ן, ובתנאי שהוא אושר ותואם מראש עם חברת הביטוח. יש לציין שישנם חברות ביטוח עם כיסוי שונה.

במידה והניתוח בחו"ל לא תואם מראש עם המבוטח, ישולם למבוטח לפי התעריף שמשולם בארץ או לספק השירות בחו"ל ויש חברות עם שיטות חישוב אחרות.

בברכה,
    קובי גרינברגר
    שחם ביטוח - הבית שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבעצם אני מנסה להבין

אלמוג
    26/05/2017

זה האם במסלול משלים שבן לעומת מסלול מהשקל הראשון בסופו של דבר אני אשלם פחות כסף במקרה כמו שתיארתי למעלה, או שהניתוח יעלה לי בסופו של דבר אותו הדבר?
    בהנחה שגובה הכיסוי במשלים שבן זהה למסלול מהשקל הראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משלים שבן לעומת מסלול מהשקל הראשון

קובי גרינברגר
    27/05/2017

ההבדל במסלול ניתוחים מהשקל הראשון לבין משלים שב"ן הוא רק בניתוחים בארץ. במסלול מהשקל הראשון הכיסוי מלא ובמשלים שב"ן חברת הביטוח תחזיר למבוטח את ההשתתפות העצמית שהוא שילם לרופא מנתח של השב"ן.

בחו"ל הכיסוי לניתוחים מהשקל הראשון והשתלות איברים זהה בשני המוצרים

בברכה,
    קובי גרינברגר
    שחם ביטוח - הבית שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו