החרגות רפואיות ורצף ביטוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החרגות רפואיות ורצף ביטוח
    דויד
    25/10/2018

במעבר לפוליסת בריאות בחברה חדשה נכתב: "רצף ביטוחי מחברת...עבור הסכומים והכיסויים הזהים בלבד. ביתר הכיסויים לא נקבעו תנאים מיוחדים במסגרת הליך החיתום הרפואי"
    1. מה זה אומר באופן כללי?
    2. בפוליסה הישנה היו קיימים לי החרגות - האם הם נשארו או בוטלו במעבר לפוליסה החדשה?
    3. האם אפשר לבטל בלב שלם את הפוליסה הישנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רצף ביטוחי

מאיה יעקוביאן
    25/10/2018

1. רצף ביטוחי במעבר מפוליסה X לפוליסה Y, מאפשר למבוטח לממש את זכאותו לכיסוי ביטוחי בפוליסה Y באופן מיידי (במידת הצורך), במידה והכיסוי היה קיים בפוליסה X.
    תביעות בגן כיסויים שאינם חופפים, מבוצעות תחת תנאי החיתום ובכפוף לחריג מצב רפואי קיים (סוג של תקופת המתנה של שנה לקבלת כיסוי עבור בעיות רפואיות קיימות).
    2. אם בפוליסה הקודמת היו לך החרגות, הן יעברו איתך לפוליסה החדשה, אלה אם צוין אחרת בתנאי הפוליסה. ישנן פוליסות (קבוצתיות) בהן ההחרגות מבוטלות בתום שנה.
    3. לעניות דעתי כן. עפ"י הדברים שכתבת, קיבלת רצף ביטוחי בגין הכיסויים שהיו לך בפוליסה הקודמת, כך ש"מצבך הביטוחי" בעניין זה נשאר זהה ועדיף להימנע מכפל ביטוחי אשר המרוויחות העיקריות שלו הן חברות הביטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרגות רפואיות ורצף ביטוח

דויד
    28/10/2018

תודה רבה על התשובה המפורטת!

אכן עברתי לביטוח קבוצתי ואכן נאמר על יד סוכן הביטוח שלאחר שנה ההחרגות מתבטלות.
    גם כאשר אני מדבר עם מוקד הטלפוני של חברת הביטוח, הנציג אומר שהוא לא רואה שקיימות החרגות בפוליסה – למרות שפוליסה הישנה היו והיא הוגשה לחברה החדשה בזמן החיתום.

לא בטוח שתוכלי לענות על השאלה אבל אולי לייעץ מה לעשות:
    מה שמפריע לי שבסוף הפוליסה החדשה נכתב "במידה וקימות החרגות/תוספות רפואיות, מובהר בזאת כי תוקפן למשך כל תקופת הביטוח אלא אם צוין אחרת בנוסח ההחרגה/התוספת"
    כלומר, ניסוח מעורפל שלא מברר לי את המצב: האם ההחרגות יבוטלו אחרי שנה כמו שאמר הסוכן או שתוקפן למשך כל תקופת הביטוח כפי שכתוב במפורש ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו