משלים שבן לעומת מהשקל הראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משלים שבן לעומת מהשקל הראשון
    מרב
    08/11/2018

הי,
    למעט העניין הכספי, שאותו לדעתי הבנתי, מה ההבדל בין שני הביטוחים מבחינת זמני המתנה, איכות שתלים וחומרים, בתי חולים וכד..
    אם יש לי משלים שבן, האם אהיה חייבת למצות את אופצית השבן לפני שאפנה לפרטי. למשל , אם אני זקוקה לניתוח, האם אהיה חייבת לבצעו דרך הקופח גם אם זמן ההמתנה לניתוח יהיה ארוך יותר מזה שאמין לו היתה לי פוליסת מהשרל הראשון, בהנחה שמדובר על אותו המנתח, נאמר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• כיסוי לניתוחים

מאיה יעקוביאן
    08/11/2018

מרב שלום,
    כיסוי משלים שב"ן, מחייב את המבוטח לפנות תחילה אל הביטוח המשלים.
    1. אם בחרת במנתח שבהסכם עם קופ"ח, תקבלי התחייבויות מהקופה ותתבעי מחברת הביטוח רק את סכום ההשתתפות העצמית.
    2. אם בחרת במנתח שאינו בהסכם עם הקופה, אך בהסכם עם חברת הביטוח - עליך להציג דחייה מקופ"ח ולקבל מחברת הביטוח כיסוי מלא להוצאות הניתוח.
    (בפוליסות שהחלו לפני 6.2016 ישנה אפשרות לבחור גם במנתח שאינו בהסכם עם חברת הביטוח ולקבל החזר שווה ערך).
    כפי שהנך רואה, אין הבדל גדול בין המסלולים בהתייחס להיקף הכיסוי. שאר הכיסויים הנלווים לניתוח (ייעוץ עם המנתח, שתלים וכד') לרוב זהים בין שני המסלולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך.

מרב
    08/11/2018

קודם כל, תודה על תשובתך המפורטת. כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אני לא שואלת על הפן של הכיסוי הכספי.
    נניח ואני זקוקה לניתוח, ואני פונה למנתח מסוים דרך השבן, והוא מסוגל לקבוע לי ניתוח דרך הקופה רק בעוד חצי שנה. לעומת זאת, אם אפנה אל אותו מנתח ממש דרך ביטוח מהשקל הראשון , הוא היה קובע לי ניתוח לעוד שבוע. האם אוכל במקרה כזה להשתמש בביטוח הפרטי מסוג משלים שבן על מנת להיות מנותחת במועד המוקדם יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כיסוי לניתוחים

מאיה יעקוביאן
    08/11/2018

ישנן פוליסות משלימות שב"ן שקובעות כי במידה וזמן ההמתנה לניתוח אינו סביר / עלול לגרום להחמרה / מעל X זמן (כל פוליסה והתנאים שלה) ניתן יהיה לקבל כיסוי מחברת הביטוח גם ללא ניצול מקדים של השב"ן.
    ישנן פוליסות אחרות שלא נותנות מענה לסוגייה זו ומחייבות ניצול מוקדם, גם אם זמן ההמתנה הוא חודשים ארוכים.
    יש לקרוא היטב את תנאי הפוליסה הספציפית שלך בכדי לענות על שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו