אי כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי כושר עבודה
    חנן
    14/12/2008

שלום. עברתי תאונת שהוכרה כתאונת עבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי . לצערי הייתי באי כושר מלא 40 יום ועוד 75 יום באי כושר חלקי . המוסד לביטוח לאומי מסרב לשלם לי את כל התקופה בה הייתי באי כושר חלקי בטענה שלפי החוק הם משלמים רק עבור 91 יום. שאלתי : אל מי עלי לפנות על מנת שיכסה לי את כל ימי האי כושר שהייתי בגין התאונה ? האם הכיסוי של 91 הוא חוקי ? מה עלי לעשות ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי כושר עבודה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

ד''ר אודי פרישמן
    15/12/2008

שלום רב,

דמי הפגיעה המשולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי, נועדו לפצות את המבוטח על אובדן שכר או הכנסה עקב הפגיעה בעבודה, והם משולמים בעד פרק הזמן שלא עבד בכל עבודה ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה.

למי שעבד באופן חלקי בתקופת אי הכושר - ישולמו לו דמי פגיעה מופחתים ובכל מקרה לא ישולמו דמי פגיעה ליותר מ-8 שעות ביום.

כאמור, לא קיימת אפשרות בחוק הביטוח הלאומי, לתשלום דמי פגיעה מעל לתקופה של 91 יום, ואולם, במידה ועקב הפגיעה בעבודה נפגע הכושר שלך לעבוד, ואינך מסוגל לעסוק בעבודה שבן גילך ומינך מסוגל לעשותה – הינך רשאי להגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה, אשר במידה ותוכר ( דרגת נכות מעל 9%), תזכה אותך במענק חד פעמי או לקצבה בהתאם לשיעורי הנכות שיקבעו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו