ביטוח לאומי - תאונת עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח לאומי - תאונת עבודה
    סיון
    24/12/2008

שלום עברתי תאונת דרכים בדרך מהעבודה, אך טרם קיבלתי אישור מב"ל (יתכן ולא יאשרו מאחר ועצרתי בדרך). בשל הריון קיבלתי חופשת מחלה 25 יום. המעסיק התקשר לומר לי שאין לי מספיק ימי מחלה והוא מציע כי אתבע שמירת הריון מדוע ב"ל לא יכול לשלם לי את כל הימים? ואם כן, האם משכורתי תיפגע? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי - תאונת עבודה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

ד''ר אודי פרישמן
    25/12/2008

ככלל, אם המוסד לביטוח לאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה תהיי זכאית לתשלום בעד פרק הזמן שלא עבדת ונזקקת לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה.

גמלה לשמירת הריון תינתן במידה יש בידך אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על הצורך בשמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לך הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שאת זקוקה לשמירת היריון.

בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 , אינך חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותך.

במידה ואת זכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל חלק מימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלך, תישלל זכאותך לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לך המעסיק.

במידה ואת חושבת שאת עונה לתנאים ומגיעה לך הגמלה, אני מייעץ לך להגיש את התביעה בהקדם האפשרי, על מנת שלא יפגעו זכויותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו