הצהרת בריאות וחסיון רפואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצהרת בריאות וחסיון רפואי
    נועם
    12/04/2010

שלום,
    אני מעוניין לרכוש פוליסת ביטוח בריאות אך מוטרד מן האפשרות שגוף זר יקרא את התיק הרפואי שלי.
    רציתי לדעת מהי עומק החדירה לפרטיות בתיק הרפואי ובתשאול הרופאים שטיפלו בי.

ושתי שאלות נוספות:

לקיתי בדיכאון קליני ואני מקבל תרופות פסיכיאטריות באופן פרטי (שלא דרך קופ"ח). אני לא מעוניין שמצבי הנפשי יהיה גלוי בפני זרים פן ידלוף המידע החוצה.
    האם השמטת מידע זה או מידע רפואי אחר יכול למנוע את זכאותי לקבל פיצויי ביטוח לגבי ושאים רפואיים בלתי קשורים לבעיה?

איך אני מוצא איש מקצוע שייעץ לי מה לעשות וישמור על כל פרטי שיחתנו בחשאיות?

תודה מראש,
    נועם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצהרת בריאות וחסיון רפואי

רוני אשכנזי
    12/04/2010

בעת תהליך רכישת ביטוח בריאות נדרש כל אדם למלא הצהרת בריאות, ההצהרה מורכבת משאלון אותו אתה נדרש למלא במלואו וללא הסתרת מידע, הכל כמופיע בשאלון. בשלב זה אין שום פנייה לתיק הרפואי ו/או לרופאים שטיפלו בך. השאלון אותו מילאת מגיע לחתם בחברת הביטוח שצריך להחליט האם לקבל אותך לביטוח ובאילו תנאים. ייתכן שהחתם ידרוש לקבל ממך מידע נוסף ו/או המצאת מסמכים רפואיים, שיסייעו בידו לקבל החלטה. כל המידע המועבר על ידך לחברת הביטוח חל עליו עליו חיסיון וסודיות רפואית, משמע מידע זה אסור שיועבר עפ"י חוק לשום גורם פנימי ו'/או חיצוני שאינו קשור לתהליך קבלת ההחלטה האם לבטח אותך ובאילו תנאים.
    לאחר שקיבלו אותך לביטוח, בעת שקרתה תביעה רשאית חברת הביטוח להחתים אותך על טופס ויתור סודיות רפואי, זאת ע"מ לאפשר לה לבדוק את זכאותך עפ"י תנאי הפוליסה. גם מידע רפואי זה יש עליו חיסיון וסודיות רפואית כמופיע לעיל. אך חשוב לציין שאם חברת הביטוח תגלה שהחסרת מידע שנשאלת עליו בהצהרת בריאות, והייתה לו משמעות לגבי קבלתך לביטוח בתחילת הדרך, כי אז הם רשאים לדחות את תביעתך על הסף ואף להפסיק לחלוטין את הפוליסה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו