ביטוח אובדן כושר עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח אובדן כושר עבודה
    יהודה
    17/01/2011

אני מקבל קצבת אובדן כושר עבודה משנת 2004, השאלה הנשאלת אם אני רוצה לחזור לשוק העבודה אפילו לשעתיים או שלוש ביום, האם זה פוגע בקצבה שאני מקבל, יש לי נכות 75 אחוז רפואי מהביטוח הלאומי וכן מכתב מרופא תעסוקתי שאסור לי לעסוק בעבודה, אלא במשהו שהוא קל בהרבה ממה שעשיתי, אני יודע שהביטוח הלאומי מאפשר לעבוד חלקית, השאלה השנייה ונאמר שחזרתי לעבודה חלקית וזה לא מסתדר לי מבחינה רפואית האם אפשר להחזיר את הגלגל לאחור ,

תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח אובדן כושר עבודה

הוספת תגובה

• תשובה

יהודה
    20/01/2011

למה לא עונים לשאלתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח אובדן כושר עבודה - תגובה

מאיה יעקוביאן
    20/01/2011

יהודה שלום,

צריך להבחין בין תביעת הא.כ. לבין התביעה מול ביטוח לאומי.
    בתביעה על פי הפוליסה ישנה משמעות להגדרת אבדן הכושר בפוליסה בה הינך מבוטח. בד"כ עיסוק בשכר שולל את הקצבה.
    על פי חוק הביטוח הלאומי, במקרה והינך מקבל קצבת נכות כללית, אתה רשאי להמשיך ולעבוד ועדיין לקבל במקביל קצבה ( קצבת עידוד) וזאת עד לתקרת שכר הקבועה בחוק.
    במידה ונשללת הקצבה בשל הכנסה החורגת את התקרה הנ"ל, ולאחר תקופה מסוימת פוחתת ההכנסה, ניתן לשוב למסלול הגמלה ללא צורך במעבר התהליך הרפואי מחדש.

לרשותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה א.כ ?

אדוה
    28/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו