מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה.יניב28/02/2011
עד לפני 6 חודשים עבדתי במד"א,ובוטחתי בתנאי קלוקטיב בביטוח בריאות בהראל.
בשל בעיה רפואית,רופא תעסוקתי אסר עלי לעבוד במד"א ופוטרתי,וכיום בשל אותה הבעיה אני צריך השתלת כליה.
למזלי יש לי אח שנמצא מתאים,וחודש הבא אני אמור לעבור את ההשתלה בבלינסון.
בתנאי הפוליסה של מד"א,מצויין כי ישנו פיצוי בסך 50,000 $ במידה ואני מבצע השתלה בארץ באופן עצמאי.
כעת דיברתי עם חברת הביטוח,והם טוענים שאיני זכאי לפיצוי הנ"ל,שכן כעת אני מבוטח באופן פרטי ולא דרך מד"א,ולקוחות פרטיים מקבלים את הפיצוי הנ"ל רק אם ההשתלה בוצעה בחו"ל.
בחוברת הפוליסה של מד"א,מצויין במפורש כי עובד שעוזב את ההסכם וממשיך באופן פרטי,אמור לקבל כיסוי זהה לתנאים שבמד"א...
וגם אם נניח לא היה סעיף כזה,הרי שעזבתי את מד"א בגלל הצורך בהשתלת כליה! אז זה לא פרדוקסלי למנוע ממני את הפיצוי הנ"ל?
השאלות הן:
1-אם חברת הביטוח תסרב-האם כדאי לי לגשת לביהמ"ש?
2-האם זה הגיוני שבשל קרות מקרה הביטוח,איבדתי את העבודה,ולכן גם את התנאים שמגינים עלי מאותו המקרה עצמו? יש כאן הגיון שיעמוד במשפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך כיסוי ביטוח-עובדי מד"א
עוד אייל פיפר28/02/2011ערב טוב יניב,
מאחר ולפי דבריך חברת הביטוח התחייבה לכסות אותך בפוליסה פרטית באותם כיסויים ביטוחיים, אזי חלה חובה על חברת הביטוח לשלם כפי שמשלמים לעובדי חברת מד"א.
זאת ועוד, באם בטרם שוחחת עם נציגי חברת הביטוח ונציגי חברת הביטוח הבהירו בפניך כי התנאים בפוליסה הפרטית יהיו אותם תנאים, אזי לחברת הביטוח לא יהיה מנוס מלשלם לך כפי שמשולם לעובד חברת מד"א.
לשרותך,
אייל פייפר, עו"ד
077-5180500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה. - תגובה
רוני אשכנזי28/02/2011יניב שלום,
צריך להפריד בין העובדה שאתה אמור לעבור השתלה לבין עזיבתך את מקום העבודה ומכורח עובדה זו, גריעתך מביטוח הבריאות הקבוצתי של עובדי מד"א ומעברך לביטוח פרט בחברת הראל.
אם אכן כתוב בפוליסה של עובדי מד"א באופן חד משמעי כי עובד שעוזב את ההסכם הקבוצתי וממשיך להיות מבוטח באופן פרטי, אמור לקבל כיסוי זהה לתנאים שבמד"א - כי אז חברת הביטוח מחוייבת לכך, כולל התשלום עבור ביצוע ההשתלה בארץ. אבל אם לא כתוב כך בפוליסה - אזי ברגע שעברת לביטוח פרט, היא מחוייבת עפ"י תנאי הפוליסה אליה עברת.
חברת הביטוח אינה יכולה להתנהל עפ"י פרדוקסים, כי אם עפ"י תנאי הפוליסה בה אתה מבוטח.
אתה צריך לזכור שגם חברת הביטוח אינה אשמה שאתה איבדת את מקום העבודה שלך, בשל הצורך שלך בהשתלה.
עפ"י תוצאות בדיקתך, ניתן יהיה לומר האם כדאי לגשת לביהמ"ש והאם קיים הגיון משפטי העומד לצידך. בכל מקרה כדאי גם להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיה מורכבת בביטוח-צריך עזרה. - תגובה
מאיה יעקוביאן01/03/2011יניב שלום,
בפוליסה של מד"א, כתוב כי מבוטח אשר עזב את מקום עבודתו, יוכל להמשיך להיות מבוטח בפוליסה פרטית אישית בחברת הביטוח, שהיקף הכיסויים בה הקרוב ביותר להיקף הכיסויים שבפוליסה של מד"א, אך לא נופל ממנה בסכומי הביטוח, בתקרת תגמולי הביטוח, בהגדרת מקרה הביטוח ובתקופת התשלום.
למרות שמקרה הביטוח (ביצוע ההשתלה בפועל) יקרה כבר בזמן היותך מבוטח בפוליסה הפרטית, יש להציג בפני חברת הביטוח את ההתניות שהוגדרו מראש לפוליסת המשך פרטית, כאמור לעיל ולבחון אם חברת הביטוח עמדה בהתחייבותה וסיפקה לך פוליסה פרטית שאינה נופלת ברמתה מהפוליסה הקבוצתית בנושאים המפורטים לעיל.
צריך לבחון היטב את תנאי הפוליסה הפרטית, אך אני מאמינה שיש מקום לנהל מו"מ מול חברת הביטוח.
במידה ותרצה את עזרתנו, נשמח לסייע.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל-
יניב01/03/2011לאחר ששלחתי לחברת הביטוח את הצילום של הפוליסה הקולקטיבית,ובה צוטט המשפט:
"מה קורה בעת עזיבה?...הקרוב ביותר להיקף הכיסוי בפוליסה זאת,אך לא נופל ממנה בסעיפים הבאים:סכום הביטוח או תקרת תגמולי הביטוח,הגדרת מקרה הביטוח ותקופת תשלום תגמולי הביטוח,קרי פולסית ההמשך לא תפחת מהמפורט לעיל"...
ואכן יש כאן 2 סוגיות:
1-מקרה הביטוח (בקולקטיב מוגדרת זכאות לפיצוי להשתלה בסך 50,000$-כנגד המצאת אישור מהמרכז הארצי להשתלות ובטרם ביצוע ההשתלה,בעוד בפוליסה הפרטית שהונפקה לי,מוגדר מקרה הביטוח המזכה-כאחרי ביצוע השתלה בחו"ל).
2-סכום הגמלה החודשית ש"הוצע" לי לקבל בהתחלה ע"י הפוליסה הפרטית הינו 2500 ש"ח לחודש,למשך חצי שנה. בעוד בפוליסת הקולקטיב,מדובר בסכום של 5000 ש"ח לחודש לשנתיים.
כששאלתי את מירב רוזנטל לגבי פשר הבדלי הסכומים,היא טענה שזה בגלל המדד... (היא באמת חושבת שאני כ"כ מטומטם?)...
בכל מקרה,דיברתי היום עם בחורה בשם אורלי,שהיא אחראית על הפוליסות,והיום היא כבר נשמעה הרבה יותר מעודדת,ובמקום מילים כמו "אתה לא זכאי" או "מה פתאום",היא אמרה שהיא צריכה לראות איך אפשר לאשר לי את התביעה,ושתהיה לה תשובה סופית היום או מחר לכל היותר...
מסתבר שכשרוצים-יכולים.
בכל מקרה המון תודה על העזרה והיעוץ,אם בכל זאת ימשיכו לעשות לי בעיות בתשובתם הסופית,ואפילו בש"ח אחד,אני מתכוון להגיע אליכם לפגישה עם כל החומר-ולתבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל- - תגובה
מאיה יעקוביאן01/03/2011נשמח לעזור.
בהצלחה! ורפואה שלמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת חברת הביטוח לנאמר לעיל- - תגובה
עו"ד אייל פייפר01/03/2011היי יניב,
שמחתי לשמוע כי ככל הנראה בעיותיך עם חברת הביטוח תיפתרנה.
במידה וחברת הביטוח תסרב לשלם לך את הסכומים אשר התחייבה עליהם בפוליסה של מד"א ,הרי שיש לך בסיס משפטי מול חברת הביטוח.
בהצלחה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)