מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב לבטח אובדן כושר עבודהשמן מדי...13/03/2011
שלום רב,
אני סובל מעודף משקל - גובהי 1.78, משקל 135 ק"ג. כמו כן, אני מטופל בתרופה בשם ציפרלקס 10 מ"ג בשל בעיית חרדה ממנה סבלתי.
עד כה בוטחתי בביטוח אובדן כושר עבודה לפי הכנסה של 6000 ש"ח אך לאחרונה ביקשתי לעדכן את הביטוח מאחר והשכר שלי עלה ל-8,500 ש"ח.
חברת הביטוח (מגדל) סירבה לבטח אותי מאחר בטענה שאני סובל מהשמנת יתר ומבעיות נפשיות.
החברה כן ביטחה אותי בעבר (לפני כשלוש שנים) כאשר עבדתי אצל מעסיק אחר והרווחתי כ-10,500 ש"ח בחודש.
האם הם רשאים על פי חוק לעשות זאת?
מה אני יכול לעשות כדי להיות מבוטח כראוי?
האם הם חייבים לבטח אותי במידה וארד במשקל?
האם יש רשימות שחורות של חברות הביטוח - כלומר מי שסורב בעבר לא יבוטח באף חברה?
תודה מראש,
שמן (ועצוב) מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לבטח אובדן כושר עבודה - תגובה
רוני אשכנזי13/03/2011שלום וברכה,
חברת הביטוח רשאית להחליט שאינה רוצה להגדיל את סכום הביטוח שלך לאובדן כושר עבודה מסיבות חיתומיות - משמע שאתה מהווה סיכון גבוה מהממוצע, שאותו היא לא מוכנה ולא חייבת לקחת. הם ואף חברת ביטוח אחרת, לא חייבים לבטח אותך במידה ותרד במשקל, אולי קיימות בעיות בריאות אחרות שבגינן לא ירצו לבטחך. אך הסיכוי שתבוטח במידה ותרד במשקל ואתה אדם בריא - גבוה מאוד.
לא ידוע לי על רשימות שחורות של חברות ביטוח במקרים כאלה, לפיכך אתה תמיד יכול לנסות את מזלך בחברות ביטוח אחרות.
מה שאתה יכול לעשות בוודאות כדי להיות מבוטח כראוי ועל מנת לא להיות שמן (ועצוב) מדי זה פשוט "לרדת בגדול" במשקל.
כל טוב ובריאות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לבטח אובדן כושר עבודה - תגובה - תגובה
עו"ד אייל פייפר14/03/2011שלום רב,
חברת הביטוח הינה עסק כלכלי.
כעסק כלכלי לחברת הביטוח יש שיקול שלא לקבל סוג מסויים של מבוטחים.
יתכן כי חברות אחרות יקבלו אותך לביטוח.
בהצלחה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)