הפסקת תשלומי ביטוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת תשלומי ביטוי
    אסף
    21/04/2011

שלום,

בשנה האחרונה אני מקבל משכורת דרך ביטוח לאובדן כושר עבודה,וכתוצאה מכך הופסקו התשלומים לביטוח בריאות שהיה ברשותי ושולם ע" המעסיק. כאשר התשרתי לחברת הביטוח הם טענו שהתשלומים הופסקו ולכן איני מבוטח יותר, ואף ספק אם חברת ביטוח כלשהי תסכים לבטח אותי.
    שאלתי היא האם אין להם חובה לדווח לי על כך שהתשלום החודשי הופסק? ומה עלי לעשות כעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תשלומי ביטוי

הוספת תגובה

• הפסקת תשלומי ביטוח - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    21/04/2011

חג שמח אסף,

לצערי, חברות הביטוח נוקטות השכם וערב בביטולי פוליסות ביטוח.

אולם בחוק חוזה ביטוח נקבע הסדר מיוחד לביטול פוליסה, שלפיו על חברת הביטוח להודיע לך בכתב כי קיים פגור בתשלום הפריימות וליתן לך 15 ימים להסדיר את הפגור.

באם לא הוסדר הפגור תוך 15 ימים, על חברת הביטוח להודיע לך בדואר רשום כי אם לא יוסדר הפגור תוך 21 יום, תבוטל הפוליסה והכיסוי הביטוחי.

בהתאם לפסיקה לא מספיק משלוח בדואר רשום אלא על חברת הביטוח להוכיח כי המבוטח קיבל את הדואר הרשום וידע על כך!.

לפיכך, הייתי מציע לפעול כך:

לפנות בדואר רשום ובפקס לחברת הביטוח ולבקש אסמכתא לאן נשלחו ההודעות על ביטול הפוליסה. ככל הנראה, מכתבי הביטול נשלחו למעסיק, אך על המעסיק הייתה חובה להביא לידיעתך כי אם לא יוסדרו התשלומים על ידך באופן פרטי, תבוטל הפוליסה.

במקביל מאחר ולפי דבריך אף אחת מחברות הביטוח לא תקבל אותך לביטוח חדש, יש לפנות מיידית לבית משפט בפסק דין הצהרתי ולדרוש כי בית משפט יכריז כי הפוליסה בתוקף.

לשרותך,
    אייל פייפר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה...

אסף
    21/04/2011

במידה והועברה הודעה למעסיק, האם חברת הביטוח מכוסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול פוליסה על ידי חברת הביטוח

עו"ד אייל פייפר
    22/04/2011

ערב טוב,

יש לבדוק איזה כתובת רשומה למשלוח הודעות ומי בעל הפוליסה.

אם המעסיק היה בעל הפוליסה וכן היה רשום ככתובת למשלוח הודעות, היה עליו לפעול בשני מישורים: ראשית, להודיע לחברת הביטוח כי לאור התאונה שעברת אינך עובד יותר ויש להפנות את ההודעות לכתובתך הפרטית.שנית, להודיע לך בכתב כי הפוליסה אינה משלומת על ידו ועל מנת להמשיך את הכיסוי הביטוחי בחברת הביטוח, עליך להעביר אמצעי תשלום לחברת הביטוח.

מצבך שונה ממצב של עובד רגיל אשר יחסי העבודה בינו לבין המעסיק הסתיימו, שכן עברת תאונה אשר גרמה להיות בא.כ.ע. עד ליום זה.

עוד שני עניינים אחרים אשר יש להם משקל רב על השבת הכיסוי הביטוחי הינם:
    1. האם ביטוח א.כ.ע. וביטוח הבריאות היו באותה חברת הביטוח? אם תהא התשובה לכך חיובית, הרי שחברת הביטוח שביטלה את הכיסוי הביטוחי פעלה בחוסר תום לב!. לרוב פוליסות ביטוח באמצעות מקום עבודה נערכות באותה חברת ביטוח.

2. אינני יודע איזה פוליסת ביטוח הייתה לכך, אולם ישנם סוגי פוליסות ביטוח שבהם קיים סעיף שחרור מתשלום פריימות במקרה של א.כ.ע., יש לבדוק בתנאי הפוליסה שבהם היית מבוטח אם קיים סעיף כזה.

לצערי, אין זו הפעם הראשונה שאני נתקל בסיטואציה של ביטול פוליסות ביטוח בקרות מקרה ביטוח.
    לפני זמן מה נתקלתי במבוטח שהיה מבוטח בכל הפוליסות שלו באותה חברת ביטוח. מיד עם ההודעה על קרות מקרה הביטוח-א.כ.ע., חברת הביטוח עשתה לעצמה דין וביטלה את כל פוליסות הבטוח! רק לאחר כמה חודשים תוך משא ומתן מייגע, הצליח משרדי להשיב את הפוליסות מחדש.

מכל האמור לעיל, אני סבור שיש סיבה לערוך בדיקה משפטית ודרישה להשבת הפוליסה במידת הצורך.

אך עליך לפעול בהקדם, ולא להתמהה בדרישה להשבת הפוליסה זאת לאור הזמן שעבר מאז ביטול הפוליסה ועד להיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסף
    25/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו