דילמה לגבי ביטוח סיעודי בגיל 60.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה לגבי ביטוח סיעודי בגיל 60.
    שרון
    14/06/2011

הנני מבוטחת בכללית מושלם, חברת הביטוח היא דקלה ובזמן האחרון מחזרים אחרי לעשות
    הגדלת ביטוח. כרגע אני משלמת על הסיעודי שלהם 64 ש"ח, שזה אומר שאני אקבל בבוא הצורך 5 שנים 5000 ש"ח לחודש. קיבלתי הצעה מחברת הראל לעשות ביטוח סיעודי תמורת 250 ש"ח לחודש צמוד למדד. בגיל 65 תהיה העלאה של 10-15% ובבוא הצורך אקבל 3000 ש"ח ללא הגבלת זמן. אשמח אם תאירו את עיניי בכדאיות ובכלל כיצד לנהוג כי אין לי מושג מה עדיף על מה, במיוחד שהעדיפות השניה גם מכבידה על הכיס יותר. ואולי היא יותר תשתלם לטווח ארוך.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דילמה לגבי ביטוח סיעודי בגיל 60. - תגובה

מאיה יעקוביאן
    15/06/2011

שרון שלום,
    מצב סיעודי, הוא מצב בו אדם אינו יכול לבצע בכוחות עצמו פעולות יומיומיות פשוטות כגון לאכול, להתקלח, להתלבש וללכת או במצב של תשישות נפש (אלצהיימר, דימנציה וכד').
    מצב זה יכול להמשך שנה ויכול להמשך גם 10 שנים או יותר.

עלות הקיום של המבוטח הסיעודי נע בין 10,000 ש"ח ל- 25,000 ש"ח לחודש, בהתאם למצב הרפואי ולתנאי הקיום.

ההתייחסות להרחבת הביטוח הסיעודי, צריכה לבוא מתוך הסתכלות על המסוגלות הכלכלית הכוללת. לבחון מקורות מימון נוספים כגון קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, הכנסה מהשכרת נכסי נדל"ן וכד'...

במידה והנך סבורה כי יש באפשרותך להתקיים במצב סיעודי ללא הרחבת הביטוח, אזי שאין צורך ברכישת ההרחבה.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי לבעיה גנטית

רונן
    26/06/2011

עשיתי ביטוח סיעודי פרטי.
    בבדיקה גנטית שבוצעה לפני ביצוע הביטוח הסתבר שיש לי בעיה גנטית, (תוצאות הבדיקה מופיעות בתיק הרפואי שלי). שלפיה אהיה סיעודי בעתיד.
    היום אני בריא לחלוטין, וגם לא נשאלתי אם עברתי בדיקות גנטיות כך שלא שיקרתי בדף ההצטרפות.. (נראה לי שאסור בחוק לשאול).
    האם בבוא היום יכולה חברת הביטוח לא לשלם את הפיצוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח סיעודי לבעיה גנטית - תגובה

עו"ד אייל פייפר
    26/06/2011

בוקר טוב ,

היה עליך להצהיר בהצהרת הבריאות כי הנך סובל מבעייה גנטית אשר עלולה לגרום לך למקרה סיעודי בעתיד.

יחד עם זאת, לעת עתה לא הייתי משנה בהצהרת הבריאות כלום, שכן חברת הביטוח עלולה לבטל את הפוליסה ותישאר ללא כיסוי ביטוחי.

עם קרות מקרה הביטוח, תגיש תביעה לחברת הביטוח ותראה איזה טיעונים מעלה חברת הביטוח לדחיית התביעה אם בכלל.

במידת הצורך תוכל להיוועץ עם עו"ד ולבחון את סיכוייך.

לשרותך,
    אייל פייפר עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו