בעיה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה..
    יובל
    09/02/2008

שלום,
    יש לי בעיה.. אני בת 14 ו-11 חודשים ושוקלת עכשיו 48.
    בקיץ הייתה לי תקופה שהקפדתי לאכול לא יותר מ-1000 קלוריות ביום ובאמת רזיתי 3 ק"ג. כשהרופא מדד אותי הוא אמר אם אני אמשיך לרזות אז הם יקחו אותי לדיאטנית שתעזור לי לבנות תפריט נכון. אחרי חודשיים הלכתי שוב לרופא ועליתי ק"ג אז הרופא נרגע.
    מאז כל פעם שההורים שלי היו רואים אותי הם היו מעירים לי שאני רזה מדי. בנוסף להכל לא קיבלתי מחזור מאז סוף חודש נובמבר.
    בגלל שבתקופת הקיץ מדדתי בדיוק כמה אני אוכלת מכל דבר אז התתפתח אצלי בראש מן מנגנון כזה שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לעבור כמות מסוימת.
    יש לי חברה בכיתה י"ב שיש לה איזישהו עבר עם הפרעות אכילה והיא חשדה שיש לי הפרעות אכילה.
    פניתי למורה שלי לספורט והיא ביקשה שאני אכתוב לה במשך שבוע מה אני אוכלת ועשיתי את זה והיא הגיעה למסקנה שאני אוכלת מעט מדי.
    אחותי גבוהה ממני ב4 ס"מ ושוקלת בערך 7 ק"ג יותר ממני וזה מאוד מלחיץ את אמא.
    מה אני אמורה לעשות? המשקל שלי תקין ביחס לגובה ומה אני אמורה לעשות כדי להפסיק את המנגנון המטופש הזה בראש שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לנגוע במתוקים?
    תודה מראש,
    יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה..

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

ענת אשכול
    10/02/2008

יובל שלום,
    קודם כל- אני חושבת שאת נערה נבונה מאוד ואמיצה ואת מבינה שנכנסת לאיזהשהוא מרוץ מטורף ולא כלכך הגיוני בנוגע למשקל ולאוכל.
    ממה שאת מספרת אני מתרשמת שאת רוצה לשנות את זה ואני שמחה על כך.
    המלצתי לך היא בקשי מהורייך או מאדם מבוגר אחר שאת סומכת עליו שיעזור לך למצוא מסגרת טיפול כגון דיאטנית ו/או פסיכולג מוסמכים ומקצועיים שיכלו לסייע לך לאכול נכון ולשמור על משקל תקין.
    בהצלחה! אשמח לשמוע דיווחים...
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו