מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה..יובל09/02/2008
שלום,
יש לי בעיה.. אני בת 14 ו-11 חודשים ושוקלת עכשיו 48.
בקיץ הייתה לי תקופה שהקפדתי לאכול לא יותר מ-1000 קלוריות ביום ובאמת רזיתי 3 ק"ג. כשהרופא מדד אותי הוא אמר אם אני אמשיך לרזות אז הם יקחו אותי לדיאטנית שתעזור לי לבנות תפריט נכון. אחרי חודשיים הלכתי שוב לרופא ועליתי ק"ג אז הרופא נרגע.
מאז כל פעם שההורים שלי היו רואים אותי הם היו מעירים לי שאני רזה מדי. בנוסף להכל לא קיבלתי מחזור מאז סוף חודש נובמבר.
בגלל שבתקופת הקיץ מדדתי בדיוק כמה אני אוכלת מכל דבר אז התתפתח אצלי בראש מן מנגנון כזה שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לעבור כמות מסוימת.
יש לי חברה בכיתה י"ב שיש לה איזישהו עבר עם הפרעות אכילה והיא חשדה שיש לי הפרעות אכילה.
פניתי למורה שלי לספורט והיא ביקשה שאני אכתוב לה במשך שבוע מה אני אוכלת ועשיתי את זה והיא הגיעה למסקנה שאני אוכלת מעט מדי.
אחותי גבוהה ממני ב4 ס"מ ושוקלת בערך 7 ק"ג יותר ממני וזה מאוד מלחיץ את אמא.
מה אני אמורה לעשות? המשקל שלי תקין ביחס לגובה ומה אני אמורה לעשות כדי להפסיק את המנגנון המטופש הזה בראש שאומר לי כמה קלוריות יש בכל דבר ושאסור לי לנגוע במתוקים?
תודה מראש,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליובל
ענת אשכול10/02/2008יובל שלום,
קודם כל- אני חושבת שאת נערה נבונה מאוד ואמיצה ואת מבינה שנכנסת לאיזהשהוא מרוץ מטורף ולא כלכך הגיוני בנוגע למשקל ולאוכל.
ממה שאת מספרת אני מתרשמת שאת רוצה לשנות את זה ואני שמחה על כך.
המלצתי לך היא בקשי מהורייך או מאדם מבוגר אחר שאת סומכת עליו שיעזור לך למצוא מסגרת טיפול כגון דיאטנית ו/או פסיכולג מוסמכים ומקצועיים שיכלו לסייע לך לאכול נכון ולשמור על משקל תקין.
בהצלחה! אשמח לשמוע דיווחים...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)