מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מלמדים ילדה מתי נקודת השובע שלהשיר29/07/2007
הבת שלי (בת 6) ומלאה. יש לה "עיניים גדולות" אוכלת תמיד יותר מדי ואחר כך מתלוננת שכואבת לה הבטן. איך ללמד אותה לאכול לאט יותר ולראות שהיא כבר שבעה הרבה קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הגר שפר29/07/2007שלום שיר
זאת שאלה מצוינת, הרגלי אכילה נכונים מגיל צעיר הם "נכס" חשוב מאד שאת יכולה לתת לבתך.
יש לי כמה עצות בשבילך.
1. תציירי לה ציור של ילדה בערך בגיל שלה ותציירי את הקיבה כעיגול קטן במורד הגרון- כי זה מה שהיא. רוב האנשים שפגשתי ובעיקר הילדים חושבים שקיבה היא גדולה בערך כמו הראש וצריך להסביר לה שגודלה הוא בעצם כשל אגרוף רפוי.
אחרי שהיא תראה את זה באוםן ציורי יהיה לה קל יותר להבין למה כשהיא אוכלת הרבה כואבת לה הבטן. כי בעצם אין שם הרבה מקום - בטח לא בקיבה של ילדה בת 6.
תסבירי לה שלך ולאבא שלה יש קיבה הרבה יותר גדולה, כי אתם יותר גדולים, לכן אתם צריכים לאכול מנות יותר גדולות בעוד שהיא צריכה לאכול מנות קטנות.
תסבירי לה שבגוף שלנו
2. תלמדי אותה ללעוס היטב את האוכל - תעשו תחרות אכילה איטית, מי מצליח ללעוס הכי הרבה לעיבות ומי מסיים אחרון מהצלחת. זה עובד מצוין.
3. תסבירי לה שבגוף יש שליחים שמודיעים לגוף שהוא כבר שבע אבל הם קטנים ולוקח להם כ- 20 דקות עד שהם מגיעים להעביר את הידיעה. לכן צריך לאכול מנה אחת בלבד ואז להמתין 20 דקות עד שהם יגיעו לפני שאוכלים עוד מנה. בד"כ אחרי 20 דקות כבר לא צריכים עוד מנה כי השליחים מגיעים והגוף מרגיש שובע.
4. תמיד תדגישי בפניה שחשוב לך שהיא תלמד הרגלי אכילה נכונים כי זאת הדרך הבריאה ביותר לאכול - בלי קשר למשקל.
5. תזכירי לה שגם אם האוכל מאד טעים לא טוב להעמיס על הקיבה ולאכול עוד מנה ( למרות שנורא מתחשק ) תמיד אפשר לאכול את אותה ארוחה טעימה גם מחר או מחרתיים...
בהצלחה
ותספרי לי עוד חודש בערך מה השתנה...
(סבלנות זה לוקח זמן אבל שווה את ההשקעה).
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.אני אנסה.
שיר30/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)