מאכלים במכילים ברזל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאכלים במכילים ברזל?
    שושי
    11/03/2009

שלום רב בני בן 4 וחצי בבדיקות האחרונות רמת המוגלובין שלו 11 ואני רוצה להכין לו מאכלים שיש בהם יותר ברזל בבקשה רשמו לי פירות ירקות קטניות בשר מה שיש הכל אני יכין הילד שלי לא אכלן גדול אוכל מעת בשר אוכל אבל קצת האם שתיית חלב חצי שעה אחרי ארוחה בשרית פוגעת? ואם כן אז מתי להרשות לו? כל מידע יעזור תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים במכילים ברזל?

הוספת תגובה

• מזונות עתירי ברזל

מיכל גילאון
    15/03/2009

שלום גליה,

ברזל נמצא בעיקר בבשר בקר ואיברים פנימיים ופחות בהודו, עוף ודגים. ברזל מצוי גם במאכלים שמקורם מהצומח, כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, קטניות, ודגני בוקר מועשרים, אך ספיגת הברזל ממזונות אלה נמוכה בהשוואה למזונות שמקורם מהחי (כמו בשר).

גורמים שמעכבים את ספיגת הברזל מהצומח הם: סיבים תזונתיים, קפה ותה, לכן כדאי לשתות מהם שעתים אחרי האוכל ו/או שעה לפני. ספיגת ברזל מבשר לא מושפעת מגורמים תזונתיים!
    כדי להגביר את ספיגת הברזל מהצומח כדאי להוסיף ויטמין C בארוחה, למשל לאכול קטניות וסלט עם מיץ לימון או ירקות כמו פלפל ועגבניה.

לפעמים אין ברירה אלא להיעזר בצריכת תוסף מזון של ברזל (בכדורים או בסירופ) במקביל להעשרת התפריט במזונות הנ"ל. - על כך מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב!

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו