ייעוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    רווית
    24/01/2010

אני מעוניינת לחוות דעת שלכם בנושא התזונה שלי .
    אני בת 16.5 בשנתיים האחרונות [בפואר יתמלאו לדיאטה שנתיים] הורדתי כ 75 קילו +-
    כרגע אני שוקלת 60 +- הגובה שלי 171+-
    אני לצערי הרב איבדתי את המחזור כבר שנה . אני סובלת מחולשה סחרחורות ואני נעשתי אנמית [מקבלת כדורי ברזל חזקות שמקבלות נשים בהרין ולאחריו][אני לא בהריון ולא אחרי]
    סובלת מקור נוראי ..תמיד קר לי עור יבש נשירת שיער שנאלתי בגללו להסתפר קצר .
    אסרו עלי להתאמן .. ובעבר הייתי מתאמנת בחדר כושר .. סבלתי מהפרעת אכילה במשך כ חצי שנה ויותר הגעתי ל650-800 קלוריות ליום ובמקרה הטוב פחות מ 1000 950-+
    אני מעוניינת לחוות דעת שלכם לראות עם התפריט בסדר ?
    בוקר 6.30-7 - נס כפית סוכר ומעט חלב 1% עם 2 עוגיות
    או נס עם פרי [תפוח גדול או קלימנטינה או תפוז]
    או רק נס
    ביניים-ארוחת עשר- כריך מלחם קל דגנים 36 קל' לפרוסה עם פסטרמה ומעט סלט כרוב כבוש ומלפיפון
    ארוחת 12- פרי
    ארוחת 2- כריך עם פסטרמה או קוטג' 3% כ-2 כפות או חביתה שאני מחלקת ל 2 כריכים [לא מטגנת אלא עם מעט מאד ספרי שמן 2.5קל' להתזה ]
    בצהריים 3.30-4-אחרי בית הספר- 4-5 כפות אורז או פסטה או בורגול או כוסמת עם חזה עוף מבושל או עוף מבושל ..עם שומר מתובל במיץ למיון ובמלח ולבסוף מקנחת עם תה ירוק וסוכרזית
    ביניים פרי עם נס עם מעט מאד חלב 1% וכפית סוכר עם פרי או עם פרוסה עות שיש במידה ולא אכלתי עודיות בבוקר]
    ערב פרי עם תה וכפית סוכר או במידה ואני ממש רעבה 2 פירות או קוטג' 3% עם מלפיפון [נדיר ואני אוכלת את זה]
    כמה קלוריות מכיל התפריט ..? האם הוא מספיק לנערה בגיל ההתבגרות [16]? ומה אתה ממליצים לשנות
    וחשוב לציין במידה ואני שותה רק נס עם קפה שחור בבוקר ללא משהו בצד ואני לא מביא איתי אוכל אני קונה פקפיטריה קוראסון או בורקס או בייגל טוסט פעם ב שבועיים ואז אוכלת מהצהריים כרגיל אבל בצהריים אני אוכלת חביתה ירק עם פורסה או 2 לחם קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• לנערה מענת מטיאש

ענת מטיאש
    25/01/2010

שלום לך,
    כפי שהצגת את הירידה הגדולה במשקל שגרמה לך גם לאיבוד מחזור כלומר הגוף נמצא במצב של הפרעת אכילה למרות שהמשקל עקין תקין לגובה אך ברמה נמוכה. התפריט שציינת מכיל כ1200 קלוריות בלבד כך שזה לא מספיק לנערה מתבגרת שזקוקה לכ2500 קלוריות ביום במקביל גם האכילה לא מאוזנת את לא אוכלת מספיק חלבון גם בערב חסר ביצה או טונה וגבינה
    יותר מדי נס קפה שעלול לגרום לבעיה בספיגת ברזל
    עליך להתיעץ עם דיאטנית מדי שבוע עד שתעלי במשקל ותקבלי אתהמחזור מומלץ. גם תוספת אומגה 3

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי

רווית
    26/01/2010

הבעיה היא שאני נורא פוחדת מעלייה במשקל ...אני יודעת שההשמנה לטובתי אבל אני כ"כ רוצה להיות רזה אבל מצד שני גם רוצה סוף סוף להיות בריאה .. שיהיה לי כח לסחוב את התיק בבצפר
    אני למרות ה"רצון" שלי להשמין לא אוהבת הרבה דברים מה שהדיאטניות נותנות .. שקדים אגוזים פיצוחים אבוקדו תחינה חומוס זיתים שמן זית וכו' אני לא יכולה להריח אותם .. גם פירות יבשים אני לא אוהבת ...
    כמו שציינתי אני אוהבת עוגות ועוגיות אז אני אוכלת אותם בבוקר 2 קורסונים או 2 עוגיות למינהם ..
    ולמרות הכול אני לא מגיע ל מעל 1200-1300 ...
    מה באמת בנאדם צריך לאכול 2500 קלוריות כדי לשמור על המשקל ?! זה המוןןןןןןןןןןןןןןןן ממש להתיישב על המקרר
    הגב נגיד ואני אוכלת 2 קורסונים בבוקר עם נס . אני אוכלת רק פרי צהריים חזה עוף מבושל עם ירקות ו 2פורסות לחם קל ולאחריו פרי ובערב מעדן או פרי או סלט ירקות או קוטג' עם מלפיפון ולדעתי זה כאילו מספיק כי אני שבעה מיזה .. אין מקום לדחוף עוד אוכל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו